Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας | Καλοκαίρι 2023

 Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας | Καλοκαίρι 2023



Σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος του εκδοτικού προγράμματος των εκδόσεων Μίνωας για το καλοκαίρι 2023, με πολυαναμενόμενους τίτλους τόσο στην ελληνική όσο και στην ξένη λογοτεχνία.

Αγαπημένες σειρές για παιδιά και έφηβους, αλλά και σημαντικοί τίτλοι γενικών γνώσεων που θα ανοίξουν την όρεξη για διάβασμα εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών! 

Τα νέα  βιβλία  βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία από τις 22 Μαΐου, εκτός από τον τίτλο Άγριο Χάραμα που θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ελληνική πεζογραφία
ΑΓΡΙΟ ΧΑΡΑΜΑ
Ευαγγελία Ευσταθίου

Η συγγραφέας των 220.000 αντιτύπων επιστρέφει με το εκδοτικό γεγονός του καλοκαιριού, ένα βιβλίο που συνδυάζει το ψυχολογικό θρίλερ, το μεταφυσικό και το κοινωνικό μυθιστόρημα. 

Η Κέντρα Κάμαλ, ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, θα άντεχε να χάσει τα πάντα εκτός από τη Μάιρα, τη μικρή της αδερφή, μαζί με την οποία κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά της σκληρής τους μοίρας. Θα μοιάζει η ζωή τους γαλήνιο σούρουπο ή θα μετατραπεί σε άγριο χάραμα;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 29/5

HAPPY HOUR
Σαρίτα Χαΐμ

Με το τέταρτο μυθιστόρημά της, η Σαρίτα Χαΐμ καταφέρνει να δημιουργήσει ένα μικρό, αυτοτελές σύμπαν σύγχρονων χαρακτήρων. Το Happy Hour αποτελεί ένα ζωντανό ανθρώπινο ψηφιδωτό, με αναγνωρίσιμους ήρωες που βρίσκουν απρόσκοπτα τον δρόμο που οδηγεί στην καρδιά μας.

Το μυθιστόρημα είναι πολυφωνικό καθώς σε κάθε κεφάλαιο ξεδιπλώνονται ιστορίες θαμώνων που επισκέπτονται το μπαρ για να πιούν το ποτό τους. Κάθε κεφάλαιο και μια διαφορετική ιστορία, πάντα στον ίδιο χώρο, στο μπαρ του Βαγγέλη.
Η ΦΟΝΙΣΣΑ
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Με μονοτονική γραφή και πιο επίκαιρο από ποτέ, το έργο του Παπαδιαμάντη εκφράζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που αναζητά την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτό, όμως, που καθιστά τη Φόνισσα κορυφαίο κείμενο στο σύνολο της νεοελληνικής πεζογραφίας δεν είναι το γεγονός ότι απασχόλησε και απασχολεί με πάθος τους ειδικούς, αλλά το ότι από την πρώτη δημοσίευσή της το 1903 συνεχίζει να καθηλώνει, στο πέρασμα ενός τουλάχιστον ολόκληρου αιώνα, κάθε αναγνώστη που πιάνει στα χέρια του το αξεπέραστο ψυχογραφικό διήγημα.

Μεταφρασμένη πεζογραφία
ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗ
Μαρί Βαρέιγ 
Μετάφραση: Στεργία Καββάλου

Βραβείο Αναγνωστών στη Γαλλία
Από τη συγγραφέα του best seller Έτσι παγώνουν οι σαπουνόφουσκες

Η εξαφάνιση της δεκαπεντάχρονης Σάρα Λερουά αναστατώνει το μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Μπουβίλ-σιρ-Μερ και συγκινεί ολόκληρη τη Γαλλία. Είκοσι χρόνια αργότερα, η Φανί αναγκάζεται να επιστρέψει στον τόπο της τραγωδίας που σημάδεψε τα νεανικά της χρόνια και ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά. 
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ
Νίκι Έρλικ 
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο 2022 και ήδη έχει μεταφραστεί σε 22 χώρες, ενώ έγινε αμέσως best seller στoυς New York Times.

Ξυπνάς, βάζεις ένα φλιτζάνι καφέ και φεύγεις.
Είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες.

Όταν όμως ανοίγεις την εξώπορτά σου, βρίσκεις να σε περιμένει ένα μικρό ξύλινο κουτί. Μέσα βρίσκεται ένα κομμάτι κορδόνι που σου αποκαλύπτει πόσα ακριβώς χρόνια θα ζήσεις.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑ
Κατλίν Φράιτακ
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
 

Η Φράντσι νοσταλγεί τα υπέροχα παιδικά της χρόνια κοντά στον φαροφύλακα πατέρα της και επιστρέφει στη Βαλτική, στο σπιτάκι του φάρου, με την ελπίδα να βρει έμπνευση για το νέο της μυθιστόρημα.


Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτει κάτω από μια χαλασμένη σανίδα ένα παλιό ημερολόγιο και αρχίζει να το διαβάζει…

ΑΝΤΙΟ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ
Ανταμς Ντάγκλας
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης

Μια επική παρωδία που στηλιτεύει τη σύγχρονη κοινωνία με χιούμορ και αισιοδοξία. Πρόλογος από τον διάσημο συγγραφέα Νιλ Γκέιμαν

Μια μοιραία Πέμπτη στη Γη, μια κοπέλα σκέφτηκε τη λύση που θα έφερνε την παγκόσμια ευτυχία. Μα πριν προλάβει να τη μοιραστεί με κάποιον η Γη καταστράφηκε από τους Βόγκον... Χρόνια αργότερα, ο Άρθουρ Ντεντ, κάνοντας οτοστόπ, καταλήγει στον πλανήτη Γη και συναντά την κοπέλα...

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ
Λουίζ Πένι
Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη
  • Συγγραφέας των 10 εκατομμυρίων  αντίτυπα.
  • Πωλήσεις δικαιωμάτων σε 25 γλώσσες.

Μια καλοστημένη πλεκτάνη εκδίκησης περιλαμβάνει έναν πίνακα όπου εικονίζονται διάφορα ρολόγια. Όλα δείχνουν την ώρα που ο παρανοϊκός δολοφόνος πρόκειται να σκοτώσει τον επιθεωρητή! Στις έντεκα και τριάντα ακριβώς! Ο χρόνος που του απομένει είναι ελάχιστος!

 

ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ - ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
Βεξ Κινγκ
Μετάφραση: Ελιάσα Νοέλα

Από τον συγγραφέα που έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ένα βιβλίο με πρακτικές συμβουλές, εύκολα εφαρμόσιμες για το πώς να επιλέγουμε κάθε φορά την αγάπη ως τρόπο ζωής.

Ξέρεις ποιος δεν θα φύγει ποτέ από δίπλα σου; Εσύ. Αυτή είναι η σχέση που πρέπει να φροντίσεις περισσότερο. Απαλλάξου από αρνητικά συναισθήματα που μέχρι τώρα σε κρατούσαν πίσω και σε εμπόδιζαν να δημιουργήσεις ουσιαστικές σχέσεις.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΝΕ
Γιώργος Δημόπουλος - Γιάννης Λαφαζάνος

Ας ανακαλύψουμε, τον άνθρωπο, που είναι αγάπη, και όχι τα θέλω του, που αρκετές φορές αποτελούν τροχοπέδη για την ευτυχία του! Ένα βιβλίο ύμνος για την αγάπη!

Και ποιος δεν θέλει μια αγάπη να κόβει τόσο βαθιά όσο ένα στιλέτο… Και ποιος δεν θέλει να τον αγαπάνε; Αν θέλουμε όμως να μας αγαπάνε, ας αγαπήσουμε πρώτα εμείς. Θα νιώθουμε έτσι για πάντα μια ευγένεια, μια ελευθερία και, το σπουδαιότερο, την αυτονομία της ύπαρξής μας. 
ΣΩΜΑ, ΑΓΑΠΗ, ΣΧΕΣΕΙΣ
Σαρλίν Βερμόν
Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη

Ένα βιβλίο «σταθμός», μιας και δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά παρόμοιο βιβλίο στην Ελλάδα!

120 ερωτήσεις και απαντήσεις για το σώμα, τη σεξουαλικότητα, αλλά και την αγάπη, μέσα από μια υπέροχη εικονογράφηση χωρίς ταμπού. Οι απαντήσεις είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 χρονών και ευνοούν την ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία όλης της οικογένειας. 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Εικονογραφημένα
Στη σειρά best seller ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΟΥ ΗΧΟΙ, έρχονται να προστεθούν δύο νέοι τίτλοι με κουμπιά με ήχους για παιδιά από 0 έως 4 ετών.
 

ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κουτιριέ Στεφανί
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό βιβλίο για την πρώτη μέρα στο σχολείο και όλα τα συναισθήματα που κατακλύζουν τα παιδιά: χαρά, φόβος, θλίψη και αγωνία.

Ένα βιβλίο για να ανακαλύψεις πώς είναι μία μέρα στο σχολείο, με τις συμβουλές της συγγραφέως και ψυχολόγου Στεφανί Κουτιριέ.
Εικονογραφημένα 2-6 ετών
Σειρά: Μικρή Μυθολογία
Η αγαπημένη σειρά της Μικρής Μυθολογίας από τους δημιουργούς, Γιώργο Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση, τώρα και στα αγγλικά για τους μικρούς μας φίλους που είτε τα αγγλικά είναι η μητρική τους γλώσσα είτε θέλουν να τα εξασκήσουν!
Σειρά ΑΙΣΩΠΟΣ
Mύθοι του Aισώπου, γεμάτοι φαντασία, διδακτικοί και τόσο διασκεδαστικοί!

Με νέα σύγχρονη εικονογράφηση από τον ταλαντούχο και αναγνωρισμένο εικονογράφο Γιώργο Σγουρό. Οι ήρωες θα βοηθήσουν το παιδί να αναγνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και έτσι να χτίσει σιγά σιγά την προσωπικότητά του.
Γνώσεων

Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ!

Τζεϊνίν Σάντερς
Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή

Νέα έκδοση με σκληρό εξώφυλλο για να το κρατήσετε στη βιβλιοθήκη σας και να το διαβάζετε με τα παιδιά σας ξανά και ξανά!

Ενημερώστε τα παιδιά και ενδυναμώστε τα ψυχολογικά διαβάζοντάς τους αυτό το βιβλίο για τη σωματική τους ασφάλεια. Περιλαμβάνεται παράρτημα με θέματα συζήτησης για γονείς, παιδαγωγούς και όσους ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅