Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 23, 2018

ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

Εικόνα
Πολλές οι εκδηλώσεις,για παρουσίαση βιβλίων και αυτή την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη. Επέλεξα κάποιες από αυτές που ήρθαν στο e-mail μου και σας τις παρουσιάζω                                 24-10-2018 Αν μένεις στην Θεσσαλονίκη ,την Τετάρτη 24-10-2018  Λάρισα οι εκδόσεις ΠΗΓΗ και η συγγραφέας Αθηνά Γκαλίτσιου σε προσκαλούν  στις 17:00 στο Καφέ Θέατρο  , στην θεατρική παρουσίαση του βιβλίου ΜΩΒ ΜΕΛΩΔΙΑ. Στην Αθήνα ,σίγουρα είναι πολλές οι παρουσιάσεις την Τετάρτη 24-10-2018 ,επέλεξα αυτή που οργανώνουν τα Public και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος στο  Public Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος  στις 19.00,με θέμα Πόσο αβέβαιο είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης;  Με αφορμή το βιβλίο του Ivan Krastev Μετά την Ευρώπη συζητούν οι:Aννα Διαμαντοπούλου (Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ.Επίτροπος ΕΕ-πρ.Υπουργός) καιΤάκης Σ. Παππάς (Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, συγγραφέας του Populism and Liberal Democracy).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ" ΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΙΤΗ

Εικόνα
Beauty Days with a book Εκδόσεις Έμπνευσις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη θεατρική παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων με τίτλο "Μωβ Μελωδία" στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
"Μωβ Μελωδία" Αθηνά Γκαλίτσιου - Συλλογή Διηγημάτων Οι  Εκδόσεις Πηγή  και η συγγραφέας  Αθηνά Γκαλίτσιου  σάς προσκαλούν στη θεατρική παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων με τίτλο  "Μωβ Μελωδία",  στο  Cafe Θέα/tro , την  Τετάρτη 24 Οκτωβρίου  στις  19:00. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ζγούρι Στέφανος, Κάλφας Άγγελος, Παπαζάχου Έλενα και Ρουσομάνη Νίκη. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Οι πρωινές ώρες τρέχουν, όσο και οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια αυτών. Με γνώμονα τη λογική, θα τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και θα φροντίσουν τις δουλειές τους. Έπειτα, νύχτα. Τα πέπλα που έχουν υφανθεί, αφήνονται ελεύθερα πάνω από τα σπίτια, κοντά στη σελήνη. Εκεί μπερδεύονται, μπλέκονται και πλάθουν ιστορίες ντόμινο. Πέφτουν η μια πάνω στην άλλη μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Τράβα με θάρρος την αλυσίδα της νύχτας και δες πώς οι κρίκοι της κρύβουν παράλληλες ιστορίες. Ο ήχος της είναι η Μωβ Μελωδία. Τον ακούς; ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Η  Αθηνά Γκαλίτσιου  γεννήθη

«Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία- Αρχαίο Θέατρο Λάρισας» μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους !!!!

Εικόνα
«Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία- Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»  Παρουσίαση παραμυθιού  Ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα  κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες  , στη Λάρισα. Το ιστορικό υπόβαθρο και φόντο είναι πέρα για πέρα αληθινό, η τοποθεσία συγκεκριμένη και οι πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να είναι δύο από τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν επισκεφθεί το Αρχαίο Θέατρο έως τώρα.  Ο λόγος για το «Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία- Αρχαίο Θέατρο Λάρισας» που αφορά στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας ιδωμένη μέσα από τα μάτια δύο παιδιών, της Κλειώς και του Αχιλλέα.  Η ευφάνταστη σύλληψη ανήκει στους κ.κ. Στέλλα Μπλάντα (τοπογράφος- μηχανικός και συντηρήτρια αρχαιοτήτων έργων Τέχνης) και Δημήτρη Καραγκούνη (αρχιτέκτων μηχανικός, και προϊστάμενος του τμήματος Έργων και Μελετών Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας), ενώ η εικονογράφηση στον Γιάννη Πέτρου (γραφίστας- εικονογράφος).  Το παραμύθι είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό λόγο. Η διαδρομή του θεάτρου, από την δημιουργία, στο… "