Ο Έρωτας κρατούσε σελιδοδείκτη από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

 

Σαν πέφτει η αυλαία

Τι συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί πετούν τις μάσκες τους;

"Γεννήθηκα για να περπατώ ξυπόλυτη στο θείο σανίδι του δράματος, γιατί εγώ γεννήθηκα στη χώρα που το δημιούργησε."

Η Νέα Υόρκη αποτελεί έναν τόπο ο οποίος αποτελεί όνειρο για πολλούς ανθρώπους, με τα νέον φώτα, τις πολύβουες λεωφόρους και την αδιαμφισβήτητη γοητεία που ασκεί. Στην περίπτωση της ιστορίας μας, ωστόσο, στην ονειρεμένη αυτή πόλη δε λαμβάνει χώρα ένα παραμύθι, αλλά ένας εφιάλτης. Εκείνη είναι µια νεαρή ταξιθέτρια, εγκλωβισµένη σε έναν µαρτυρικό γάµο, υπό τον ζυγό του βάναυσου συζύγου της. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός ηθοποιός, κυνηγηµένος από ένα σκοτεινό παρελθόν. Μία παράσταση άνευ κοινού και προηγουµένου συντίθεται, µε τους δύο αυτούς πρωταγωνιστές.

Στο νέο αισθηματικό μυθιστόρημα της Ευγενίας Νιφόρα, με τίτλο “Σαν πέφτει η αυλαία”, ένα συγκλονιστικό δράμα ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Η διακεκριμένη συγγραφέας μας παραδίδει μία συνταρακτική ιστορία έρωτα, συγκρούσεων και ανθρώπινης θέλησης, με φόντο τη Νέα Υόρκη του 90’ και τη θεατρική σκηνή – εκεί όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ξεδιπλώσουν το υποκριτικό τους ταλέντο, καλλιτεχνικής φύσης και μη.


Η Ευγενία Νιφόρα γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Πάτρα. Σπούδασε στο Τµήµα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερµηνείας του Ιονίου Πανεπιστηµίου, µέσω του οποίου ανακάλυψε την κλίση της στις πολιτικές επιστήµες. Η ενασχόλησή της µε τη συγγραφή ταυτίζεται µε τις πρώτες µνήµες της, αφού στίχοι και ιστορίες είχαν ήδη γραφτεί από την παιδική της ηλικία. Το 2020 απέσπασε Τιµητική Διάκριση στον 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισµό Πεζογραφίας των Εκδόσεων Κέφαλος για το µυθιστόρηµά της "Στ’ αγκάθια µιας ξεχασµένης νιότης". Σήµερα, εξασκεί το επάγγελµά της ως µεταφράστρια, ενώ αναζητεί συχνά διεξόδους στο χαρτί. Αν την αναζητήσετε, θα τη βρείτε κρυµµένη πίσω από ένα καλό βιβλίο στο µετρό της Αθήνας ή στην παλιά πόλη της Πάτρας, εκεί όπου χτυπάει ο παλµός των αναµνήσεων, να γράφει.

Επτά αποκλίσεις

Μπορεί η αγάπη να σε σώσει από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα;

“ Έλλη μου, κάποιες πληγές μένουν για πολύ καιρό ανοιχτές και όταν κλείσουν αφήνουν σημάδια που δεν φεύγουν ποτέ.”

Ένα κορίτσι που ήδη από τις πρώτες μέρες της ζωής της καλείται να σηκώσει στους μικρούς της ώμους ένα αμάρτημα για το οποίο ουδεμία ευθύνη είχε. Μία κοπέλα που βασανίζεται από ένα ψέμα τρίτου. Μία φιλόδοξη γυναίκα, χωρίς καμία συστολή για τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχει τους στόχους της. Πώς θα σωθεί η ηρωίδα μας από τις αποκλίσεις στις οποίες την έχουν ωθήσει οι γύρω της;

Στο νέο, συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Δουβόγιαννη, με τίτλο "Επτά Αποκλίσεις", ξετυλίγεται ένα καθηλωτικό κουβάρι, στο τέρμα του οποίου κρύβεται η σωτηρία - ή και όχι. Η συγγραφέας, με το γνώριμο γλαφυρό ύφος και τη δεξιοτεχνία που χαρακτήρισε τα προηγούμενα της έργα, υπόσχεται να μας εκπλήξει για άλλη μία φορά!


 

Η Κωνσταντίνα-Παρασκευή Δουβόγιαννη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π και διαμένει και δραστηριοποιείται έως σήμερα στην Καλαμάτα, ως πολιτικός μηχανικός. Η συγγραφή μπήκε στη ζωή της ως δημιουργική ανάγκη και τρόπος εσωτερικής έκφρασης. Έκτοτε έχει γίνει κομμάτι του εαυτού της. Τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, η κοινωνική νουβέλα "Η Ζωή έχει δύο όψεις", από τις Εκδόσεις Πηγή, το οποίο ήταν υποψήφιο στην τελική δεκάδα της κατηγορίας βραβείων Βιβλίων PUBLIC 2018 "Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα". Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν ακόμη δύο αισθηματικά μυθιστορήματα, "Ο πόνος της αγάπης" (2019) και “Το άγγιγμα του αρώματος" (2020).

Ένα συν τρία βιβλία

Φτάνει μια ζωή για να ξεχάσεις έναν έρωτα;

Περίεργο σακούλι είναι ο άνθρωπος. Κουβαλά μέσα του απίθανα πράγματα. Δεν χωρά πολλά και το ξέρει.”

Τα γράμματα είναι ίσως ο πιο εχέμυθος “άλλος”, όταν κανείς επιθυμεί να μοιραστεί ένα μυστικό. Αυτό ανακαλύπτει η Δανάη, όταν κληρονομεί την περιουσία ενός συγγενικού της προσώπου. Μαζί με αυτό, ανακαλύπτει έναν θυελλώδη έρωτα, ο οποίος στιγμάτισε δίχως αύριο δύο ζωές. Αυτός ο έρωτας διερευνάται αριστουργηματικά στη συγκλονιστική νέα νουβέλα του Δημοσθένη Γ. Δέπου, με τίτλο “Ένα συν τρία βιβλία”.


Ο Δηµοσθένης Γ. Δέπος γεννήθηκε το 1959, στην Πλάκα. Σπούδασε νοµικά στο ΕΚΠΑ. Δικηγορεί πάνω από τριάντα χρόνια στην Αθήνα. Αρθρογραφεί από το 2015 στο Reporter.gr. Είναι µέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, µε τίτλο Το κουτί µε τις θύµησες.

Σχόλια

  1. Καλημέρα, πολύ ωραίο τα άρθρο σου. Τα εξηγείς πολύ καλά. Στη περίπτωση που θες να κάνεις το blog σου λίγο πιο επαγγελματικό ρίξε μια ματιά εδώ, https://www.bwithrenata.gr/p/portfolio.html
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων! 💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅