6+1 ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ

Ψάξαμε βιβλία που στον τίτλο τους έχουν την λέξη Φθινόπωρο και σας τα παρουσιάζουμε.



ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ




Κατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 06/05/2011
Σελίδες : 608
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 90η
Ανατύπωση : 18η
ISBN:978-960-453-893-5
ISBN Ebook: 978-960-496-156-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Η Μυρσίνη, καρπός του παράφορου έρωτα ενός Μακεδόνα και μιας Τσιγγάνας, μεγαλώνει ανάμεσα στους διαφορετικούς κόσμους του πατέρα και της μητέρας της, νιώθοντας πως δεν ανήκει απόλυτα σε κανέναν. Στα εννιά της χρόνια, όταν την εγκαταλείπει η μητέρα της, η μικρή Μυρσίνη πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ολομόναχη το παράξενο χάρισμά της, την έκτη αίσθηση που έχει κληρονομήσει από την τσιγγάνα προγιαγιά της.

Αδυνατώντας να διαχειριστεί ένα χάρισμα που το βλέπει σαν κατάρα, το καταπιέζει και εντάσσεται στον κόσμο του πατέρα της. Πολλά χρόνια αργότερα, γυναίκα πια, επισκέπτεται για πρώτη φορά με το μνηστήρα της τον τόπο καταγωγής της για να τακτοποιήσει τις κληρονομικές της υποθέσεις. Κι εκεί γνωρίζει τον Στέφανο Βρεττό, έναν άντρα που ανατρέπει όλες τις βεβαιότητες της ζωής της.

Στη φθινοπωρινή Μακεδονία, ο διαισθητικός της εαυτός αφυπνίζεται έπειτα  από ένα λήθαργο που κράτησε είκοσι χρόνια. Κι ενώ η Μυρσίνη παλεύει με τα χαώδη συναισθήματά της, ένας άγνωστος εχθρός επιβουλεύεται τη ζωή της…


«Φθινόπωρο στο Πεκίνο» του Μπορίς Βιάν 


Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Εκδόσεις: ΝΕΦΕΛΗ 
σελ. 440

ISBN 978-960-504-128-1



Οι δυο πρώτες λέξεις είναι ένα όνομα: «Αμαδίς Δουδού»... Δεν είναι φθινόπωρο. Και, φυσικά, δεν είμαστε στο Πεκίνο. Το «Φθινόπωρο στο Πεκίνο» αποτελεί ένα από τα πλέον παράξενα και γοητευτικά μυθιστορήματα που μας παρέδωσε η γαλλική γλώσσα. Κι αυτό ακριβώς είναι το ιδιάζον στοιχείο του: η γλώσσα. Γιατί ο Βιάν οικοδομεί μια εντελώς απροσδόκητη, χιουμοριστική, καυστική και ταυτόχρονα εικονοκλαστική γλωσσική κατασκευή που εξέπληξε τους συγχρόνους του και παραμένει σαγηνευτική ακόμα και σήμερα... Το παράλογο της καθημερινής ζωής αποκαλύπτεται οργιαστικά μέσα από μια αριστουργηματική σύζευξη αφηγηματικού στιλ και πλοκής.



 ΚΥΚΝΟΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 11/10/2018
Σελίδες : 416
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 10η
ISBN:978-618-01-2646-4
ISBN Ebook: 978-618-01-2647-1
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Όταν η Πολίνα ανακαλύπτει ότι δεν είναι πραγματική κόρη εκείνου που μέχρι πρόσφατα θεωρούσε πατέρα της και ότι η μητέρα της έχει εραστή, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Το μόνο που της μένει είναι να εγκαταλείψει οριστικά το σπίτι που την πλήγωσε και τους ανθρώπους που την εξαπατούσαν τόσα χρόνια. 

Καταλήγει στα Γιάννενα, την πόλη με τη μυθική λίμνη και την ξεχωριστή γοητεία, πιστεύοντας ότι θα κάνει μια καινούργια αρχή. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι, πολλά χρόνια πριν, στον τόπο αυτόν άνθησε ένας μεγάλος έρωτας, που μπορεί να χάθηκε μέσα στη λαίλαπα του πολέμου, αλλά η αύρα του εξακολουθεί να υπάρχει και θα επηρεάσει καθοριστικά και τη δική της τύχη. 

Στις όχθες της λίμνης όπου σεργιανίζει τώρα η Πολίνα χέρι χέρι με τον Στέργιο, σεργιάνιζε στον πόλεμο μια εθελόντρια νοσοκόμα μ’ έναν όμορφο στρατιώτη, που είχε τραυματιστεί στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας.  

Δυο ιστορίες ενωμένες με ασημένια κλωστή, όπως οι ασημένιοι κύκνοι που κεντούσε κάποτε μια ερωτευμένη κοπέλα. Μια αγάπη σημαδεμένη από τη φρίκη του πολέμου, το μεγαλείο της αφοσίωσης, την τόλμη των γενναίων και την προσμονή της λύτρωσης.  

Πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο του ’40, στα Γιάννενα, απ’ όπου άρχισαν όλα, οι νεότεροι ήρωες θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει από αναπάντεχες ανατροπές, στον απόηχο ενός μεγάλου έρωτα.

Συνέβη ένα φθινόπωρο (Οι τέσσερις εποχές #2)
Συγγραφέας:
Lisa Kleypas






ISBN:978-618-5229-79-5

Εκδότης:
Εκδόσεις Elxis
Συγγραφέας:
Lisa Kleypas
Ξενόγλωσσος Τίτλος:
It happened one autumn
Μεταφραστής:
Νινέττα Οράτου
Έκδοση:
1η
Ημερομηνία έκδοσης:
24/10/2018
Αριθμός σελίδων:
464
Format:
Paperback
Μέγεθος:
140 x 205
Χώρα προέλευσης:
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Τέσσερις νεαρές δεσποινίδες εισέρχονται στην κοινωνία του Λονδίνου με έναν και μόνο στόχο: να χρησιμοποιήσουν την πονηριά και τα θέλγητρά τους για να βρουν σύζυγο. Έτσι όλες μαζί θα καταστρώσουν ένα τολμηρό σχέδιο. 

Συνέβη στον χορό
...Η όμορφη αλλά και τολμηρή Αμερικανίδα Λίλιαν Μπόουμαν ανακάλυψε γρήγορα ότι οι ανεξάρτητοι τρόποι της δεν ήταν αποδεκτοί στους συντηρητικούς κύκλους της αριστοκρατίας του Λονδίνου. Περισσότερο απ’ όλους, αυτός που αποδοκίμαζε εντελώς τη συμπεριφορά της ήταν ο αλαζόνας και υπερόπτης Μάρκους, ο λόρδος Γουέστκλιφ, ο πιο περιζήτητος αριστοκράτης γαμπρός του Λονδίνου. 

Συνέβη στον κήπο 
...Όταν ο Μάρκους την πήρε αναπάντεχα –και επικίνδυνα– στην αγκαλιά του. Η Λίλιαν κυριεύτηκε από ένα ακατανίκητο, σαρωτικό πάθος για έναν άντρα που δεν της άρεσε καν. Ο χρόνος είχε σταματήσει, σαν να μην υπήρχε κανένας άλλος πέρα από τους δυο τους στη γη... και ευτυχώς που δεν τους είχε δει κάποιος να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά!

Συνέβη ένα φθινόπωρο
...Ο Μάρκους ήταν πάντα συγκρατημένος με τα συναισθήματά του, ένας ιδιαίτερα αξιοπρεπής και σταθερός άντρας. Αλλά με τη Λίλιαν κάθε άγγιγμα ήταν εξαίσια βασανιστικό, κάθε φιλί ήταν ένα ξελόγιασμα που τον έκανε να λαχταρά όλο και περισσότερα. Ωστόσο, πώς θα μπορούσε να σκεφτεί να παντρευτεί μια γυναίκα τόσο απροκάλυπτα ακατάλληλη... όπως αυτή;


"Ζωές του φθινοπώρου"
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 06/11/2014
Σελίδες : 560
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 13η
Ανατύπωση : 4η
ISBN:978-618-01-0856-9
ISBN Ebook: 978-618-01-0857-6
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΑΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB

Αθήνα, 1966 
Η πλατεία Ηρώων, η οδός Ήβης, η οδός Νυμφών, τόποι και δρόμοι σαν όλους τους τόπους και δρόμους της Αθήνας, μικροί, ασήμαντοι, λυπημένοι, τυραννικοί, μα κι απέραντα τρυφεροί. Έχουν πολλή σκόνη, πολύ βάσανο, πολλές γυναίκες, πολλά παιδιά, πολλή φασαρία και πολλή σιωπή. Σ’ αυτούς τους δρόμους γεννιούνται και πεθαίνουν οι επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων που έρχονται κάθε δειλινό με το γλυκό αεράκι και χάνονται κάθε αυγή με τη θλιβερή σειρήνα της φάμπρικας. 
Οι ελπίδες του νεαρού Λουκά, η νοσταλγία του ξεπεσμένου «Κόμη», ο αδιέξοδος έρωτας του μεσόκοπου Αγησίλαου, η γονατισμένη ζωή της εργάτριας Αργυρούλας, ο σκληρός Βλάσης και η εξαπατημένη Φρόσω, η απογοήτευση της Άννας που ικετεύει για δυο λέξεις τρυφερές, ο φιλότιμος Σπύρος κι ο γοητευτικός Αλέκος που την πολιορκούν, αλλά κι η θεατρίνα, ο χαφιές, ο τραμπούκος, οι παπατζήδες, οι πόρνες, οι ιδρωμένοι άντρες στα μηχανουργεία και οι γυναίκες που βρίζονται στα κεφαλόσκαλα, προτού αγκαλιαστούν και σταυροφιληθούν ξανά αλλάζοντας λόγια συγγνώμης κι αγάπης. 
Ζωές γλυκές και ζωές φαρμακωμένες, αξιοπρεπείς και μικρόψυχες, τραχιές και τρυφερές. Άλλες εύκολες, άλλες δύσκολες, άλλες ακύμαντες κι άλλες φουρτουνιασμένες. Ζωές ασπρόμαυρες, γρατζουνισμένες, φθαρμένες, μα και ζωές ανυπόφερτα νοσταλγικές.


Ο ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ





Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Crime - Αστυνομικό - Θρίλερ
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 28/03/2013
Σελίδες : 560
Ηλικία : 18+
Ανατύπωση : 2η
ISBN:978-960-496-537-3
ISBN Ebook: 978-960-496-732-2
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Μεταφραστής : Λύο Καλοβυρνάς

Κάποια βροχερή μέρα του 2008, ο Χόκαν φον Ένκε, ένας απόστρατος αντιπλοίαρχος του Βασιλικού Σουηδικού Ναυτικού, εξαφανίζεται ενώ απολαμβάνει τον καθημερινό του περίπατο σε ένα άλσος της Στοκχόλμης. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δρομολογείται από την αστυνομία της Στοκχόλμης και δεν έχει καμία σχέση με τον επιθεωρητή Βαλάντερ∙ τουλάχιστον, όχι επίσημα. Διότι ο γιος τού φον Ένκε δεν είναι άλλος από τον αρραβωνιαστικό της κόρης του, της Λίντα. Ο Κουρτ Βαλάντερ δεν αργεί να βρεθεί μπλεγμένος σε θέματα εκτός της αρμοδιότητας και της ευθύνης του. 
Αψηφώντας, ως συνήθως, τις επίσημες διαδικασίες, αρχίζει να ξετυλίγει σιγά σιγά ένα νήμα που θα τον οδηγήσει πίσω στον Ψυχρό Πόλεμο και σε ιστορίες κατασκοπείας, οι οποίες δείχνουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο. 
Ο επιθεωρητής Βαλάντερ βρίσκεται σε βαθιά νερά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και τα δικά του, προσωπικά προβλήματα. Σκέφτεται την ταλαιπωρημένη του υγεία και είναι πεπεισμένος ότι, στα εξήντα του, βρίσκεται στο φθινόπωρο της ζωής του. Προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί από την ελπίδα που αντικρίζει στο πρόσωπο της εγγονής του, αλλά το παρελθόν συχνά έρχεται να τον στοιχειώσει. Έτσι, κοιτώντας το μέλλον με τέλεια αβεβαιότητα, ο Κουρτ Βαλάντερ δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πιο σκληρό αντίπαλο: τον ίδιο του τον εαυτό.


Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι  

Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2016
Ηλικίες: 5+
Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου εκεί έξω υπήρχε ένα σπίτι. Ενα σπίτι μαραζωμένο από τον καιρό, άδειο, παρατημένο, γκρίζο και λυπημένο. Ενα σπίτι που αναπολούσε τις παλιές του δόξες και τις οικογένειες που κάποτε ζούσαν μέσα του, τα γέλια τους, τα κλάματα, τις φωνές, τις μυρωδιές από το μαγείρεμα, τους ήχους, τα συναισθήματα. Μόνος του σύντροφος στο ταξίδι αυτό προς τη λήθη μια μηλιά που στέκει αγέροχη δίπλα του. Ώσπου μια μέρα, την πόρτα του θα ανοίξει μια νέα οικογένεια. Ενα μικρό αγόρι θα μπει μέσα του μαζί με τους γονείς και το αδερφάκι και θα του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, ψάχνοντας οι ίδιοι για μια δεύτερη ευκαιρία. Το σπίτι θα ανθίσει όπως ακριβώς ανθίζει και η μηλιά την άνοιξη και θα χαρίσει απλόχερα στους νέους του ενοίκους τα δώρα του.
Το «Καλοκάιρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη καλοκαίρι» της Αργυρώς Πιπίνη είναι ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, αν και έχει γραφτεί για αυτά. Αν και ο κορμός της ιστορίας του είναι κατά βάση απλός (ένα σπίτι που λυπάται -ναί, γιατί έχει συναισθήματα, επειδή είναι μόνο του, αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναζήσει την παλιά του αίγλη, όταν στην πόρτα του φτάνει μια νέα οικογένεια για να μείνει σε αυτό), μέσα του κρύβονται βαθιά νοήματα που κάθε ηλικία αντιλαμβάνεται διαφορετικά: μιλάει για την αγάπη, τη συντροφικότητα, τη ζωή, την ελπίδα, την ανάγκη για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Αυτή η νέα οικογένεια που δεν ξέρουμε ούτε από που έρχεται, ούτε πως λένε τα μέλη της, βρίσκει στο σπίτι μια νέα πατρίδα, ένα νέο μέρος να ριζώσει. Κι αν τα παιδιά που ακούν την ιστορία θεωρήσουν πως ο πρωταγωνιστής είναι απλώς ένα παιδί που μετακομίζει σε ένα νέο περιβάλλον, ο ενήλικας ίσως δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, λίγο πιό περίπλοκα. Ισως ο πρωταγωνιστής να είναι ένα προσφυγάκι που στο σπίτι αυτό θα βάλει μέσα τα απομεινάρια της παλιάς του ζωής και με σκληρή δουλειά θα την ξαναστήσει, ενώ παράλληλα θα δώσει πνοή στο σπίτι αυτό που το παράτησαν… Ο καθένας ερμηνεύει την ιστορία διαφορετικά, όμως το ρεζουμέ είναι ένα: στη ζωή όλοι έχουμε ανάγκη από μια δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη) ευκαιρία για να ανθίσουμε και να κάνουμε και τους γύρω μας να ανθίσουν. Η εικονογράφηση της Ιριδας Σαμαρτζή συμπληρώνει αριστουργηματικά το έργο με φανταστικές λεπτομέριες σε κάθε του σελίδα και χρώματα πολλά, ζωντανεύοντας όχι μόνο την οικογένεια, αλλά το ίδιο το σπίτι, που από σελίδα σε σελίδα ξαναγεννιέται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅