10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Καλοκαίρι, παραλία, ξαπλώστρα, βουνό, ηρεμία, χαλάρωση.Τι καλύτερο από το να διαβάσεις ένα βιβλίο δίπλα στην θάλασσα, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, μέσα στην φύση εκεί που όλα είναι υπέροχα.
Θα σας προτείνω 10+1 βιβλία από τις καινούργιες κυκλοφορίες (2020).
Η επιλογή για το πιο θα σας συντροφεύσει τελικά, θα είναι δικιά σας.



ΤΙΡΚΟΥΑΖ
ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ





Υπάρχει το άσπρο. Υπάρχει το μαύρο. Κι ανάμεσά τους το τιρκουάζ. Το δαχτυλίδι που είχε επιλέξει ο Στέφανος να χαρίσει και στις τρεις αδελφές. Στη δύστροπη Ερατώ, στη δυναμική Κλέλια, στην ντελικάτη Μάιρα, τα κορίτσια του. Είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες ο Στέφανος. Τις έκανε να νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται μοναδικές.
Τη μία την παντρεύτηκε.
Την άλλη την ερωτεύτηκε.
Την τρίτη τη βίασε.




Έγκλημα τον Αύγουστο
Δήμητρα Καντεράκη
ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ



.


Άγιος Αθανάσιος. Ένα θέρετρο για ολιγοήμερες κατά περιόδους διακοπές των οικογενειών των στρατιωτικών που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή. Παράδεισος για τα παιδιά, ειδυλλιακά γαλήνιο για τους γονείς.

Εκεί έμελλε να γίνει ένας φόνος. Ένας φόνος που θα συγκλόνιζε πέντε οικογένειες. Που θα έφερνε στο φως μυστικά, όχι και τόσο καλά θαμμένα, περασμένων δεκαετιών. Ένας φόνος που θα προκαλούσε συναισθήματα φθόνου, μίσους, οργής αλλά και ανακούφισης. Ένας φόνος τόσο καλά μελετημένος και τόσο άρτια εκτελεσμένος, που ο αξιωματικός που ανέλαβε τη διαλεύκανσή του, χρειάστηκε χρόνο, κόπο και πολλή φαντασία.

Ο στρατηγός Μυλωνάς ήρθε με την οικογένειά του να περάσει δέκα ημέρες διακοπών στο θέρετρο. Το ξημέρωμα της τέταρτης ημέρας των διακοπών του τον βρήκε νεκρό στη βεράντα του οικήματος που διέμεναν. Την ίδια περίοδο, συμπτωματικά, τέσσερις παλαιοί γνωστοί του με τις οικογένειές τους βρέθηκαν στο ίδιο θέρετρο. Και οι τέσσερις φύλαγαν μέσα τους από ένα μυστικό που στοίχειωνε τις ζωές τους. Και στα τέσσερα αυτά μυστικά πρωταγωνιστής ήταν ο ίδιος άνθρωπος: Ο στρατηγός Μυλωνάς.

Είναι ένας από αυτούς ο δολοφόνος; Αν ναι, τότε ποιος; Αν όχι; Ο υπολοχαγός Βεντίρης καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση και να φέρει στο φως όλες τις πτυχές που τόσα χρόνια υπέβοσκαν.



Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη
Μαρία Κυριαζή
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ 





Η Αθηνά είναι μια νέα και όμορφη ανερχόμενη γιατρός. Κοντά του θα ζήσει τον απόλυτο έρωτα, θα αγγίξει την υπέρτατη ευτυχία. Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Όσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή της, έτσι ξαφνικά ένα βράδυ θα φύγει από κοντά της. Η οδύνη γι’ αυτό που έχασε θα την οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές και σε ανθρώπους που θα την παρασύρουν στα πιο σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια της νύχτας. Όταν συνειδητοποιήσει το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα, θα είναι πια αργά. Πρέπει να εξαφανιστεί, για να σώσει τη ζωή τη δική της και των ανθρώπων που αγαπάει.

Το κακό όμως δεν επαναπαύεται. Ψάχνει, και θα βρει αυτό που τόσο ποθεί. Και τότε η Αθηνά θα έρθει αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της.

Η σατανική υπόσχεση-Σέρλοκ Χολμς
Μετάφραση: ΧΡΉΣΤΟΣ ΜΠΑΡΟΥΞΉΣ
Συγγραφέας-david stuart davie
Ellinika Grammata



«Αφιέρωσα πολλά χρόνια μελετώντας αυτόν τον εξαιρετικό ντετέκτιβ που ο Γουάτσον θεωρούσε “τον ικανότερο και σοφότερο” άνθρωπο που είχε γνωρίσει». Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις
Οι δύο δημοφιλείς χαρακτήρες της Μπέικερ Στριτ του Λονδίνου, ο μοναδικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο πιστός φίλος και βοηθός του δρ Τζον Χ. Γουάτσον, βρίσκονται αντιμέτωποι με «την πιο απίστευτη και σκοτεινή περιπέτειά τους». Έτσι τουλάχιστον την περιγράφει ο συγγραφέας Ντέιβιντ Στιούαρτ Ντέιβις, ο οποίος είναι διάσημος μελετητής του χαρακτήρα του Σέρλοκ Χολμς και έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον ήρωα που έπλασε ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στα τέλη του 19ου αιώνα και ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο.
«Είναι ανατρεπτικός, ιδιότροπος, κάπως ριψοκίνδυνος, παράδοξα κομψός, γοητευτικός, βυρώνειος – ο πιο ικανός και σοφός άνθρωπος που θα γνωρίσουν οι περισσότεροι από εμάς», όπως γράφει στον πρόλογο του βιβλίου ο Μαρκ Γκέιτις, σεναριογράφος, ηθοποιός και συνδημιουργός της σειράς Sherlock του BBC.
Ύστερα από μια άνοιξη που πέρασε δίχως σχεδόν καμία ενδιαφέρουσα υπόθεση να απασχολήσει το μυαλό του, ο κύριος Σέρλοκ πείθεται από τον δρα Γουάτσον να κάνουν διακοπές στις ακτές του Ντέβονσαϊρ. Ο πάντα υπομονετικός Γουάτσον κάνει ό,τι είναι δυνατόν να φτιάξει τη μελαγχολική διάθεση του φίλου του, αν και πιστεύει πως μόνο μια δύσκολη υπόθεση μπορεί να τον απαλλάξει από τη δυσθυμία. Και να που το πτώμα ενός άνδρα το οποίο ανακαλύπτει ο Σέρλοκ Χολμς στην παραλία βάζει τους δύο ήρωες σε μια νέα περιπέτεια, και μάλιστα πολύ μυστηριώδη και περίπλοκη. «Αν οι διανοητικές μου ικανότητες δεν με έχουν εγκαταλείψει ακόμη, είναι φόνος, φίλε μου, στυγνός φόνος», λέει ο διάσημος ντετέκτιβ στον Γουάτσον, καλώντας τον να του δείξει το πτώμα πίσω από τα βράχια. Αλλά αυτό έχει… εξαφανιστεί.

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας αποφασίζουν να αναζητήσουν βοήθεια στο κοντινότερο χωριό, το οποίο κατοικείται από παράξενους και όχι ιδιαίτερα φιλικούς ανθρώπους. Λίγο αργότερα, το πτώμα εμφανίζεται και πάλι στην αγροικία στην οποία έχουν καταλύσει… και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι καταδιώκονται από διάφορους άγνωστους και περίεργους τύπους. Όμως και ο αφηγητής Γουάτσον σκέφτεται ότι ο αγαπητός Σέρλοκ δεν είναι ο εαυτός του. Τι μπορεί να συνέβη στον φίλο του; Μήπως είναι κάτι που έχει σχέση με τον νεκρό πλέον, διαβόητο κατά τη δεκαετία του 1880, Μπαρθόλομιου Μπλάκγουντ, γνωστό με την προσωνυμία «Σύντροφος του Διαβόλου», καθώς, όπως υποστήριζε ο ίδιος, ήταν λάτρης και ακόλουθος του Σατανά; Μήπως έχει σχέση με τα παιδιά του Μπαρθόλομιου, τον οποίο ο Τύπος της εποχής χαρακτήριζε «προσωποποίηση του Κακού»;
Η αλήθεια για τον Σέρλοκ Χολμς, όπως πιστεύει ο φίλος του, «είναι αγνή και πρέπει κανείς να την ασπάζεται και να την εκφράζει ελεύθερα, όσο επίπονο κι αν είναι όχι μόνο για τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο».

Ο Πρίγκηπας της Ελευθερίας
Χαράλαμπος - Δημήτριος Περσίδης
Εκδόσεις Αγγελάκη 




Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, ορισμένες έννοιες της ζωής παραμένουν δυσδιάκριτες. Μία από αυτές είναι και η έννοια της ελευθερίας. Για τον κάθε άνθρωπο έχει διαφορετικό νόημα, χωρίς όμως να αποκλίνει πολύ από την ευρύτερη έννοια του να είναι κάποιος ελεύθερος.

Κάπου χαμένη στον κόσμο της φαντασίας και των μύθων ανθίζει η Αίγυπτος. Ο Ζάχι, ένα ονειροπόλο παιδί, μεγαλώνει στη χώρα του δυνάστη Φαραώ. Γι’ αυτόν η έννοια της ελευθερίας αποτελεί άγνωστη λέξη.

Μία τυχαία συνάντηση με έναν μυστήριο έμπορο δίνει μια διαφορετική πνοή στη ζωή του. Ο μυστήριος έμπορος τού δείχνει ένα νέο μονοπάτι, προσκαλώντας τον στον κόσμο των μύθων και των παραμυθιών μέσω των ιστοριών του… Ο Ζάχι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις προκλήσεις των σκοτεινών δυνάμεων, στη μέση μιας αρχέγονης διαμάχης μεταξύ καλού και κακού, με έπαθλο την πολυπόθητη ελευθερία…

ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ
Το Οθωμανικό μυστικό
Ρέιμοντ Κιούρι
Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications


 

Παρίσι 2017.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ή Το Χαλιφάτο, εκτείνεται από τις ερήμους της Αραβίας μέχρι τα Στενά της Μάγχης. Οι σουλτάνοι της διαφεντεύουν την Ευρώπη και το ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία εδώ και 300 χρόνια…
Αλλά η αυτοκρατορία διανύει μια επικίνδυνη εποχή. Εχθροί απειλούν τα σύνορά της, ενώ η Χριστιανική Δημοκρατία της Αμερικής είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή…
Όταν στις όχθες του Σηκουάνα εμφανίζεται ένας γυμνός άνδρας με το σώμα του γεμάτο περίεργα τατουάζ και δολοφονεί έναν ανυποψίαστο περαστικό, ο Καμάλ, πράκτορας της μυστικής αστυνομίας ρίχνεται στο κατόπι του. Όμως ο μυστηριώδης δολοφόνος κρύβει ένα αλλόκοτο μυστικό που θαμμένο στο βαθύ παρελθόν της αυτοκρατορίας κάπου στην Παλμύρα…
Ένα δυστοπικό ιστορικό μυθιστόρημα με αγωνιώδη πλοκή, που μας δίνει μια ανατριχιαστική ιδέα του πώς θα μπορούσε να είναι η σημερινή Ευρώπη αν στην Βιέννη το 1683 οι Οθωμανοί είχαν νικήσει την χριστιανική συμμαχία…

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ
Συγγραφέας: Παυλικιάνης, Κωνσταντίνος
Εκδόσεις "Άπαρσις"



«Ο Άνθρωπος Που Γύρισε Από Τη Ρώμη» είναι ένας ταξιδιωτικό μυθιστόρημα που μέσα από μία ερωτική ιστορία αφηγείται τις ιστορίες, τους θρύλους και τις παραδόσεις κάθε πιθανής και απίθανης γωνίας της Αιώνιας Πόλης. Ο αφηγητής της ιστορίας ταξιδεύει μόνος του για τη Ρώμη. Στο αεροπλάνο γνωρίζει μία Ιταλίδα καλλονή, αλλά και ευφυή γυναίκα, την Κριστίνα Μπέλα. Εκείνη του ζητάει να της κάνει μία χάρη και ως αντάλλαγμα θα γίνει η ξεναγός του για έξι μέρες. Εκείνος δέχεται, στην πορεία την ερωτεύεται αλλά υπόσχεται στον εαυτό του να μην απατήσει την αγαπημένη του σύζυγο. Όμως κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τηρήσει την υπόσχεσή του…



ΑΛΙΚΟ ΒΕΛΟΥΔΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ -Τζαβάρα, Έλενα Elena Tzavara Εκδόσεις Αύρα



Οκτώβριος 1940. Η Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι η πρώτη πόλη που δοκιμάζεται από το μένος των κατακτητών στα χρόνια της κατοχής. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Πάτρα, στα ορεινά χωριά των Καλαβρύτων και φθάνει μέχρι τα Αλβανικά σύνορα. Η Άννα, ο Στάθης, η Χριστίνα, ο Λάμπης, η Έρρικα και πολλοί ακόμη, θα δοκιμαστούν μέσα από τις φλόγες του πολέμου και την ανείπωτη κακουχία. Αγωνίζονται με τόλμη και αυτοθυσία να γλυτώσουν από τα βόλια του εχθρού. Με οδηγό την αγάπη, τη συμπόνια και την ενότητα, θα συνεχίσουν την πορεία τους στα δύσβατα μονοπάτια της ζωής. Ωστόσο, η δύναμη της αγάπης είναι ικανή να απαλείψει τον πόνο, την απώλεια, την πείνα και τη δυστυχία στα δύσκολα χρόνια της κατοχής; Θα καταφέρουν όλοι μαζί ενωμένοι ν’ αφήσουν πίσω τις ζοφερές μνήμες του πολέμου και να ξεκινήσουν από την αρχή τη ζωή τους, όπως πραγματικά τους αξίζει; Ανθρώπινα πάθη, περίεργες καταστάσεις, μία σχέση αγάπης, που μπλέκεται ακόμη και σε φόνο, δημιουργώντας το ασύλληπτο υφάδι μιας ιστορίας στο χρώμα, άλικο βελούδο, αφού η ζωή θριαμβεύει πάντα όταν τη ζεις στο έπακρο με την ψυχή ντυμένη μ’ αυτή την απόχρωση...


«Το παιχνίδι της Χάνα»
Συγγραφέας - Βάνα Κουτσού
Εκδόσεις  Νέας Διάστασης


Πόσο ασήμαντο και απλό μπορεί να είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι;
Μπορεί να είναι αιτία θανάτου;
«Το παιχνίδι της Χάνα» είναι το νέο Ψυχολογικό Θρίλερ της ταλαντούχας και ανερχόμενης συγγραφέως Βάνα Κουτσού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις New Dimension Publication.
Υπόθεση:
«Ένα ακόμα βράδυ στην ανούσια ζωή της Τζορτζιάνα Κουίντον. Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από τη Νέα Υόρκη. Η φίλη της, Χάνα Γουόλς, είναι νεκρή, με μια θανάσιμη βουτιά στο κενό από τον εικοστό όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας για την οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Όλα οδηγούν στην αυτοκτονία, όμως η Τζορτζιάνα έχει διαφορετική άποψη.
Ποιους ενόχλησαν τα άρθρα της Χάνα; Σε ποια πολιτικά πρόσωπα είχε στρέψει τα βέλη της; Με τι έρευνες καταπιανόταν τελευταία; Ένα παράξενο διαδικτυακό παιχνίδι που βρέθηκε αποθηκευμένο στον υπολογιστή της, οδηγεί τη Τζορτζιάνα σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια, από την πρώτη στιγμή που πατάει το «Play». Οι βαθύτεροι
φόβοι της ζωντανεύουν και ξεπηδάνε απ’ την οθόνη του υπολογιστή, έτοιμοι να την κατασπαράξουν. Θα καταφέρει η Τζορτζιάνα να ξεπεράσει τους κινδύνους και να
ανακαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο της καλύτερής της φίλης;»

Η συγγραφέας Βάνα Κουτσού έχει πει για αυτό:
«Με μαγεύει και με μαγνητίζει να δημιουργώ ιστορίες, να τις βάζω στη σειρά, να τις περιπλέκω, να τις ισιώνω πάλι και στο τέλος έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μία δεμένη πλοκή, που με την πρώτη ματιά, μπορεί να μη βγάζει νόημα, αλλά στο τέλος να κρύβεται κάτι έξυπνο και να ενθουσιάζει αυτόν που το διαβάζει.

«Το Παιχνίδι της Χάνα», είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα. Ανήκει στο είδος Ψυχολογικό Θρίλερ Μυστηρίου. Είναι το αγαπημένο μου είδος. Υπάρχει κάτι που με τραβάει στον φόβο.
Έχει ένα αίσθημα ζωντάνιας και λύτρωσης μαζί. Χτίζεις μια ατμόσφαιρα στα έγκατα της οποίας βάζει τον αναγνώστη κατευθείαν. 

 
Άνυα – Το Κάλεσμα της Ακτής,
Γιώργος Χατζηκυριάκος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΠΗΓΗ

Άνυα. Μια χιουµοριστική περιπέτεια επικών διαστάσεων που συνδυάζει τη λογοτεχνία του φανταστικού µε το ελληνικό καλοκαίρι και τις νεανικές διακοπές. Ένας ύµνος για τη φιλία, την ελευθερία, τη φαντασία, τη νοσταλγία, τις τρέλες της εφηβείας και τα καλοκαιρινά φλερτ.

«Όχι, φιλαράκο. Δεν ξαναγυρίζω πίσω. Αυτό είναι το σπίτι µου πια».

Μακριά από τα τσιµέντα της Αθήνας, ανάµεσα στην Καραβούπολη και στη Θάλασσα του Βασιλιά Ψαρά, υπάρχει η Άνυα, µια παραλία που έχει πάντα καλοκαίρι. Και θα ήταν πολλά τα πράγµατα που θα έκανε εκεί ο νεαρός Ορφέας αν περνούσε τις διακοπές µε τον πατέρα του, τον Γλάρο που νίκησε τον Μεγάλο Λύκο. Θα έκανε σκανδαλιές µε τους πιο τρελούς φίλους, θα αποκτούσε ένα τοτέµ-προστάτη, θα ερωτευόταν µια Ξωτικιά τη νύχτα της πανσελήνου και θα καβγάδιζε µε Λυκάνθρωπους για χάρη όµορφων κοριτσιών σε µια ξεχασµένη ντισκοτέκ. Θα έψαχνε για Γοργόνες στο χάραµα, για φαντάσµατα στο Δάσος του Μεσηµεριού και για µονοπάτια που οδηγούν στο Απαγορευµένο Βουνό. Ή µπορεί απλώς να τεµπέλιαζε οληµερίς στη θάλασσα και το βράδυ να έπαιζε κιθάρα πλάι στη φωτιά µαζί µε την παρέα του, τον Ορέστη, τις Τρίδυµες και τα άλλα παιδιά.

Όµως τι κρίµα. Ο Ορφέας δεν είναι στην Άνυα. Περνά το καλοκαίρι στην Αθήνα, στον καύσωνα και στο φροντιστήριο, χωρίς παρέα και χωρίς διακοπές, ενώ η µητέρα του ετοιµάζεται να παντρευτεί τον πιο ανυπόφορο τύπο που θα µπορούσε να έχει κανείς για πατριό.

Μα ένα απόγευµα του Ιούλη καταφθάνει ο Τρελός Ιρλανδός, για έναν και µόνο σκοπό: να πάρει τον Ορφέα και να τον ταξιδέψει στη µακρινή Άνυα. Και εκεί, στο τέλος του απίθανου αυτού ταξιδιού, το όνειρο γίνεται πραγµατικότητα και οι διακοπές ξεκινούν σε ένα πραγµατικά αξέχαστο καλοκαίρι γεµάτο γκάφες, περιπέτειες και δοκιµασίες έτοιµες να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.
Επτά εισιτήρια…ένα ταξίδι (2019)
Συγγραφέας: Aristodimou Theodosia
Εκδόσεις: Χατζηλάκος
Mυθιστόρημα

.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Από τα πανέμορφα Τρίκαλα στο ρομαντικό Παρίσι!
Ένα ταξίδι που ξεκινάει με περισσή χαρά και ενθουσιασμό για μια παρέα φοιτητών, τρία αγόρια και τρία κορίτσια, που μόλις έχουν αποφοιτήσει, από το ΤΕΙ Τρικάλων Θεσσαλίας. H αριστοκρατική πόλη θα τους δεχθεί φορώντας τα καλά της και αυτοί με τη σειρά τους θα την απολαύσουν στο έπακρο. Η φιλία,
ο έρωτας, οι νέες γνωριμίες, η διασκέδαση, η περιπέτεια, η νεανική ανεμελιά και ξεγνοιασιά θα ανθίσουν και οι διακοπές τους θα μετατραπούν σε
ονειρεμένες.
Τι θα γίνει όμως όταν ξυπνήσουν από το όνειρο τους; Όταν καταλάβουν ότι η πόλη κρύβει και παγίδες πίσω από τα λαμπερά φώτα της; Όταν δουν
την φιλία τους να δοκιμάζεται; Όταν αντιληφθούν ότι τα ωραία και οι ανέσεις ξαφνικά τελειώνουν;
Άραγε θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σώοι και ασφαλείς;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το ταξίδι θα τους αφήσει πολύ διαφορετικούς απ’ ό,τι τους βρήκε.
Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, που θα σας ταξιδέψει στην πόλη του φωτός και θα σας συνεπάρει. Ζήστε με την παρέα την
απογείωση και την προσγείωση.
Προσδεθείτε παρακαλώ…

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅