Έξυπνα βιβλία για τις ήσυχες ώρες ενός παιχνιδιάρικου καλοκαιριού άπό τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

 

Έξυπνα βιβλία για τις ήσυχες ώρες ενός παιχνιδιάρικου καλοκαιριού!

Για τα πρωτάκια μας, παιχνίδια & δραστηριότητες


Η αλφαβήτα σε ένα ξέφρενο πανηγύρι! Τα 24 γραμματάκια ξεπηδούν από μια βαλίτσα και ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο των μικρών μαθητών. 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δηµοτικού και φιλοδοξεί να βοηθήσει τους µαθητές να ανακεφαλαιώσουν όσα έµαθαν και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διαπιστώσουν πιθανές αδυναµίες και δυσκολίες στην εµπέδωση της ύλης.

Περιλαµβάνει και QR code που οδηγεί σε γραµµατικά φαινόµενα της Α΄ Δηµοτικού, απαντήσεις των ασκήσεων του βιβλίου, καρτέλες συλλαβών και λέξεων για ανάγνωση και κάρτες µε τα κεφαλαία (µεγάλα) και τα πεζά (µικρά) γράµµατα του ελληνικού αλφάβητου.

 

Μυστήριο στην Αρχαία Αθήνα, τότε που κτιζόταν ο Παρθενώνας


• Πώς κτίστηκε ο Παρθενώνας;

• Από ποια μέρη περνούσε η περίφημη «οδός λιθαγωγίας»;

• Πώς ήταν τότε το Χαλάνδρι, οι Αμπελόκηποι και το κέντρο της Αθήνας;

Τα εγκαίνια του Παρθενώνα πλησιάζουν, αλλά πολλά απρόοπτα συμβαίνουν. Οι λατόμοι στην Πεντέλη χάνουν τα εργαλεία τους. Η άμαξα με τα κομμάτια μάρμαρου εξαφανίζεται. Ο αρχιτέκτονας Καλλικράτης δεν μπορεί να μοιραστεί το μυστικό του με τον Ικτίνο.

Στο σημείο αυτό, ο Ορέστης, η Νεφέλη και ο Άριστος αναλαμβάνουν δράση! Θα καταφέρουν άραγε να λύσουν το μυστήριο;

Μέσα από την περιπέτεια ο μικροί αναγνώστες ανακαλύπτουν στοιχεία για τον Παρθενώνα, τα αρχαία λατομεία στην Πεντέλη, το ταξίδι των μαρμάρων προς την Ακρόπολη αλλά και τις δυσκολίες ενός τέτοιου έργου κατά την αρχαιότητα.

 

Μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς. Γνωριμία με τα "ζαρζαβατικά" και τους φίλους τους


Hρωίδα της ιστορίας η μικρή Ρόζα Μελιτζάνα που δεν τη διαλέγουν τα παιδιά, στη λαϊκή αγορά γιατί…προτιμούν τα ζαχαρωτά και κάθε είδους γλυκά. Γιατί την κοροϊδεύουν η Ρόη και Χλόη Πιπεριά; Τι μπορεί να αλλάξει όταν εμφανιστεί η Σοφία, ένα παιδί που μιλάει τα «ζαρζαβατικά»; Τι θα συμβεί όταν αποφασίσουν να μιλήσουν η Βάνα Ντομάτα, ο Ρίνγκο Μάνγκο, ο Ρένος Ανανάς. Ποιος ο ρόλος του Ραπανάκη σε όλη την υπόθεση;

Μια ιστορία με πολλές βιταμίνες, σίδηρο και ιχνοστοιχεία που μας θυμίζει τη σημασία της εποχικής διατροφής, καθώς και τη σπουδαιότητα των λαχανικών που δεν είναι τόσο δημοφιλή στα παιδιά.

 Ένα όμως ακόμη πολύ σημαντικό μάθημα της περιπέτειας της Ρόζας Μελιτζάνας είναι η δύναμη της ίδιας απέναντι στις δυσκολίες, η καθοριστική παρουσία της ομάδας, καθώς και η σημασία του ρόλου των θεατών σε περιστατικά εκφοβισμού που συχνά περνάνε απαρατήρητα....

Παιδιά πρόσφυγες, ας μπούμε στη θέση τους ❤  


Κεντρικό θέμα του βιβλίου η "προσφυγιά", τα παιδιά-πρόσφυγες που βιώνουν με τον δικό τους τρόπο τον ξεριζωμό από την πατρίδα τους. Ένα τραύμα που ζητά επούλωση.

Πρόκειται για ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να φύγουν από την πατρίδα τους διωγμένοι και απελπισμένοι παίρνοντας έναν δρόμο μακρινό, ίσως για μια νέα πατρίδα. Η μακρά και δύσκολη πορεία της «προσφυγιάς» περνάει μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, μικρά και μεγάλα καράβια που δεν φτάνουν σε κανέναν προορισμό, καχύποπτους  ανθρώπους που δυσκολεύονται να δεχθούν το «ξένο» και «διαφορετικό», αλλά κάπου στο βάθος ξεπηδάει και η καλοσύνη, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που κάνει την ελπίδα να ανθίσει ξανά.  

Η συγγραφέας, έχοντας μελετήσει κείμενα και ζωγραφιές που έχουν φτιάξει τα ίδια τα προσφυγόπουλα, καταφέρνει να μιλήσει για σκληρές αλήθειες με έναν διακριτικό ποιητικό τρόπο, που ευαισθητοποιεί χωρίς να τραυματίζει την παιδική ψυχή.

Ο Γιάννης ο Τηγάνις και ο κλέφτης, μία τρυφερή ιστορία για 

τα "ιδιαίτερα" παιδιά


Ο Γιάννης είναι ένα «ιδιαίτερο» παιδί που μοιάζει με άγγελο.

Πώς νοιώθει, πώς αγαπά , πώς αισθάνεται; Πώς ξέφυγε από τον κλέφτη που τον απήγαγε και απειλούσε τη ζωή του; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Παράδεισο; Κλέβεται άραγε ο Παράδεισος; Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη και τη ζωή.

Μία τρυφερή περιπέτεια για τον αυτισμό και την δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος που έρχεται σε επαφή μαζί του. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην μοναδικότητα του καθενός μας. Το βιβλίο κυκλοφορεί στην 4η επανέκδοσή του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅