ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 



ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ
GIULIANO DA EMPOLI
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ


Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας

Στη βραχεία λίστα για το βραβείο Γκονκούρ

Μετάφραση: Τούλα Τόλια |
Σελ.:
 280 | Τιμή: 15.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5363-8
 
Ο μάγος του Κρεμλίνου είναι ένα σπουδαίο μυθιστόρημα για τη Ρωσία των τελευταίων τριάντα ετών. Μέσω της αφήγησης του Μπαράνοφ παρουσιάζονται τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία και αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας του ρωσικού μοντέλου διακυβέρνησης. Το βιβλίο, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, εκδόθηκε το 2022 στη Γαλλία, όπου αποτέλεσε εκδοτικό γεγονός.
Τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας και ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο Γκονκούρ.
Μεταφράζεται σε 29 γλώσσες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Ο ΘΥΡΙΔΟΠΟΙΟΣ
ΦΑΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ο ΘΥΡΙΔΟΠΟΙΟΣ

 
Σελ.: 448 | Τιμή: 17.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5361-4
 
Ο Μάνος, φερετροποιός στην Αθήνα του ’41, ξυπνάει στο νοσοκομείο ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας του. Κάτω απ’ το παράθυρο του θαλάμου του ο γερμανικός στρατός διασχίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας νικητής, κι ωστόσο αυτή η εισβολή νιώθει να τον ελευθερώνει. Η εθνική ήττα, με έναν αναπάντεχο τρόπο, μεταμορφώνεται στη λύτρωσή του, οδηγώντας τον από το προσωπικό του σκοτάδι σε μια καινούργια αλήθεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΕΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΕΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ


 
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
ΓΚΕΣΤΑΠΟ. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
LUCAS SAUL
ΓΚΕΣΤΑΠΟ.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
 
Το βιβλίο περιέχει ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό.
 
Μετάφραση: Ηρώ Σκάρου |
Σελ.: 192 | Τιμή: 14.40 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5343-0
 
Το βιβλίο ξετυλίγει την ιστορία της Γκεστάπο, από την ίδρυσή της το 1933 έως την κατάρρευσή της το 1945, και αποτυπώνει τις απάνθρωπες μεθόδους και τις πρακτικές που εφάρμοζε για να ανακρίνει και να εξολοθρεύσει τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματά της. Ο συγγραφέας, αντλώντας στοιχεία από πολυάριθμες πηγές, παρουσιάζει το προφίλ των κυριότερων στελεχών της Γκεστάπο. Καταγράφει τα αίτια που οδήγησαν στη γιγάντωσή της, σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη σύστασή της, και περιγράφει τις αποστολές των ταγμάτων που σκόρπιζαν τον τρόμο στη Γερμανία και στην κατεχόμενη Ευρώπη.
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΚΡΥΠΩΓΩΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΚΡΥΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 
Έγχρωμη εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου |
Σελ.: 64 | Τιμή: 12.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5107-8 |
Ηλικία: από 8 ετών |
Σκληρό εξώφυλλο
 
Μέσα από την ιστορία του βασιλιά Μακρυπωγωνάτου ανακαλύπτουμε πόσο σημαντικές είναι η ελευθερία και η δημοκρατία και ποιοι αγώνες οδήγησαν στη δημιουργία συνταγμάτων.
Στο τέλος του βιβλίου επισκεπτόμαστε τη γειτονιά των γνώσεων, όπου μας περιμένουν χρήσιμες πληροφορίες, κάνουμε δημιουργικές δραστηριότητες και παίζουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τα πρώτα, πολύ σπουδαία άρθρα του ελληνικού συντάγματος.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
57. ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ
LILIAN SILBURN
57. ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ. Η κρυμμένη ενέργεια στον άνθρωπο και η αφύπνισή της


 
H κουνταλίνι γιόγκα είναι ένα είδος γιόγκα που εστιάζει στην πνευματική και σωματική υγεία. Συνδυάζει την παραδοσιακή γιόγκα με σύγχρονες πρακτικές, όπως ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό, για να προάγει τη θεραπεία του νου και του σώματος.
Στόχος αυτού του είδους της γιόγκα είναι η αφύπνιση της ενέργειας κουνταλίνι, που βοηθά στην ισορροπία των τσάκρα και συμβάλλει στην πνευματική ευεξία.
Μία ανατολική επιστήμη που βοηθά τον άνθρωπο να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός σε οποιαδήποτε ηλικία και σε οποιοδήποτε στάδιο τής ζωής του.
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ
ΑΡΧΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΡΥΠΤΙΚΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
ΑΛΙΚΗ Α. ΜΠΕΪΛΗ
ΑΡΧΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΡΥΠΤΙΚΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
 
Αφορμή για αυτό το βιβλίο ήταν η ύπαρξη στα βιβλία της Α.Α.Μπ. κάποιων κειμένων που είχαν ως αναφορά προέλευσής τους το Αρχαίο Σχόλιο. Στην προσπάθεια να καταγραφούν όλα αυτά τα κείμενα βρέθηκαν πολλά που, ενώ είχαν παρόμοιο περιεχόμενο, δεν ήταν σαφής η προέλευσή τους από το Αρχαίο Σχόλιο ή προέρχονταν από διάφορες παρόμοιες πηγές. Έτσι αποφασίστηκε να μπουν σε μια ξεχωριστή ενότητα κάτω από τον γενικό τίτλο Κρυπτικά Κείμενα. Από τα τελευταία έγινε μια νέα ταξινόμηση και δημιουργήθηκε μια καινούργια ενότητα με τον τίτλο Κανόνες η οποία περιλαμβάνει όλα εκείνα τα κείμενα τα οποία έχουν αυτή την αναφορά. […] Τέλος θεωρήθηκε ότι ήταν ευκαιρία να προστεθεί μια επιπλέον ενότητα στην οποία θα περιλαμβάνονταν όλοι οι διαλογισμοί, τα μάντραμ και οι ασκήσεις που αναφέρονται στα βιβλία και αφορούν το ευρύ κοινό ή προσωπικά κάποιους μαθητές του Θιβετανού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅