ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Θεσσαλονίκη πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ 




Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 
Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία 
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών 
Σελίδες: 36 
· Σχήμα: 20Χ20 
ΙSBN: 978-960-569-824-9 
· Τιμή: 7,99 € 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το νέο βιβλίο της σειράς «Η πρώτη μου Ιστορία» Η πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια της αδερφής του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της ως τις μέρες μας, δοσμένη με απλά και διασκεδαστικά στιχάκια, κατάλληλα για μικρά παιδιά. Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νύφη του Βορρά που λάτρεψαν πολλοί: αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Εβραίοι και άλλοι πολλοί. Τη συναρπαστική αφήγηση του Φίλιππου Μανδηλαρά συμπληρώνει η πολύχρωμη και ανάλαφρη εικονογράφηση της Ναταλία Καπατσούλια η οποία εκτός από χιουμοριστικές σκηνές από τη ζωή της πόλης, αναπαριστά και τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης. Ένα ιδανικό ανάγνωσμα για να πραγματοποιήσουν τα παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που δοξάστηκε, αγαπήθηκε και ζηλεύτηκε όσο λίγες.


Ο συγγραφέας

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του. 


Η εικονογράφος

 Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.


 Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΜΗ ΣΙΝΗ



Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή 
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών 
Σελίδες: 56 
· Σχήμα: 14Χ20,5 
· Σκληρό εξώφυλλο
 ΙSBN: 978-960-569-884-3 
· Τιμή: 9,99 €

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
 Ο μικρός Κοπέρνικος και η παρέα του «επισκέπτονται» ξανά τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος για να διηγηθούν τη δεύτερη περιπέτειά τους με τίτλο Ο μικρός ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και το Πάρκο των Δεινοσαύρων. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ που δημιούργησε το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015, White Ravens 2016) βρίσκει τον κεντρικό ήρωά του και τους φίλους του Φοίβο, Δάφνη και Μιχαήλ να αναζητούν απολιθώματα δεινοσαύρων στο…πάρκο της γειτονιάς! Όμως τη δική τους ανασκαφή πραγματοποιεί εκεί κοντά και η αντίπαλη συμμορία των Πιλάφηδων που αποτελείται από τους Πελοπία, Πουλχερία, Πίπη και Προκόπη. Όταν ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, αποφασίζουν να δράσουν υπεύθυνα και οδεύουν προς τα σπίτια τους για να πάρουν τις οδοντόβουρτσές τους! Οι Πιλάφηδες βρίσκουν την ευκαιρία να καταστρέψουν τα σχέδια της παρέας και έτσι ξεκινά μια νέα περιπέτεια γεμάτη ανατροπές και ευτράπελα. Στο βιβλίο Ο μικρός ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και το Πάρκο των Δεινοσαύρων οι νεαροί αναγνώστες δεν θα χρειαστεί να «σκάψουν» για να βρουν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και δράση, ενώ η εικονογράφος Λίλα Καλογερή αντί για σκαλιστήρι και τσάπα παίρνει τη γραφίδα και τα πινέλα της και αναπαριστά μοναδικά τη δεύτερη περιπέτεια του μικρού Κοπέρνικου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Οι συγγραφείς O Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη έχουν γράψει δεκάδες θεατρικά έργα, κείμενα και βιβλία για παιδιά, ξεκινώντας την πορεία τους από το 2005. Το 2007 κερδίζουν το Α΄ Βραβείο στον διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά, ενώ το 2008 και το 2009 γράφουν και σκηνοθετούν τις μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι» που εκπέμπονται καθημερινά από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κερδίζουν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με τραγούδια για παιδιά που ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Σπύρος Σακκάς, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.ά. Την ίδια χρονιά ιδρύουν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ (www.kopernikos.gr) που αποτελείται από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνογράφους και εικονογράφους και που έχει ως στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και ποιοτικών παραστάσεων για παιδιά κάθε ηλικίας. Παραστάσεις τους έχουν ανέβει στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος) και σε άλλα θέατρα της Αθήνας αλλά και της επαρχίας. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία τους Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή (2014), Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015), Ένα αλφάβητο ταξίδι (διεθνής διάκριση White Ravens 2016), Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες (2016) και Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων (2018)

Η εικονογράφος 

Η Λίλα Καλογερή ασχολήθηκε με το κινούμενο σχέδιο στην εταιρεία Spicy Toons, σπούδασε 3D animation, ενώ το 2002 αποφοίτησε από το UCE στο Birmingham με ΜΑ στην Οπτική Επικοινωνία. Από τότε εργάζεται ως εικονογράφος στον χώρο των εκδόσεων και του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της δραστηριότητας αποτελούν τα κόμικς και η ζωγραφική. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με έπαινο στα βραβεία ΕΒΓΕ. 



#beautydayswithabook #beautydaysblogbyMaryandEva #blog #blogger #εκδόσειςΠαπαδόπουλος #bookstagram#instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ