Εκδόσεις Κλειδάριθμος - Όλα τα βιβλία που θα διαβάσουμε αυτή τη σεζόν

 




Καλησπέρα, σήμερα σας παρουσιάζουμε τα νέα βιβλία για παιδιά και ενήλικες, που θα κυκλοφορήσουν το πρώτο επτάμηνο του 2022 από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ. Μπορείτε παρακάτω να δείτε τη συνοπτική παρουσίασή τους ανά κατηγορία.


 


Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Ferzan Özpetek στο μυθιστόρημά του Για μια ανάσα δίνει ζωή σε μια καθηλωτική ιστορία δύο αδερφών, που μπλέκει παλιές και νέες αλήθειες μεταφέροντας τον αναγνώστη από το σήμερα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 κι από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. (Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου, Φεβρουάριος)

Οι Λευκές Φωτιές είναι μια καυστική ιστορία αγάπης από τον συγγραφέα Sebastian Faulks (Ο ήχος των πουλιών, Η ηχώ του Παρισιού) που έχει το μοναδικό ταλέντο να εξισορροπεί τις μεγάλες ιδέες με το ανθρώπινο συναίσθημα, τοποθετημένη στα χιονισμένα τοπία της Αυστρίας του περασμένου αιώνα. (Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης, Μάρτιος)
 
Το κλασικό πλέον μυθιστόρημα Κορετζιντόρα της Gayl Jones, της συγγραφέα που άλλαξε ριζικά την αφροαμερικανική λογοτεχνία, διαδραματίζεται στο Κεντάκι της δεκαετίας του ’40 και πραγματεύεται καίρια και διαχρονικά ζητήματα όπως το τραύμα των γενεών, η διατήρηση της μνήμης, η οικιακή και σεξουαλική βία, η γυναικεία φύση και η μητρότητα, μέσα από μια συγκλονιστική πρόζα και επενδεδυμένο με τη νοσταλγική μελαγχολία των μπλουζ. (Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου, Απρίλιος)
 
H βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Lisa Taddeo μετά το best seller βιβλίο της Τρεις Γυναίκες, που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στο αναγνωστικό κοινό διεθνώς, επιστρέφει με το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Θηρίο. Μια συνταρακτική ιστορία για τη συσσωρευμένη οργή των γυναικών που έχουν υποστεί χρόνια βία, η οποία αντιμετωπίζει με τόλμη και θάρρος μεγάλα ερωτήματα για τη σεξουαλική ενδυνάμωση και τη συναίνεση χωρίς να προσποιείται ότι έχει βρει όλες τις απαντήσεις σε αυτά. (Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου, Απρίλιος)
 
Ο ταχυδρόμος του Νερούδα, το εμβληματικό και κλασικό πλέον βιβλίο του Χιλιανού συγγραφέα Antonio Skármeta είναι η διαχρονική ιστορία της ξεχωριστής φιλίας του ποιητή Νερούδα με τον ταχυδρόμο του κατά τα χρόνια της εξορίας του, η οποία μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και τιμήθηκε με Όσκαρ και αποτελεί έναν ύμνο στη φιλία, την ποίηση και την ελευθερία. Επίσης το βιβλίο θα μεταφερθεί σύντομα σε τηλεοπτική σειρά στο Νέτφλιξ από τον Boris Quercia. (Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου, Απρίλιος). Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα του Skármeta Οι μέρες του ουράνιου τόξου
.
 
Από τον βραβευμένο Ούγγρο συγγραφέα György Dragoman θα κυκλοφορήσει το μυθιστόρημα Η πυρά, μια συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, όπου ένα ορφανό κορίτσι και η χήρα γιαγιά της αναζητούν παρηγοριά η μια στην άλλη, ενώ και η ίδια τους η χώρα αγωνίζεται να επανεφεύρει τον εαυτό της μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Ρουμανία. (Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη, Μάιος)
 
Από τη συγγραφέα του Πλοίου των τρελών Katherine Anne Porter έρχεται μια συλλογή από τρεις μικρές νουβέλες με τίτλο Χλωμό άλογο, χλωμός αναβάτης, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και είναι επώδυνα επίκαιρη, καθώς η ομώνυμη νουβέλα είναι εμπνευσμένη από την προσωπική πάλη της Porter με τη γρίπη του 1918 σε ηλικία 20 ετών. (Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη, Ιούνιος)
 
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια της ιστορίας των Πυγολαμπίδων που αγαπήθηκε τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους τηλεθεατές της ομώνυμης σειράς του Netflix με τίτλο Ένα αστέρι τη νύχτα θα εγκαινιάσει τα καλοκαιρινά αναγνώσματα των πολυάριθμων θαυμαστών της Kristin Hannah στην Ελλάδα, με τη συναρπαστική συνέχεια μιας από της πλέον αγαπημένες ιστορίες γυναικείας φιλίας. Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου, Ιούνιος). Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας εδώ.
 
Στα χνάρια σπουδαίων Καταλανών συγγραφέων, όπως ο Carlos Ruiz Zafón και ο Jaume Cabré, o Albert Bertran Bas, στο πρώτο του μυθιστόρημα Εκεί που πεθαίνει ο άνεμος, εμπνεόμενος από την πραγματική ιστορία του παππού του, μας αφηγείται μέσα από τη διαδρομή της ζωής ενός εφήβου την ιστορία της Ισπανίας, καθώς οι δρόμοι του διασταυρώνονται με ιστορικά πρόσωπα όπως ο Ρόμπερτ Κάππα, ο Χέμινγουεϊ, ο Χίτλερ, ο Ματσάδο ή η Μπέλα Ντορίτα. Ένα μυθιστόρημα με γλαφυρή κινηματογραφική γραφή. (Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου, Ιούλιος)
 
Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία της τηλεοπτικής σειράς Οικιακή βοηθός (Maid) της Stephanie Land αγαπήθηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές μέσω του Netflix από την πρώτη στιγμή της προβολής της, φωτίζοντας το πορτρέτο μιας νέας μητέρας που αποδρά από μια κακοποιητική σχέση και παλεύει δουλεύοντας σαν καθαρίστρια να στήσει μια νέα ζωή για την ίδια και την κόρη της. (Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη, Ιούλιος)

Η εξαφάνιση του δόκτορος Μίε του Oliver Hilmes βασίζεται σε μια αληθινή ανεξιχνίαστη υπόθεση, τον φάκελο της οποίας ανακάλυψε ο συγγραφέας τυχαία κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας. Το βιβλίο εξιστορεί µε συναρπαστικό και ευφυή τρόπο την προσπάθεια που έγινε για να βρεθεί η αλήθεια και καταπιάνεται µε τα σκοτεινά µυστικά της αστικής ζωής τις παραµονές της δικτατορίας του Χίτλερ, τότε που ένα απειλητικό πέπλο απλώθηκε στη γερµανική κοινωνία και ο φόβος σφράγισε τα στόµατα των ανθρώπων (Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής, Ιανουάριος).

Από τον best seller Γερμανό συγγραφέα Marc Raabe το Κλειδί Δεκαεπτά είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ που διαδραματίζεται στο Βερολίνο και η υπόθεση του αφορά την ανακάλυψη του πτώματος της ιερέα σε ένα καθεδρικό ναό με κρεμασμένο στο λαιμό της ένα κλειδί με τον αριθμό 17. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση της σειράς βιβλίων με ήρωα τον επιθεωρητή Τομ Μπάμπιλον. (Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα, Φεβρουάριος)


Το ακανθώδες και ανατρεπτικό βιβλίο της Muriel Spark Στη θέση του οδηγού είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που θίγει τα ζητήματα της απομόνωσης, της αποξένωσης και της απώλειας των αξιών. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τη Liz Taylor και τον Andy Warhol και θεωρείται διεθνώς αλλά και από την ίδια τη Spark το σημαντικότερο από τα βιβλία της. (Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου, Απρίλιος)
 
Απόρρητος φάκελος Ίπκρες είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Len Deighton, το οποίο εκδόθηκε αρχικά το 1962 και θεωρείται ένα από τα κορυφαία κατασκοπικά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Michael Caine. (Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης, Μάιος)
 
Μετά τα best seller Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι και Το κορίτσι του Μπρούκλιν ακολουθεί το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Guillaume Musso, Τελευταία αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο, που ξεκινά με ρομαντική διάθεση από μια συνάντηση στο αεροδρόμιο Κένεντι και εξελίσσεται σε ασθματικό θρίλερ. (Μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος, Μάιος)
 
Η κόκκινη βασίλισσα είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ από τον best seller Ισπανό συγγραφέα Juan Gómez-Jurado, ο οποίος είναι το νέο δυνατό όνομα στην ισπανική αστυνομική λογοτεχνία, έχοντας πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα και μεταφραστεί σε 42 γλώσσες. Το θρίλερ αυτό ακολουθεί ένα ιδιαίτερο ζευγάρι ντετέκτιβ που αναζητούν τον Ιεζεκιήλ, ένα επικίνδυνο και ευφυέστατο serial killer. (Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου, Ιούνιος)
 
Συλλέκτης της Elizabeth Day είναι ένα δυναμικό κοινωνικό θρίλερ που θίγει ζητήματα γύρω από τις διαφορετικές εκφάνσεις της μητρότητας, με συνεχείς ανατροπές μέσω των ψυχολογικών διακυμάνσεων και των διαταραγμένων προφίλ των ηρώων της. Με στακάτο ρυθμό, ωραίες και ζωντανές περιγραφές, ουσιαστικούς διαλόγους και μια αύρα μυστηρίου διάχυτη στις σελίδες του, είναι ένα ιδιαίτερο σύγχρονο μυθιστόρημα. (Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη, Ιούλιος)
 
Από τη Βρετανή βραβευμένη συγγραφέα Ann Cleeves θα κυκλοφορήσει το συναρπαστικό The long call (μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου, Ιούλιος). Μια crime ιστορία με πολυεπίπεδη πλοκή και ζωντανούς χαρακτήρες που ακολουθεί τον ρυθμό της εποχής και θίγει επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα. Το βιβλίο με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Μάθιου Βεν έλαβε το βραβείο Agatha-Best Contemporary Novel 2019, ενώ γυρίζεται ήδη η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας εδώ.
Στο νέο βιβλίο Μπίλι Σάμερς (Απρίλιος) ο Βασιλιάς μας συστήνει τον γοητευτικό αντιήρωα Μπίλι Σάμερς, έναν βετεράνο πολέμου που πλέον βιοπορίζεται ως πληρωμένος δολοφόνος. Θέλει να σταματήσει πλέον τους φόνους αλλά πρέπει να κάνει μια τελευταία «δουλειά». 
Σε αναμονή της ομώνυμης σειράς του Netflix, τον Ιούνιο υποδεχόμαστε Το φυλαχτό (Τάλισμαν), επανέκδοση του 16ου κατά σειρά βιβλίου του Stephen King που έχει συν-γράψει με τον Stephen Kraub. H σεζόν για τους φανατικούς τους King θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο με την κυκλοφορία του Graphic Novel Οι ωραίες κοιμωμένες που συνυπογράφει ο Stephen King με τον γιο του Owen King. 
Και τα τρία βιβλία θα κυκλοφορήσουν σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου.

Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία του Stephen King που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας εδώ.

Μετά τα βιβλία το Λιμάνι των χαμένων γυναικών και τη Θράσσα. Η μάγισσα της Θράκης, η Νάγια Δαλακούρα επανέρχεται με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με τίτλο Το λουλούδι της θάλασσας (Ιανουάριος), εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο μοναδικό τοπίο του Αρκτικού Κύκλου.

Από τον Κωνσταντίνο Μοσχάτο, συγγραφέα του αστυνομικού μυθιστορήματος Ρωξάνη, που δημιούργησε αίσθηση την προηγούμενη χρονιά αναμένουμε το νέο crime με τίτλο Ο Λύκος (Απρίλιος), στο οποίο η διαλεύκανση μιας δολοφονίας οδηγεί σε ανελέητο ανθρωποκυνηγητό που φτάνει ως τα βουνά της Πίνδου.
 
Το νέο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη, συγγραφέα του Κάποτε στον Πειραιά, με τίτλο Ο ήλιος μέσα στη νύχτα εκτυλίσσεται την εποχή του Εμφυλίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης, όπου ο έρωτας, το μίσος, η βία και τα πάθη σε τούτα τα ταραγμένα χρόνια, με διαρκείς ανατροπές, στοιχειώνουν τη ζωή των ηρώων του. Ένα χρονικό της Ελλάδας τού τότε, όπου μπορούν να ανιχνευτούν ψήγματα όσων ακόμη κατατρέχουν τη σημερινή μας πραγματικότητα. (Μάϊος)

Η ευαισθησία είναι η νέα δύναμη της Anita Moorjani είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο αυτογνωσίας που έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της ενσυναίσθησης και να τονώσει την αυτοεκτίμηση των ευαίσθητων ανθρώπων, ενώ καλλιεργεί την πνευματική αναζήτηση. (Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα, Ιανουάριος)

 
Στο βιβλίο του Οι εννέα διαστάσεις της συνειδητής επιτυχίας, ο David Nielson εξετάζει ένα καίριο ερώτημα: Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τον σκοπό σας στη ζωή ώστε να φτάσετε στη συνειδητή επιτυχία; Ο Nielson, αντλώντας από τις προσωπικές του εμπειρίες ως σύμβουλος επιχειρήσεων, business coach, περιγράφει ένα πρακτικό μοντέλο για την επίτευξη της ατομικής επιτυχίας χρησιμοποιώντας αληθινές ιστορίες και χιούμορ. (Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη, Ιανουάριος)
Στο βιβλίο του Προ-πειθώ. Προετοιμάστε τους για να τους πείσετε, ο καθηγητής Robert Cialdini που μεταμόρφωσε τη σκέψη μας αναφορικά με την Tέχνη της πειθούς και τώρα μας προσφέρει μια νέα θεωρία για την τέχνη του πώς να κάνετε τον κόσμο να βλέπει μέσα από το δικό σας πρίσμα. Αποκαλύπτει ότι το κλειδί δεν βρίσκεται στο ίδιο το μήνυμα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή πριν από την παράδοση του μηνύματος. (Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή, Φεβρουάριος)
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βαβυλώνα του George S. Clason θεωρείται διαχρονικά ένα από τα κορυφαία βιβλία για την προσωπική και οικονομική ανάπτυξη. Μέσα από παραβολές της Βαβυλώνας, το βιβλίο που εμπνέει εκατομμύρια αναγνωστών εδώ κι έναν αιώνα από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε παραμένει ένα κλασικό ανάγνωσμα που περιέχει σημαντικές αλήθειες σχετικά με την απόκτηση και τη διαχείριση του πλούτου αλλά και την ουσιαστική ευημερία. (Μετάφραση: Μιχάλης Μικέδης, Μάρτιος)

Το 
The Tipping Point-Σημείο Kαμπής είναι το πρώτο βιβλίο του Καναδού δημοσιογράφου και συγγραφέα Malcolm Gladwell. Παρουσιάζει τον τρόπο που κάποιες ιδέες γνωρίζουν απότομη άνθηση ή απότομη κάμψη, το σημείο καμπής, το tipping point, όπως το ονομάζει. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να αφορά ιδέες, εμπορικά προϊόντα, κοινωνικά φαινόμενα, τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και θρησκευτικά ή πολιτικά κινήματα – ακόμα και ασθένειες, κάτι άκρως επίκαιρο. (Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθάρης, Μάρτιος) Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας εδώ.

Ο David Epstein μέσα από το βιβλίο του ΕυρυγνωσίαΠόσο σημαντική είναι σε έναν κόσμο που επιδιώκει την υπερεξειδίκευση μας παρουσιάζει μέσα σε δώδεκα κεφάλαια λύσεις και εξηγήσεις για το όφελος του εύρους, ως την απάντηση στην υπερεξειδίκευση. (Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα, Απρίλιος)

Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του γνωστού life, health and wellness coach Χάρη Παπαδόπουλου, το οποίο έχει συν-γράψει με τον Γιάννη Μάναλη. Ένα βιβλίο αυτοβοήθειας και ουσιαστικής προσωπικής ανάπτυξης. (Απρίλιος)

Τo βιβλίο Όρια – Πώς να λέτε όχι, πότε να λέτε ναι και πώς να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας των Dr. Henry Cloud, Dr. John Townsend είναι ένα χρήσιμο βιβλίο προσωπικής βελτίωσης που μας δείχνει τρόπους να θέσουμε υγιή όρια στις επαγγελματικές και προσωπικές μας σχέσεις, διαφυλάσσοντας την εσωτερική μας γαλήνη (Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη, Μάιος) 

Μετά τα βιβλία Τόλμησε να Ηγηθείς και Δείξε γενναιότητα στα δύσκολα, η Brené Brown επιστρέφει με το βιβλίο της Σήκω και στάσου με δύναμη, που μιλά για το πώς επανερχόμαστε μετά από τα δυνατά σοκ που μας επιφυλάσσει η ζωή μας και πραγματεύεται τα ζητήματα της ευαλωτότητας, του θάρρους, της γενναιοδωρίας και της συγχώρεσης. (Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη, Μάιος)

Μέσα από την αφήγηση της ιστορίας του Καρλ, το βιβλίο Μπορώ. Η ιστορία μιας λέξης που θα σου αλλάξει τη ζωή του Bodo Schäfer προσεγγίζει το ζήτημα της αυτοπεποίθησης, παρακολουθώντας τη ζωή ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς. Ένα πρωτοποριακό, γλαφυρό και με χιούμορ βιβλίο αυτοβοήθειας που διαβάζεται ευχάριστα και εκπλήσσει με τις πρακτικές και εφαρμόσιμες συμβουλές του. (Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου, Ιούνιος)

 
Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, μετά τα βιβλία του Πήραμε Σκύλο και Πήραμε γάτα μας μιλά στο νέο του βιβλίο με τίτλο Μαθήματα ζωής από τον σκύλο μου για όλα τα πολύτιμα μαθήματα που μπορούμε να λάβουμε από τους τετράποδους φίλους μας. (Ιούνιος)
Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ.: Πώς μια γυναίκα απελευθερώθηκε από τη Διατροφική της Διαταραχή (Δ.Δ.) και πώς μπορείς κι εσύ - Jenni Schaefer, Thom Rutledge. Ένα βιβλίο που έχει δώσει έμπνευση και ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που δίνουν καθημερινή μάχη με τις διατροφικές διαταραχές γραμμένο από τη διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέα Jenni Schaefer με βάση την προσωπική της εμπειρία. (Mετάφραση: Χριστόδουλος Λιθάρης, Ιανουάριος)
 
To βιβλίο Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη  είναι μια μελέτη από τον καθηγητή Πολιτειολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης Ανδρέα Μήλιο, το οποίο αναδεικνύει με σαφή και περιεκτικό τρόπο τον κομβικό ρόλο της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρώνΈνα βιβλίο για την εθνική ταυτότητα και εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που εμπλουτίζει την εθνική αυτογνωσία και την εθνική αυτοπεποίθηση και σημαδεύει το μέλλον. (Φεβρουάριος)
Πώς γ*μ*με τον πλανήτη μας Από τη δημοφιλή σειρά βιβλίων της DK, ένας πολυτελής σκληρόδετος τόμος που καταγράφει τη δραματική έκρηξη του ανθρώπινου πληθυσμού και κατανάλωσης. Ένα βιβλίο προσιτό σε όλους που παρουσιάζει πρόσφατες έρευνες και αναλύει με χρήση απλών διαγραμμάτων τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης στον πλανήτη μας. (Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου, Μάρτιος). Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς DK που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας εδώ.
Ηλικία 3-6
Κρακ! Ένα πρωτότυπο εικονοβιβλίο από την Κορεάτισσα συγγραφέα και εικονογράφο Seou Lee χωρίς λέξεις, που μας περιγράφει την περιπέτεια της ζωής μέσα από την ιστορία ενός μικρού πιγκουίνου. Το βιβλίο προσφέρεται για διαδραστική ανάγνωση, όξυνση της φαντασίας και ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα, ενώ μπορεί να το διαβάσει οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από τη μητρική του γλώσσα. (Ιανουάριος)
Η Σκοτεινούπολη της συγγραφέα και εικονογράφου Kelly Canby είναι μια απολαυστική ιστορία για την αποδοχή και τη διαφορετικότητα, γεμάτη συμβολισμούς και υπέροχη, ζωντανή εικονογράφιση σε τόνους του γκρι με έντονες νέον λεπτομέρειες που θα ενθουσιάσει παιδιά και γονείς. (Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή, Ιανουάριος)
 
 
 
Η ιστορία μιας τρύπας της Kelly Canby είναι μια αστεία και πρωτότυπη ιστορία που ενισχύει την παρατηρητικότητα των μικρών παιδιών με διασκεδαστικό τρόπο και προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις. Το βιβλίο έχει λάβει το βραβείο Western Australian Premier’s Prize for Writing for Children (Winner 2018), τη διάκριση Children’s Book Council of Australia Notable Book (2019) και ήταν στη βραχεία λίστα για το SCBWI Crystal Kite Award. (Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή, Φεβρουάριος)
Το παραμύθι Η μέρα που ο Αγκαθούλης πάλεψε με το φίδι από τη Μαριέλα Μαργαρίτη (εικονογράφιση Αργυρώ Παπαδάκη) είναι η πρώτη ιστορία της σειράς που μας διηγείται την περιπέτεια του Αγκαθούλη και της μικρής Μιράντας, που την τσίμπησε άθελά του με τα αγκάθια του και εκείνη θύμωσε πολύ, μέχρι που εμφανίστηκε το Φίδι η Πανδώρα και τότε κατάλαβε πως ο Αγκαθούλης της έσωσε τη ζωή. Οι χαρακτήρες της σειράς είναι μικρά ζώα και έντομα που ζουν απίστευτες περιπέτειες. Όλες οι ιστορίες είναι δοσμένες με χιούμορ, σε έμμετρο λόγο και καταλήγουν σε ένα ιδιαίτερο μήνυμα όπως συναντάται στους μύθους του Αισώπου.  (Φεβρουάριος)

Μετά το Κουρέψου, Μαξ!το βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη που αγαπήθηκε την προηγούμενη σεζόν, ακολουθούν τα διασκεδαστικά και τρυφερά Πες τα λόγια σου, Μαξ! (Φεβρουάριος) και Παίξε, Μαξ! (Μάιος) δύο ακόμα περιπέτειες του μικρού σκανδαλιάρικου πρόβατου που μιλούν με χιούμορ για τις καθημερινές καταστάσεις που ζουν οι γονείς με τα παιδάκια τους μέσα από τις περιπέτειες του Μαξ. Η εικονογράφιση της σειράς έχει γίνει από τη Λέλα Στρούτση.

Το βιβλίο Αυτό είναι το καρότο μου του Νοτιοκορεάτη Il Sung Na, ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο με πρωταγωνιστές δύο κουνέλια που καλλιεργούν γειτονικούς κήπους και διεκδικούν το ίδιο γιγαντιαίο καρότο. (Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή, Μάρτιος)
Από τον δημιουργό μιας από της πλέον αγαπημένες σειρές εικονογραφημένων βιβλίων, τον Yuval Zommer, μετά τα μεγάλα βιβλία των Ζουζουνιών, των Θηρίων και της Θάλασσας, έρχεται Το μεγάλο βιβλίο των λουλουδιών με όμορφες και χρήσιμες πληροφορίες για τον κόσμο των λουλουδιών και φυσικά το χιούμορ και τη μοναδική εικονογράφηση του Zommer. (Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή, Μάρτιος)
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅