Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μίνωας για το Καλοκαίρι 2023

 


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ελληνική πεζογραφία
ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επιστρέφει με ένα whodunit-φόρο τιμής στη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας Άγκαθα Κρίστι

Μετά από 40 χρόνια καριέρας, η αποχαιρετιστήρια συναυλία της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ μετατρέπεται σε πύρινο εφιάλτη. 

Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου καλείται να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές, τα παρ’ ολίγον μοιραία ατυχήματα και τον τραγικό θάνατο επί σκηνής της τραγουδίστριας στην παραλία της Βουλιαγμένης.

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ
Ειρήνη Βαρδάκη

Η Ειρήνη Βαρδάκη επιστρέφει με το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ κανόνων και ανατροπών, στο πιο ακραίο και επικίνδυνο mind game.

Νύχτες. 
Μόνο νύχτες. 
Ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής.
Ένα ζευγάρι που τηρεί κανόνες και αποστάσεις.
Κυρίως αποστάσεις.
Κι ένα αμείλικτα ερωτικό, ψυχολογικό παιχνίδι με ολέθρια κατάληξη.
Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο, μέχρι να το αποφασίσεις.
Μεταφρασμένη πεζογραφία
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Φρέγια Σάμπσον

Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Μία ιστορία που συνδυάζει συγκίνηση και περιπέτεια, μιας και ο ηλικιωμένος Φρανκ αναζητά από το 1962 εκείνο το κορίτσι στο λεωφορείο με τον αριθμό 88. Είχαν κανονίσει να συναντηθούν, όμως εκείνος έχασε το εισιτήριο, πάνω στο οποίο είχε γράψει το τηλέφωνό της. Από τότε παίρνει το ίδιο λεωφορείο κάθε μέρα με την ελπίδα να τη βρει. Με την άνοια του Φρανκ να επιδεινώνεται, οι πιθανότητες να βρουν το κορίτσι από το λεωφορείο 88 λιγοστεύουν…

ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΝΥΦΕΣ
Έιμι Ράνιαν
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Βερολίνο, 1939

Ο πόλεμος ξεκινά και η Χάνα αναγκάζεται να μείνει με τους θείους της. Δεν είχε φανταστεί ποτέ την πολυτελή ζωή που την περίμενε εκεί, ούτε όμως και τον γάμο με έναν αξιωματικό των Ες-Ες. Η ανεξάρτητη φύση της σύντομα θεωρείται πρόβλημα και κρίνεται απαραίτητο να παρακολουθήσει μια από τις σχολές νυφών του Ράιχ. Σε ένα κτίριο μακριά από τα φώτα της πόλης, η Χάνα μαθαίνει πώς πρέπει να είναι μια σωστή Γερμανίδα σύζυγος. 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Εικονογραφημένα
Σειρά: Ο Τίμος

Πάνω από 50.000 τεμάχια συνολικά! Ο Τίμος έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες κι έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Σε κάθε βιβλίο του Τίμου, του αγαπημένου φίλου των παιδιών, παρουσιάζεται ένα θέμα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στα δύο νέα βιβλία της σειράς ο Τίμος μαθαίνει τους αριθμούς και τα γράμματα. Στο τέλος κάθε ιστορίας θα βρείτε και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!
 
 
Σειρά: Έξυπνα ζωάκια

Μια νέα σειρά βιβλίων με διασκεδαστικές πληροφορίες για το ύψος και το βάρος. Γιατί είναι δύσκολο για το ποντικάκι να φτάσει στην κορυφή του ντουλαπιού; Γιατί είναι δύσκολο για έναν ελέφαντα και ένα ποντίκι να παίξουν μαζί σε μία τραμπάλα; Στο τέλος των βιβλίων περιλαμβάνονται δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο γονιός μαζί με το παιδί του.

 
ΣΕΙΡΑ: ΜΑΡΚΟΣ
Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ
Συγγραφέας: Τιλ Δε Κατ
Εικονογράφηση: Καρίν Χίντερ
Μετάφραση: Στέργια Κάββαλλου

Καταστροφή… μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να αλλάξουμε δασκάλα!
Κι αν είναι μάγισσα; ‘Η ένα πλάσμα με μακαρόνια για μαλλιά που μισεί τα διαλείμματα; ‘Οσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα, ο Μάρκος φαντάζεται το χειρότερο. Να, όμως, που η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι τελικά μια ευχάριστη έκπληξη… 

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕΡΑ
Συγγραφέας: Ανίτα Μπάιστερμπος
Μετάφραση: Κων/να Γιαννουράκου

Η Αλεπού, το Ποντικάκι, το Ρακούν και η Κουκουβάγια παίζουν χαρούμενοι στην παραλία, κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού! 
Ένα διαδραστικό εικονογραφημένο βιβλίο, που εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με την πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου, ενισχύοντας την παρατηρητικότητά τους.


 
ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Μια µαγευτική συλλογή κλασικών και διαχρονικών παραµυθιών, που ενθουσιάζουν τα παιδιά, ενώ διεγείρουν και καλλιεργούν τη φαντασία τους.

Περιλαμβάνονται τα παραμύθια:
Ο Παπουτσωμένος Γάτος
Ο Τζακ και η φασολιά
Η κόκκινη κοτούλα
Η Μικρή Γοργόνα

 

Εικονογραφημένα 2-6 ετών
Σειρά: Μικροί Δεινόσαυροι
Δύο νέες σειρές με δεινόσαυρους και μονόκερους από τους αγαπημένους δημιουργούς της Μικρής Μυθολογίας, Γιώργου Κωνσταντινίδη και Σωτήρη Μητρούση.
Σειρά: Μικροί Μονόκεροι
Γνώσεων
Ο κόσμος κι εγώ!
Κείμενα και εικονογράφηση: Κριστιάν Ένγκελ
 
Από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου μέχρι τη θορυβώδη Κωνσταντινούπολη και την αρχαία πόλη Τσιτσέν Ιτζά, οι άνθρωποι επισκέπτονται και ζουν στα πιο απίθανα μέρη. Μαζί θα ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο και θα τα ανακαλύψουμε όλα!

Φύση

Η μικρή μου εγκυκλοπαίδεια

Εξαιρετική εισαγωγή στον μαγευτικό φυσικό κόσμο. Η κάθε σελίδα, εξ ολοκλήρου εικονογραφημένη, περιέχει ένα εύρος πληροφοριών που έχουν προσαρμοστεί τέλεια για τους μικρούς αναγνώστες. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις εποχές, την πανίδα και τη χλωρίδα, καθώς και τον κύκλο του νερού. Ένας ιδανικός τρόπος για να τους εμφυσήσουμε τη χαρά της μάθησης.

Η εμπιστοσύνη
Συγγραφείς: Δρ.Κατρίν Ντολτό, Κολίν Φορ-Πουαρέ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα


Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά.
Όταν εμπιστευόμαστε τους άλλους, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε και τον εαυτό μας. Τόσο απλά!

Πες μου γιατί και πώς… 4 ετών

Συγγραφέας: Ορελί Ντεφούρ, 
Εικονογράφηση: Ζουλί Μερσιέ
Μετάφραση: Κων/να Γιαννουράκου

Ένα βιβλίο γνώσεων που δίνει απλές απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των παιδιών ηλικίας 4 ετών. Με 130 εικονογραφημένες ερωταπαντήσεις για 5 σημαντικές θεματικές ενότητες:
Ζούμε μαζί • Η διατροφή • Ο κήπος • Τα μέσα μεταφοράς • Τα επαγγέλματα

Παιδική λογοτεχνία
Ο Μούργος ταξιδεύει στον χρόνο
Συγγραφέας: Κολά Γκουτμάν 
Εικονογράφηση: Μαρκ Μπουταβάν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα


Κάνοντας τη συνηθισμένη βόλτα τους, ο Μούργος και ο Χαλκομανίας βρίσκουν έναν… χρονοσκουπιδοτενεκέ. Ο γάτος θυμάται τότε τη μέρα που τον πάτησε το φορτηγό και τον έκανε… χαλκομανία. Εύχεται, λοιπόν, να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να το αποφύγει. Ο Μούργος πιστεύει ότι η επιθυμία του φίλου του μπορεί να πραγματοποιη­θεί και πείθει τον Χαλκομανία να κάνουν ένα ταξίδι στο… παρελθόν! Τι θα συμβεί τότε; Θα είναι και πάλι μαζί οι δύο φίλοι; Για να δούμε…

Τα παιχτρόνια | Ξεκινάει το πρωτάθλημα!

Συγγραφέας: Ισαάκ Παλμιόλα
Εικονογράφηση: Μίλι Κόι
Μετάφραση: Χριστίνα Φιλήμονος


Νέα σειρά για ποδοσφαιρόφιλους!
Τα «Φιστίκια του Ποδοσφαίρου» δεν είναι τα μεγαλύτερα παιχτρόνια της γειτονιάς του Νάρας, αλλά αυτή η ομάδα φίλων είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ειδικά τώρα που έμαθαν πως η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γειτονιάς! Θα είναι αρκετή η νίκη τους εναντίον των αντιπάλων τους για να πετύχουν τον στόχο τους;

Σκάνδαλο στη Βοημία 

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Το ενδέκατο βιβλίο της σειράς που έχει αγαπηθεί πολύ!

Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με υπέροχη εικονόγραφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών.

Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅