Από την Κούβα ως την Ελλάδα... με μία άγκυρα, από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 

Αιώνιος Γυρισμός

Η Κούβα έχει δύο όψεις

Η δυστυχία καλή μου, δεν είναι μόνο για τους φτωχούς…αγγίζει το ίδιο ύπουλα και τους πλούσιους.”

Άνα και Ραφαέλα. Τις ενώνουν οι αδελφικοί δεσμοί αίματος και η καταγωγή από το νησί της Επανάστασης, την Κούβα. Τις χωρίζουν όλα τα υπόλοιπα - οι χαρακτήρες τους, οι επιλογές τους έναντι των κοινωνικών νορμών που επιβάλλει ο περίγυρος στις γυναίκες και κατ' επέκταση οι διαδρομές που χαράσσουν στη ζωή. Αισθησιασμός και απόλαυση της ζωής από τη μία, σεμνοτυφία και θρησκευτικότητα από την άλλη. Οι διαδρομές τους θα τους οδηγήσουν σε διαφορετικά μονοπάτια ζωής, αναζητώντας τη θέση και τον ρόλο τους στον κόσμο – με την κατάληξη των διαδρομών αυτών, όμως, να ενώνει τις δύο αδελφές, λίγο πριν από το τέλος.

Στο νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Πέτρου, με τίτλο “Αιώνιος Γυρισμός”, βυθιζόμαστε σε μία εξαιρετική διερεύνηση του ψυχισμού δύο γυναικών με κοινές καταβολές, μα αντίθετες πορείες. Μέσα από τις ζωές των δύο ηρωίδων, ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί για τον πλούτο και για τη φτώχεια, για τον σκοπό και το νόημα της ζωής, για τις κοινωνικές συμβάσεις, για την ελευθερία και τη σκλαβιά σε όλες τις μορφές της. Θα αναρωτηθεί για το τι είναι τελικά ευτυχία, ομορφιά, νιάτα, δύναμη, σεξουαλικότητα, θηλυκότητα, για τη ματαιότητα όλων αυτών, για τα γηρατειά, την κάθε απώλεια και τον ίδιο το θάνατο.

Δείτε το βιβλίο

Ο Γιάννης Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας µε τις ιστορίες του "παραµυθά" παππού του να εξιτάρουν την παιδική του φαντασία και να αποτελούν το ερέθισµα για τη συγγραφή των πρώτων του διηγηµάτων κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Καλλιτεχνικά ανήσυχος, από την ηλικία των δώδεκα ασχολείται µε τη µουσική, λαµβάνοντας µέρος σε παραστάσεις και Διαγωνισµούς τραγουδιού, είτε ως ανεξάρτητος µουσικός, είτε ως µέλος της Φιλαρµονικής Ορχήστρας Λουτρακίου. Σπούδασε Οικονοµικά και Διοίκηση στην Αθήνα και µέχρι το 2020 απασχολούνταν στον τραπεζικό κλάδο. Οι εικόνες, τα συναισθήµατα, οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, που γνώρισε σε αυτά, θα τον επηρεάσουν και θα τον οδηγήσουν να περάσει µεγάλα χρονικά διαστήµατα στο εξωτερικό, αναζητώντας νέες εµπειρίες και βιώµατα.

Η Διαδρομή

Από το πηλοφόρι του 1960 ως την καραντίνα του 2020

Καλά. εσύ πως το εξηγείς αυτό τώρα; Να τρώει στη μούρη το τσουνάμι ο κοσμάκης και να μην ανοίγει μύτη;”

Ο Αναστάσης. Ένας άνθρωπος του οποίου το ταξίδι της ζωής μοιάζει με εκείνο πολλών από τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Έχει εργαστεί σκληρά στην Ελλάδα του 60', βγάζοντας με πολύ ιδρώτα το ψωμί του. Έχει καταφέρει να ορθοποδήσει στη δεκαετία του 80'. Έχει δει τη θύελλα του 2010 να αλλάζει ριζικά τη ζωή του. Έως ότου ήρθε ο κορονοϊός και δύο ριζικές ανατροπές επέρχονται στις συνθήκες υπό τις οποίες είχε μάθει να τα βγάζει πέρα, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο. Γιατί η απώλεια και η ελπίδα είναι έννοιες αλληλοσυνδεδεόμενες και αποτελούν αμφότερες κομμάτια του κύκλου της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στο νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Θανάση Σταθόπουλου με τίτλο Η Διαδρομή” ακολουθούμε βήμα με το βήμα την ιστορία ενός ανθρώπου οικείου, μίας φυσιογνωμίας την οποία συναντάμε δίπλα μας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή στα πεζοδρόμια. Ο συγγραφέας μας προσκαλεί σε μία αναδρομή, σκληρή μα λαϊκή χωρίς να γίνεται λαϊκίστικη, στην ιστορία της Ελλάδας από το 1960 ως τις μέρες του κορονοϊού, μέσα από τον διαρκή αγώνα ενός Έλληνα της εργατικής τάξης.


 
Δείτε το βιβλίο

Ο Θανάσης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Είναι παντρεµένος και έχει δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος των Πολιτικών Επιστηµών του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε πολλά χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις µε υπαλληλική σχέση, συνεχίζοντας µέχρι και σήµερα. Έχει συγγράψει αρκετές µελέτες (αδηµοσίευτες) µε θέµατα που άπτονται κυρίως της επιστήµης του.

Η Άγκυρα που άνθισε

Η ξεδίπλωση των διαστάσεων της ανθρώπινης ψυχής

Τα όνειρα. Ο ρομαντισμός. Η μοναξιά. Η ανάγκη για αγάπη και για συντροφιά. Δεκαεπτά διηγήματα για την ανθρώπινη ψυχή, τις όψεις της και την βαθύτατη ομορφιά της συναπαρτίζουν τη συλλογή διηγημάτων “Η άγκυρα που άνθισε” της Αγγελικής Ραυτοπούλου, με τη συγγραφέα να κατορθώνει να αποδώσει λυρικά και ανθρώπινα τις εσώτατες επιθυμίες ανθρώπων, γύρω από των οποίων τις ανάγκες για αγκυροβόληση ανθίζουν διαρκώς λουλούδια.

Δείτε το βιβλίο

Η Αγγελική Ραυτοπούλου γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, όπου και µεγάλωσε. Έχει παρακολουθήσει µαθήµατα χορού, τραγουδιού και σκηνοθεσίας κινηµατογράφου έως το προ-επαγγελµατικό επίπεδο. Έχει σκηνοθετήσει µία ταινία µικρού µήκους µε τίτλο "Applepie". Με τη συγγραφή ασχολείται ερασιτεχνικά παρακολουθώντας σεµινάρια συγγραφής και λαµβάνοντας µέρος σε διαγωνισµούς, με διηγήματα της να εκδίδονται σε συλλογικά έργα. Παράλληλα, δουλεύει στην εστίαση από δεκαοχτώ χρόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅