ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ / Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022- ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Σας παρουσιάζουμε τις Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κάκτος για το α ΄εξάμηνο του 2022!


.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ
ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Αστυνομικό




Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Σίμου, μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Νίκος Εμμ. Σίμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφοσιώθηκε από πολύ νωρίς στη δημοσιογραφία. Έχει συνεργαστεί με τη Ναυτεμπορική, την Καθημερινή –όπου διετέλεσε γενικός διευθυντής μέχρι το 1997–, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το περιοδικό Ένα, την Εστία, την Απογευματινή, τον Ελεύθερο Τύπο –του οποίου διετέλεσε εκδότης μέχρι το 2007– και την εβδομαδιαία εφημερίδα Παραπολιτικά. Το 2007 ανέλαβε τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της ελληνικής Βουλής έως και το 2009. Στη συνέχεια και μέχρι το 2012 διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής επί πολιτιστικών θεμάτων. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ και τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε και πάλι τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.






ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ
Μυθιστόρημα





Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Στράτος Μαρκίδης γεννήθηκε στο Κάιρο Αιγύπτου, ο πατέρας από την Κρήτη και η μητέρα απ’ την Λέσβο.

Στην τηλεόραση σαν παραγωγός συνεργάστηκε με το MEGA και γύρισε την σειρά ΑΦΡΙΚΑ στην Κένυα. Στον ΑΝΤ1 ως παραγωγός και σκηνοθέτης στην σειρά το ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που γυρίστηκε στο Λονδίνο και στις Σπέτσες. Στην Καζαμπλάνκα στο Μαρακές και στην Μάλτα γύρισε την σειρά ΤΡΙΚΥΜΙΑ. Ξανα επιστρέφει στην Αφρική στην Σαβάνα της Κένυας και στην Μομπάσα και γυρίζει την σειρά ΜΑΥΡΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ. Στον ΑΝΤ1 επίσης την ιατρική σειρά ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ. Για τον ALPHA την σειρά ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ στην Λέσβο. Στην Κρήτη γυρίζει για τον ΑΝΤ1 την σειρά ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΑ. Το 2008 ως παραγωγός και σκηνοθέτης στον ALPHA γυρίζει την σειρά ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ.






ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΟΚΤΩ ΗΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Ιστορικό μυθιστόρημα






Οι «Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που διαπραγματεύεται το πραγματικό γεγονός της σχέσης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την μοναχή Μαργαρίτα στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η ιστορία ξεκινάει από το 1793, πιθανή χρονολογία γέννησης της πρωταγωνίστριας, Μαργαρίτας Βελισσαροπούλου- Κολοκοτρώνη στη Νωνάκριδα Αχαΐας, έως το θάνατό της στην Αθήνα, το 1870. Μέσα από το προσωπικό της δράμα, οι γονείς της την έκλεισαν στο μοναστήρι σε ηλικία 7 χρονών για να αποφύγουν γάμο με το γιο του Τούρκου αγά της περιοχής, ζει τη δική της ανάσταση και πορεύεται στο δρόμο της ελευθερίας, ζώντας κοντά στον μεγάλο άνδρα περίπου 2 δεκαετίες.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε το 1966 στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας και ζει με την οικογένειά της στην Ακράτα.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης (1985-1987). Έχει μετεκπαιδευτεί στο Διδασκαλείο "Eυάγγελος Παπανούτσος", Πανεπιστήμιο Πατρών (1999-2001).

Έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού. Γράφει και εκδίδει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και ενήλικο κοινό.




ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ




T. J. NEWMAN
Η ΠΤΩΣΗ
Θρίλερ

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου









Μόλις επιβιβαστήκατε σε μια πτήση προς Νέα Υόρκη.

Υπάρχουν άλλοι 143 επιβάτες.

Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι 30 λεπτά πριν την πτήση η οικογένεια του πιλότου έπεσε θύμα απαγωγής.

Για να ζήσει η οικογένειά του, πρέπει όλοι οι επιβάτες της πτήσης σας να πεθάνουν.

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η οικογένειά του είναι να ακολουθήσει ο πιλότος τις εντολές και να ρίξει το αεροπλάνο.

Καλή πτήση!



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η T. J. Newman, πρώην βιβλιοπώλις που έγινε αεροσυνοδός, εργάστηκε στις εταιρείες Virgin America και Alaska Airlines από το 2011 έως το 2021. Έγραψε την Πτώση κατά τη διάρκεια πολλών πτήσεων, όταν οι επιβάτες κοιμούνταν. Ζει στο Φοίνιξ της Αριζόνα.




JOHN RODDEN
Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ
Ξένη Λογοτεχνία

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Χριστοδούλου


Είναι ο Τζορτζ Όργουελ ο συγγραφέας με τη μεγαλύτερη επιρροή που έζησε ποτέ; Ναι, σύμφωνα με το προκλητικό βιβλίο του John Rodden για τη μεταμόρφωση ενός άνδρα σε μύθο. Ο Ρόντεν δεν υποστηρίζει ότι ο Όργουελ ήταν ο πιο διακεκριμένος άνθρωπος των γραμμάτων του περασμένου αιώνα, ούτε καν ο κορυφαίος μυθιστοριογράφος της γενιάς του, πόσο μάλλον ο μεγαλύτερος ευφάνταστος συγγραφέας της αγγλικής πεζογραφίας. Ωστόσο, η επιρροή του από τον θάνατό του στα μέσα του αιώνα είναι ασύγκριτη. Κανένας άλλος συγγραφέας δεν έχει προκαλέσει τόση διαμάχη ή έχει συνεισφέρει τόσες πολλές ασταμάτητα λέξεις και φράσεις στο πολιτιστικό μας λεξικό, από το «Big Brother» και το «doublethink» μέχρι το «thoughtcrime» και το «Newspeak». Το Becoming George Orwell είναι μια πρωτοποριακή βιογραφία που περιγράφει το εκπληκτικό πέρασμα ενός λογοτέχνη σε έναν θρύλο.

Ο Rodden παρουσιάζει τον συγγραφέα της Φάρμας των Ζώων και του 1984 –Μεγάλος αδελφός, υπό ένα νέο πρίσμα, διερευνώντας πώς ο άνθρωπος και συγγραφέας Orwell, γεννημένος ως Eric Arthur Blair, επισκιάστηκε από τη φασματική φιγούρα που σχετίζεται με εφιαλτικά οράματα για το πιθανό μέλλον μας. Ο Ρόντεν ξεκινά με μια συζήτηση για τη ζωή και τα γράμματα, εξιστορώντας τις εκκεντρικότητες και τους συναισθηματικούς αγώνες του Όργουελ, ακολουθούμενη από μια αξιολόγηση των κύριων λογοτεχνικών του επιτευγμάτων. Το δεύτερο μισό του βιβλίου εξετάζει τον μύθο και την κληρονομιά του Όργουελ, τον οποίο ο Ρόντεν αποκαλεί «Βραβευμένο με την πεζογραφία της Αγγλίας», εξετάζοντας τα πάντα, από τον κυβερνοπόλεμο μέχρι τις «ψευδείς ειδήσεις». Τα κεφάλαια που κλείνουν αναφέρονται τόσο στη διαρκή σχέση του Όργουελ με τα φλέγοντα σύγχρονα ζητήματα όσο και στις πολλαπλές ειρωνείες της λαϊκής του φήμης, δείχνοντας πώς αυτός και το έργο του έχουν μπερδευτεί με τους ίδιους τους φόβους και τις ασθένειες που πολέμησε σε όλη του τη ζωή.






ΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΑΠΟΛΛΟ
CHRIS HADFIELD
Θρίλερ

Μετάφραση: Χρήστος Μπαρουξής


Ο γνωστός συγγραφέας και Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ επιστρέφει με ένα ξεχωριστό θρίλερ του Ψυχρού Πολέμου στην σκοτεινή καρδιά της Κούρσας του Διαστήματος.

1973. Μία μυστική αποστολή στην Σελήνη. Τρεις αστροναύτες επανδρώνουν την αποστολή. Εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από κάθε βοήθεια. Γιατί κανένας από τους επιβαίνοντες στο Apollo 18 δεν είναι αυτός που φαίνεται.

Προσδεθείτε, γιατί η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή της ζωής σας έχει αρχίσει!

Τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε δώδεκα χώρες.








ΑΡΙΑΔΝΗ
JENNIFER SAINT
Ιστορικό μυθιστόρημα
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα




Ο αρχαίος μύθος του Θησέα και του Μινώταυρου, της Αριάδνης και της Φαίδρας.


Πριγκίπισσες της Κρήτης και κόρες του Βασιλιά Μίνωα, η Αριάδνη και η μικρή της αδερφή, Φαίδρα, μεγάλωσαν ακούγοντας τον Μινώταυρο, τον αδερφό τους, από τα βάθη του Λαβυρίνθου κάτω από το παλάτι τους. Όταν φθάνει στην Κρήτη ο Θησέας και η Αριάδνη τον ερωτεύεται και για να τον βοηθήσει θα πρέπει να πάει ενάντια στην θέληση της οικογένειάς της, και συνεπώς να έρθει αντιμέτωπη με την οργή των θεών, τότε μπαίνει στο δίλημμα πόσα θα μπορέσει να θυσιάσει για την αγάπη.


Σε ένα κόσμο όπου οι γυναίκες είναι τα πιόνια ισχυρών ανδρών, μπορεί μία μυθική ηρωίδα να βρει την πολυπόθητη ευτυχία;



Ιδανικό για όσους λάτρεψαν την «Κίρκη», το «Τραγούδι του Αχιλλέα» και το “Η Σιωπή των Κοριτσιών».



Το βιβλίο έχει πουληθεί σε 16 χώρες: Brazil (Planeta), Bulgaria (Orange), Croatia (Mozaik), Czech Republic (Dobrovsky), France (Eilean Books/Kimukku Editions), Germany (Ullstein), Greece (Kaktos), Hungary (Koyvmolykepzo), Italy (Sozogno Of Marsilio), The Netherlands (Orlando), Russia (Corpus/AST), Serbia (Vulkan), Slovakia (Slovensky Tatran), Slovenia (Ucila), Spain (Urano) and Turkey (Epsilon).



Η Αριάδνη μπήκε στις λίστες του Sunday Times bestseller, από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, και έχει πουλήσει πάνω από 50,000 αντίτυπα στη Μεγάλη Βρετανία.








ELLIOT ACKERMAN
2034: Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Πολεμικό Θρίλερ

Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου



Τον Μάρτιο του 2034 ξεκινά μια ηλεκτρονική επίθεση η οποία «τυφλώνει» το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και καθιστά ανενεργά οπλικά συστήματα των ΗΠΑ που εξαρτώνται από δορυφόρους. Στο βιβλίο, οι δύο συγγραφείς αναφέρονται σε μια στρατηγική γνωστή στους κύκλους των στρατιωτικών ως «τύφλωση του ελέφαντα», που αναδεικνύει και την «αχίλλειο πτέρνα» των συστημάτων των ΗΠΑ: την εξάρτηση σε επίπεδο πληροφορικής των οπλικών τους συστημάτων, όπως είναι τα πλοία, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα άρματα μάχης τους.



BIOΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο βραβευμένος συγγραφέας Έλιοτ Άκερμαν είναι απόστρατος αξιωματικών των πεζοναυτών και πρώην στέλεχος της CIA, ενώ ο ελληνικής καταγωγής Τζέιμς Σταυρίδης είναι απόστρατος Αμερικανός Ναύαρχος. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο μία τριλογίας, με τους τίτλους που θα ακολουθήσουν το 2054 και το 2074. Τα δικαιώματα έχουν πουληθεί εκτός από τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία και στην Γαλλία, Ρουμανία και Ισπανία.






WILLIAM GIBSON
ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
Επιστημονική Φαντασία
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς



Η Verity Jane είναι μία «γητεύτρια» εφαρμογών, και έχει προσληφθεί από το «Πρακτορείο» για να παρακολουθήσει μία νέα Τεχνητή Νοημοσύνη με το όνομα Eunice. Σύντομα καταλαβαίνει ότι η Eunice (Ευνίκη) είναι πάρα πολύ ισχυρή, αλλά δεν είναι σίγουρη εάν θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις της με το «Πρακτορείο», που ουσιαστικά την έχει προσλάβει και την πληρώνει. Από την άλλη πλευρά και σε μία άλλη χώρα, σκοτεινοί χαρακτήρες μπορούν να σκαλίσουν το παρελθόν, ώστε να επηρεάσουν και να χειραγωγήσουν το μέλλον της Verity Jane…



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο William Gibson είναι πατέρας του υποείδους της επιστημονικής φαντασίας που αποκαλείται cyberpunk. Το πρώτο του βιβλίο, Neuromancer (1984), πούλησε παγκοσμίως πάνω από 6.5 εκατομμύρια αντίτυπα.




ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ στα Αγγλικά


ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ


Οι προσωπικοί στοχασμοί του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, ένα από τα κορυφαία και γνωστότερα συγγράμματα της Νέας Στοάς, δείγμα του ηθικού-πρακτικού στοχασμού και των στωικών απόψεων περί θεού και φύσεως.


ΗΣΙΟΔΟΣ

ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ


«Θεογονία»: Η γένεση των θεών και η δημιουργία του κόσμου, οι αγώνες και οι συγκρούσεις για την κοσμική τάξη μετά την επικράτηση του Δία. Η πρώτη προσπάθεια συστηματοποίησης της ελληνικής μυθολογίας. — «Έργα και ημέραι»: Με αφορμή τη φιλονικία με τον αδελφό του, ο ποιητής κατακρίνει την αδικία, υμνεί το δίκαιο και εκθειάζει ως ιδεώδες την εργασία. Με πολλές συμβουλές για ηθικά ζητήματα, με πλήθος πληροφοριών, λαογραφικών και ηθολογικών, το έργο φέρνει στο προσκήνιο τον κόσμο των φτωχών γεωργών και ναυτικών, την καθημερινή ζωή τους και τον μόχθο τους. — «Ασπίς Ηρακλέους»: Περιγραφή της ασπίδας του Ηρακλή και της μονομαχίας του ήρωα με τον Κύκνο.


Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ


Ο Σωκράτης πλαισιωμένος από εξέχοντες Αθηναίους πολίτες αλλά και ξένους, βρισκόμενοι όλοι στην οικία του Πολέμαρχου στον Πειραιά, συζητούν και κατασκευάζουν μια ιδανική πολιτεία, ή καλύτερα ένα ιδανικό πολίτευμα, και απαντούν στα θεμελιώδη ερωτήματα:

• ποιος είναι ο ορισμός της Δικαιοσύνης;
• ποιος είναι δίκαιος και ποιος άδικος;
• πόσο ευτυχισμένος είναι ο δίκαιος άνθρωπος σε σχέση με τον άδικο;




ΔΟΚΙΜΙΟ




ΕΥΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ







ΠΟΡΝΕΣ. Γυναίκες χαμένες στην ανυπαρξία. Ενώ η ερωτική πράξη είναι ζωή, αυτές ζουν έναν αργό θάνατο. Χαμένες από τον εαυτό τους. Ούτε τα σώματά τους προλαβαίνουν να γνωρίσουν. Ξεχασμένες από τις οικογένειές τους, ζουν πάντα με τον φόβο μήπως τις ανακαλύψουν. Χωρίς ταυτότητα. Πολλές φορές, ξεχνάνε το πραγματικό τους όνομα.

Πίνοντας καφέ μ’ αυτά τα κορίτσια, στους οίκους ανοχής, η Εύα Νικολαΐδου, δημοσιογράφος-συγγραφέας, καταγράφει την καθημερινότητά τους. Κρατούσε σαράντα χρόνια στο αρχείο της ένα δημοσιογραφικό ημερολόγιο με συνεντεύξεις, φωτογραφίες, ταυτότητές τους, βιβλιάρια υγείας τους, έγγραφα…



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύα Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Σπούδασε στο College of Journalism (Σχολή Δημοσιογραφίας) του Λονδίνου και Κοινωνιολογία στο Mary Ward Center (Tutorial University). Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι, όπου τελείωσε το τμήμα Πολιτισμού στη Σορβόννη. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.






ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ DESIGN
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ








Το «λειτουργικά» και «καλλιτεχνικά» ωραίο θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία του design. Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος είχε την ανάγκη να δίνει έναν αισθητικό και συμβολικό ρόλο στα αντικείμενα. Μία διαφωτιστική ιστορία που ξεκινάει από τη Νεολιθική Εποχή και μας παρουσιάζει τη διαμόρφωση της αισθητικής σε διάφορες περιόδους, μέχρι ο σύγχρονος κόσμος να γεννήσει τον όρο του design.



ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ






Το βιβλίο Διάλογοι περιλαμβάνει τις συζητήσεις που είχε πραγματοποιήσει ο συγγραφέας όταν εργαζόταν στη γαλλική εφημερίδα Libération. Όλη η αφρόκρεμα της σύγχρονης τέχνης, όλοι οι κορυφαίοι εικαστικοί εξομολογούνται τα μυστικά της δημιουργικής τους πορείας τον συγγραφέα. Γουόρχωλ, Μπόις, Αμπράμοβιτς, Μπάσκια, Τουόμπλι, Μπάζελιτς, Λόγκας, Σαμαράς, Γιάννης Κουνέλλης και πολλοί άλλοι ανοίγουν την καρδιά τους και αποκαλύπτουν τα κλειδιά της δουλειάς τους.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτωρ Αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Διδάσκει στο IESA στο Παρίσι. Έχει διδάξει Φιλοσοφία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Strate Collège και στο Créapole στο Παρίσι. Έχει παραδώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας της Τέχνης στο École des Beaux-Arts (Παρίσι), σεμινάρια φιλοσοφίας και μοντέρνας τέχνης στο Paris IV (Παρίσι) και Φιλοσοφία Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συχνά, δίνει διαλέξεις σε σχολές τέχνης και πανεπιστήμια.




DEMETRIS NIKOLAIDES
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Φυσική – Φιλοσοφία
Μετάφραση: Χρίστος Γούδης








Μια φιλοσοφική θεώρηση της σύγχρονης φυσικής, των νόμων της φύσεως και του σύμπαντος. Ένας διάλογος ανάμεσα στη φιλοσοφία της αρχαίας Ελλάδας και των νόμων της φυσικής. Με κεφάλαια για τη φυσική, την κοσμολογία, τη γεωμετρία και τα μαθηματικά, για τα άτομα της ύλης και της ενέργειας. Περιλαμβάνει 8 ασπρόμαυρες εικονογραφήσεις. Με το κύρος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, γραμμένο από τον Έλληνα Δημήτρη Νικολαΐδη.




MARIA SPEK- ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Χριστοδούλου



Η Maria Speck μάς αναλύει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρχαίους σπόρους όπως το κριθάρι, η πολέντα, το δίκοκκο σιτάρι, το κινόα και το φαγόπυρο σε νέα σύγχρονα πιάτα.


Χρησιμοποιώντας τους αρχαίους σπόρους προσφέρουμε στον οργανισμό ενέργεια μέσω των υδατανθράκων που περιέχουν, αλλά και πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.


Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής θα βρουν εύκολες και γρήγορες συνταγές για να τις εντάξουν στη διατροφή τους.




ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ



JENIFFER ASHTON
TOP 5 REGRETS BEFORE DYING
Αυτοβελτίωση
Μετάφραση: Χρήστος Μπαρουξής

Ποια είναι όλα όσα δεν πρέπει να μετανιώσεις πριν πεθάνεις.
Να μην έχεις ζήσει την ζωή που οι άλλοι περίμεναν από εσένα
Να μην έχεις δουλέψει τόσο πολύ, τόσο σκληρά, σε σημείο να μην έχεις χαρεί τη ζωή σου.
Να μην έχεις τύψεις κι ενοχές, να έχεις εκφράσει τα συναισθήματά σου.
Να μην είχες χάσει επαφή με προσφιλή σου πρόσωπα, φίλους κλπ, ενώ θα ήθελες να έχεις κρατήσει επαφή.
Να είχες επιτρέψει στον εαυτό σου να αισθάνεται χαρούμενος κι ευτυχισμένος.



ΤΕΝΙΑ ΜΑΚΡΗ
Αυτοβελτίωση



Ένα βιβλίο που μελετά την βία και την κακοποίηση στην σημερινή εποχή και σε όλες τις μορφές.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Τένια Μακρή είναι οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σε θέματα σχέσεων, με σπουδές στην Ελλάδα και την Αμερική. Εργάστηκε στον ΟΑΕΔ για πολλά χρόνια ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες. Συνεργάστηκε με το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, δίδαξε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα σε θέματα εγκεφαλικών κακώσεων. Στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος, δημιούργησε τη Σχολή Γονέων και καθιέρωσε τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών του λυκείου.




THITCH NHAT HANH
ZEN AND THE ART
OF SAVING THE PLANET
Αυτοβελτίωση
Μετάφραση: Ινώ Mυρσιλή




Βρισκόμαστε σε μία δίνη πολλαπλών κρίσεων: οικολογική καταστροφή, αυξανόμενη ανισότητα, ρατσισμός και μαζί οι συνέπειες μίας πανδημίας. Η κατάσταση είναι επείγουσα. Για να την χειριστούμε θα πρέπει να βρούμε τρόπους να δυναμώσουμε την διαύγεια μας, την συμπόνοια για τον πλησίον μας και να βρούμε το θάρρος για δράση.

Το μοναδικό που είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να αλλάξουμε είναι τον τρόπο σκέψης μας. Η ενσυνείδηση και οι συμβουλές του Μάστερ του διαλογισμού Ζεν, Thich Nhat Hanh, μας προσφέρουν δύναμη και έναν νέο τρόπο ζωής και παρατήρησης του κόσμου.

Τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε 14 χώρες.



ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΤΑΡΙΔΟΥ
100 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ - 100 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Αυτοβελτίωση



Είναι ένα βιβλίο αυτoεξέλιξης, το οποίο κάθε μέρα σού θυμίζει ότι για να δώσουμε αξία στον εαυτό μας, πρέπει να το βλέπουμε στις επιλογές μας.. Μέσα λοιπόν από την ψυχοθεραπεία, προσπάθησα να επιλέξω 100 συμβουλές που θα μας βοηθήσουν όλους να κινητοποιηθούμε…

Όπως όμως η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι, ταξίδι είναι και οι συμβουλές, ταξίδι είναι και το διάβασμα…

Μην φοβηθείς λοιπόν να πάρεις αυτές τις συμβουλές και να τις εξελίξεις και άλλο..

Μην φοβηθείς να τις προσαρμόσεις επάνω σου και να μάθεις τι σημαίνει να αγαπάς εσένα..

Μην φοβηθείς να αγαπήσεις εσένα.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάνει συνεδρίες στα γραφεία της (ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα) και μέσω διαδικτύου. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στη Διοίκηση Υγείας και είναι εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και στη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης – lecturer του New York College & του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.




ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ



JAMES BARON
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Μετάφραση: Μενέλαος Παπαϊωάννου

Ο συγγραφέας, Αμερικανός δημοσιογράφος με διασυνδέσεις στην Ελληνική κοινότητα της Αμερικής, φίλος με τον Μάικ Δουκάκη κλπ, ουσιαστικά γράφει την βιογραφία του Ηλία Δημητρακόπουλου, και μέσα από τη ζωή του τελευταίου μαθαίνουμε και την ιστορία της Ελλάδας, μιας και ξεκινάει από την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης κατά των Γερμανών, περνάει από Εμφύλιο και κυρίως καταλήγει στην δικτατορία, όπου ο Δημητρακόπουλος ξεσκέπασε την απόπειρα ανάμειξης και δωροδοκίας από τους δικτάτορες στις Αμερικανικές Εκλογές. Και επί της ουσίας εδώ υπάρχει και το έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του δημοσιογράφου – συγγραφέα.


MΙΣΕΛ ΜΠΑΡΝΙΕ
Η Μεγάλη Αυταπάτη
Το μυστικό ημερολόγιο του Brexit (2016-2020)
Πολιτική
Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη


Στις 23 Ιουνίου 2016, με τεράστια έκπληξη ο υπόλοιπος κόσμος πληροφορήθηκε ότι οι Βρετανοί επέλεξαν με ένα δημοψήφισμα να αποσχιστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πώς συνέβη αυτό; Πώς θα προχωρήσουμε στο «διαζύγιο» αυτό; Ποια νέα σχέση θα κτιστεί ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Από την απαρχή των διαπραγματεύσεων, ο Μισέλ Μπαρνιέ τέθηκε επικεφαλής του Brexit. Από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο και από το Δουβλίνο στην Λευκωσία, το ημερολόγιο του κορυφαίου Γάλλου πολιτικού και διαπραγματευτή μάς οδηγεί στο διπλωματικό παρασκήνιο, εκεί που παίχτηκε ένας πραγματικός πόλεμος νεύρων. Μία διαφωτιστική μαρτυρία από τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.


JASON DORSEY – DENISE VILLA, Ph.D
Z-CONOMY
Business
Μετάφραση: Άγγελος Φιλιππάτος


Πώς θα είναι ο κόσμος των επιχειρήσεων τώρα που μπήκε στην αγορά εργασίας η γενιά Z, πώς θα αλλάξει τον κόσμο και ποιες θα είναι οι καταναλωτικές τους συνήθειες;

Αφού πρώτα περιγράφεται αναλυτικά η γενιά Ζ και τα χαρακτηριστικά της (το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η γενιά που από τότε που γεννήθηκε υπήρχε το διαδίκτυο. Δεν έχει γνωρίσει την ζωή πριν το διαδίκτυο)… προχωράμε στην περιγραφή των καταναλωτικών τους συνηθειών, στην εποχή των influencers και καταλήγουμε στο πώς έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας και πώς θα μπορέσει κανείς να κερδίσει από αυτούς τους εργαζομένους τα καλύτερά τους στοιχεία.

Οι συγγραφείς είναι ειδικοί στον τομέα που αναλύουν.



LOGIC OF MAPS
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
Γιατί φτιάχτηκαν οι Χάρτες
Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη



Στα παλιά χρόνια, η διατήρηση του υδάτινων αποθεμάτων, τα οπωροφόρα δέντρα και οι φωλιές ήταν θέμα ζωής και θανάτου. Καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να υπάρξει και να εξελιχθεί χωρίς χάρτη, τουλάχιστον νοερό του περιβάλλοντος χώρου.

Ποιοι είναι οι πρωτοπόροι χαρτογράφοι και ποια η ιστορία των Χαρτών;

Ενδεικτικά τα κεφάλαια:


Εισαγωγή. Νοερή χαρτογράφηση
Οι πρώτοι χάρτες
Ο Ελληνικός Κόσμος
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία
Ο Μεσαίωνας
Οι ναυτικοί χάρτες
Οι Αραβικοί χάρτες

Περιλαμβάνει χάρτες ενδεικτικά.



Bιβλίο μικρό σε έκταση. Όταν οι συνεχείς γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν και την ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση τους, με γεωγραφία και χάρτες αλλά και αρκετή αφήγηση.






THOMAS N. MITCHELL
ΑΘΗΝΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή


Η ιστορία της πρώτης Δημοκρατίας από τις απαρχές της στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. μέχρι την πτώση της περίπου 200 χρόνια αργότερα. Μία δημοκρατία – πρότυπο για κάθε δημοκρατικό πολίτευμα.

Τι ενέπνευσε τα δημοκρατικά πιστεύω που διέπουν την πρώτη Αθηναϊκή Δημοκρατία, με ποιους τρόπους το σύστημα προχώρησε σε επιτυχίες και αποτυχίες, πώς εξελίχθηκε σε μια τεράστια αυτοκρατορία και ενέπνευσε έναν ολόκληρο κόσμο τέχνης και φιλοσοφίας, καθώς και ποια ήταν τελικά η Αχίλλειος Πτέρνα του συστήματος.





ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ



ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ






ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ




ΚΑΚΙΑ ΛΕΞΗ
Μετάφραση: Χριστίνα Λεβέντη




Εικονογραφημένα Βιβλία - Για παιδιά άνω των 3 ετών

Μια έκρηξη θυμού οδηγεί ένα γλυκό κορίτσι να ξεστομίσει την Άγρια Λέξη… Και τότε όλα γύρω της φαίνονται δυσάρεστα και άσχημα και έρχεται αντιμέτωπη με ένα κακότροπο πλάσμα, που εκείνη προσκάλεσε στο χώρο της. Θα καταφέρει άραγε να αντιμετωπίσει την Άγρια Λέξη; Μια τρυφερή ιστορία με αίσιο τέλος και ένα γλυκό μήνυμα για όλα τα παιδιά που κάποτε – κάποτε θυμώνουν!


ΣΕΙΡΑ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΟΥ ΜΥΘΟΙ (2 ΒΙΒΛΙΑ)
ΑΘΗΝΑ & ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Μετάφραση: Χριστίνα Λεβέντη







Δύο χαρτονένια βιβλία για παιδιά από 3 ετών, με υπέροχη εικονογράφηση και μηχανισμούς για να παίξεις και να ανακαλύψεις την ιστορία του Οδυσσέα και της Αθηνάς. Συνόδεψε τους ήρωες στις περιπέτειές τους και έλα σε μια πρώτη επαφή με την αξέχαστη Ελληνική Μυθολογία.






MARCUS EMERSON
KID YOUTUBER 1
Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου


Μία σειρά με ήρωα τον Ντέιβι, το νέο μαθητή του σχολείου, που θέλει να γίνει και δημοφιλής στο σχολείο και διάσημος γενικότερα. Οπότε με τη βοήθεια των φίλων του Τσακ και Άννι θα προσπαθήσει να γίνει σταρ του YouTube και θα μας τροφοδοτήσει με ξεκαρδιστικές περιπέτειες, όπου οι γκάφες διαδέχονται η μια την άλλη.




MARCUS EMERSON
KID YOUTUBER 2
Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου


Μία σειρά με ήρωα τον Ντέιβι, το νέο μαθητή του σχολείου, που θέλει να γίνει και δημοφιλής στο σχολείο και διάσημος γενικότερα. Οπότε με τη βοήθεια των φίλων του Τσακ και Άννι θα προσπαθήσει να γίνει σταρ του YouTube και θα μας τροφοδοτήσει με ξεκαρδιστικές περιπέτειες, όπου οι γκάφες διαδέχονται η μια την άλλη.




AZADEH WESTERGAARD/JULIA SARDA

LIFE ELECTRIC

Μετάφραση: Χριστίνα Λεβέντη

Εικονογραφημένο άλμπουμ για την ζωή του Νίκολας Τέσλα




ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου



Bιβλία για παιδιά 8-12 ετών

Περιλαμβάνει αρχαίους φιλοσόφους, νεότερους φιλόσοφους αλλά και επιστήμονες.




ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ

Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου



ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ

Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου




ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου


ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΥΝΙΚΟΣ

Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου


ΜΙΚΡΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ

Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου




ΕΠΙΣΤΗΜΗ


JACK PRICE
FUTURE OF BRAIN REPAIR
Ιατρική
Μετάφραση: Μαρία Μουσαφίρη

Ο ρόλος της θεραπείας με βλαστικά κύτταρα ή βλαστοκύτταρα για παθήσεις του εγκεφάλου, όπως εγκεφαλικό, αλτσχάιμερ και Πάρκινσον. Για την αναδόμηση του εγκεφάλου μέσω βλαστοκυττάρων και την αντιμετώπιση ανιάτων ασθενειών όπως του Αλτσχάϊμερ

Οι παθήσεις του εγκεφάλου δεν είναι μόνο θανατηφόρες, μπορεί να προκαλέσουν βλάβες και αναπηρίες. Πρόκειται για έρευνα αιχμής που μπορεί να αποτελέσει το πραγματικό μέλλον για θεραπείες του εγκεφάλου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅