Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 1, 2020

UNORTHODOX Το ριζοσπαστικό best seller της Deborah Feldman στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ανατρεπτική σειρά του Netflix κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Εικόνα
  DEBORAH FELDMAN UNORTHODOX - Το τίμημα της προσωπικής μου ελευθερίας Σελίδες: 368 · ΙSBN: 978-960-484-611-5· Τιμή: 17,99 € 2 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία από τις   Εκδόσεις Παπαδόπουλος UNORTHODOX Το τίμημα της προσωπικής μου ελευθερίας Το ριζοσπαστικό best seller της Deborah Feldman στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ανατρεπτική σειρά του Netflix κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ως μέλος της αυστηρής θρησκευτικής σέκτας των χασιδιστών Εβραίων του Σάτμαρ που δημιουργήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ντέμπορα Φέλντμαν μεγάλωσε υπό έναν κώδικα επιβεβλημένων εθίμων που διέπει κάθε λεπτό της μέρας και υπαγορεύει από το τι μπορεί κανείς να φορέσει και σε ποιον μπορεί να μιλήσει, μέχρι το τι επιτρέπεται να διαβάσει, τι (και πώς) να φάει· και, φυσικά, ποιον να παντρευτεί. Κι όμως· η νεαρή Φέλντμαν καταφέρνει να φανταστεί μια διαφορετική ζωή διαβάζοντας κρυφά λογοτεχνία και βρίσκοντας έμπνευση στους δυνατούς γυναικείους χαρακτήρε

"Εν ἀρχή ἦν τὸ τέλος" κυκλοφορία νέου συλλογικού βιβλίου από τις εκδόσεις Ανεμόεσσα

Εικόνα
 Με χαρά σας ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του νέου συλλογικού βιβλίου των Δελίνα Βασιλειάδη, Δημήτρη Γκιούλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Βαρβάρα Δουμανίδου, Κωνσταντίνος Λεϊμονής, Γιάννης Μίχας Νεονάκης/Dave, Γιώργος Ρούσκας, Αντώνης Σκιαθάς, Νούλη Τσαγκαράκη, Μαρία Χρονιάρη, με τίτλο «Ενἀ ρχή ἦν τὸ τέλος». Ένα πολυφωνικό έργο μονολόγων και θεατρικών κειμένων, εξομολογητικής διάθεσης. Λέξεις σε έξαψη, έντονοι συμβολισμοί, γλωσσοπλαστία μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Σε όλα τα κείμενα διατηρήθηκε η ταυτότητα του εκφραστικού λόγου μέσα στα πλαίσια των γραμματικών κανόνων. Δέκα φωνές, δέκα άνθρωποι σε διαφορετικό τόπο και χρόνο διεισδύουν στο βάθος της ύπαρξης και γράφουν κείμενα, δημιουργώντας συναισθηματική ατμόσφαιρα με κοινό πυρήνα το τέλος του κόσμου. Το βιβλίο αποτελεί μια ιδέα που γεννήθηκε εν μέσω εγκλεισμού με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» Εισαγωγικό Σημείωμα Εν ἀρχή ἦν τὸ τέλος Η ζωή αρχίζει με σκοτάδι και τελειώνει με φως.