ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

 ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ  ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΛΕΠΕΙ

Συγγραφέας: ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Ζωγραφιές: ΕΥΗ ΤΣΑΚΝΙΑ

Ό,τι κι αν κάνουμε εμείς οι άνθρωποι, η ιστορία έχει τα δικά της μάτια και βλέπει.

Η ιστορία βλέπει της αξέχαστης Φωτεινής Φραγκούλη είναι μια δυνατή, ποιητική και γλυκόπικρη ιστορία για την επιμονή, την πίστη, την περιπλάνηση, την αλήθεια, την ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στον εαυτό, στην τέχνη.
Είναι μια ιστορία που μας μαθαίνει χωρίς να μας διδάσκει πως δεν έχει σημασία ποιος φτιάχνει κάτι, από ποια χώρα έρχεται αυτός και σε ποιον θεό πιστεύει. Άμα έχει ψυχή, όλοι πρέπει να το βλέπουν, να το χαίρονται και να το σέβονται.
Η ιστορία έχει μάτια και βλέπει. Μάτια από ψηφίδες, μάτια από λέξεις, μάτια από σοφία αιώνων.
Το βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και μας παρασύρει να δούμε τη μέσα και την έξω ομορφιά του κόσμου, όπως κάνουν και οι ζωγραφιές της Εύης Τσακνιά.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ
ΖΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Συγγραφέας: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΓΔΑΝΗ-ΣΟΥΓΙΟΥΛ
Εικονογράφηση: STUDDED BETRAYAL

Η Σεσίλια Σοφία Άννα Μαρία Καλογεροπούλου, γνωστή στο κοινό ως Μαρία Κάλλας, υπήρξε αναμφίβολα η μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα. Παιδί μεταναστών, ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι από τη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Από εδώ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο βαδίζοντας στα μαγικά μονοπάτια της μουσικής, έχοντας πάντα στην καρδιά της την αγάπη και το πάθος για το τραγούδι. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μιλούν γι’ αυτή σε ολόκληρο τον κόσμο με θαυμασμό. Κάθε της εμφάνιση ήταν μεγάλο πολιτισμικό γεγονός. Ωστόσο, η ζωή της υπήρξε ταραγμένη. Ακολουθήστε μαζί μας στο βιβλίο αυτό τα βήματα της Μαρίας Κάλλας.
Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του έργου μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας και ενός ευαίσθητου ανθρώπου.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
Συγγραφέας: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  
Εικονογράφηση: ΚΙΑΡΑ ΦΕΝΤΕΛΕ

Ένα βιβλίο για τις πολλές και διάφορες μορφές οικογένειας που υπάρχουν στη σημερινή κοινωνία και το βασικό στοιχείο που χρειάζονται για να είναι ευτυχισμένες, όποια σύνθεση κι αν έχουν. Την αγάπη που μπορούν να παρέχουν οι γονείς, φυσικοί, ανάδοχοι ή θετοί. Κι αυτό το «ανακαλύπτει» και ο Μελής, που στην τελευταία σελίδα καταλαβαίνουμε ότι δε ζει με την οικογένειά του, αλλά φιλοξενείται σε μια δομή παιδικής προστασίας.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΗΡΙΟ
Συγγραφέας: ΑΓΑΠΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ         
Εικονογράφηση: ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ          

Τι σόι ιστορία είναι αυτή που ξεκινάει με έναν τρικούβερτο καβγά για ατίθασα φρύδια, κουτσομούρες και γραμματικά λάθη; Ο τρικούβερτος καβγάς για ατίθασα φρύδια, κουτσομούρες και γραμματικά λάθη είναι μια ασήμαντη αφορμή, ικανή να ξυπνήσει ένα θηρίο που για χρόνια φουντώνει αθόρυβα στα σωθικά ενός ανήσυχου κοριτσιού.
Η Χαρά βρίσκει την ησυχία της ζωγραφίζοντας, μέχρι τη στιγμή που το θηρίο μέσα της θα ξεπεταχτεί με φόρα πάνω στο χαρτί ως μια ανεξέλεγκτη κόκκινη μουντζούρα. Ένα θηρίο χιλιομπερδεμένο όσο και το πεπρωμένο του. Γιατί ποιος είναι, αλήθεια, ο προορισμός μιας μουντζούρας;
Μόνη και γεμάτη ερωτήματα, η μουντζούρα-θηρίο θα ξεκολλήσει από το άδειο χαρτί ξεκινώντας μια περιπέτεια για να ανακαλύψει τον εαυτό της. Ψάχνοντας για τη θέση της στον κόσμο, θα μπερδευτεί και θα ξεμπερδευτεί, θα ενθουσιαστεί, θα απογοητευτεί, πάντα με την ορμή και το πείσμα που αρμόζουν σε ένα κόκκινο θηρίο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅