'' ΆΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ '' της ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

'' ΆΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ ''





Μυθιστόρημα. Εκδόσεις Ανάτυπο.
Συγγραφέας: Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου.
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ανάτυπο
Κατηγορία: Μυθιστόρημα. 
Σελίδες: 234 
Έτος κυκλοφορίας: 1/4/2018. 
Τιμή: 13:00 Ευρώ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Βουκουρέστι και σημείο αναφοράς τον Δούναβη, ο οποίος χρησιμοποιείται στο βιβλίο μου κυριολεκτικά, μεταφορικά και συμβολικά. Είναι το στοιχείο εκείνο που θα φέρει κοντά με μια ακατανίκητη έλξη, δυο ανθρώπους αντίθετους σχεδόν από κάθε άποψη, που θα γνωριστούν τυχαία και θα αγαπηθούν με πάθος. Όμως, η ασύμβατη προς τα κοινωνικά στερεότυπα σχέση τους, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη, όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους. Ο Στεφάν και η Δανάη, το ζευγάρι των ηρώων που πρωταγωνιστεί στο παραδουνάβιο σκηνικό, είναι χαρακτήρες αυθεντικοί, με τους καημούς και τα βάσανά τους, τις χαρές και τις λύπες τους, τις ελπίδες και τα οράματά τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους και να τους γνωρίσετε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ




Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στην Αρχαία Πέλλα, όπου παρακολούθησε και τις εγκύκλιες σπουδές της. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως παραμύθια και διηγήματα, έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Το 2009, το έργο της '' Η γερακίνα και ο κύκνος '', απέσπασε το Α΄ βραβείο παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου Αττικής.  Ο '' Άγριος Δούναβης '' είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, ένα απόσπασμα του οποίου ως αυτοτελές διήγημα, πήρε τιμητική διάκριση από τον ίδιο φορέα με τον τίτλο '' Το άστρο της αυγής ''. Και τα δύο βιβλία της κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, το 2010. '' Η γερακίνα και ο κύκνος '' κυκλοφορεί επίσης, σε ένα ομαδικό Λεύκωμα Λογοτεχνίας-Ποίησης, από τις εκδόσεις Μαίανδρος, Α΄ τόμος, 2013. Η κυρία Κωνσταντινίδου είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος(ΕΛΒΕ), του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου του Νομού Πέλλας, του Συλλόγου ''Βιβλιόφιλοι Έδεσσας'' και της Παιδαγωγικής Εταιρείας του Νομού Πέλλας. Πρόσφατη εκδοτική της παρουσία είναι τα δύο βραβευμένα παραμύθια της '' Ο Αμούρ στον αστερισμό του λύκου '', και ''Ο Ρήγας και η Ροζαλία''. Αυτοέκδοση, Έδεσσα 2013. Διατίθενται από τις Εκδόσεις Ανάτυπο. Το 2015, το ιστορικό διήγημά της ''Εάλω η Πόλις '' ή '' Δάκρυα για τη Βασιλεύουσα'', συμπεριελήφθη στον Β΄ τόμο του Λευκώματος Λογοτεχνίας-Ποίησης, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Το βραβευμένο διήγημά της '' Motocross'' συμπεριλαμβάνεται στην ''Ανθολογία Πεζού Λόγου'', ένα συλλογικό έργο, το οποίο κυκλοφορεί από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος(ΕΛΒΕ), Θεσσαλονίκη 2017. Το παραμύθι της '' Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια'', από τις Εκδόσεις Ανάτυπο, έτος  2016, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, παραπέμπει στον τόπο όπου γεννήθηκε η συγγραφέας και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Τέλος, το μυθιστόρημά της '' Άγριος Δούναβης '', επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ανάτυπο, Απρίλιος 2018, σε νέα επιμέλεια και με καινούριο εξώφυλλο. Η συγγραφέας εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών και παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη. Σήμερα, ζει με την οικογένειά της στην Έδεσσα. 

Περιοχή συνημμένων
#beautydayswithabook #beautydaysblogbyMaryandEva #ΕΚΔΟΣΕΙΣ_ΑΝΑΤΥΠΟ #blog #blogger  #bookstagram #instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks #ΑΓΡΙΟΣΔΟΥΝΑΒΗΣ

Άγριος Δούναβης

BEAUTY DAYS WITH A BOOK 


Εκδόσεις Ανάτυπο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅