Νέα βιβλία - Δεκέμβριος 2022 ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

 Νέα βιβλία -  Δεκέμβριος 2022 ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ

Νέα βιβλία - Δεκέμβριος 2022



Χορός, διάβασμα, χιούμορ, δημιουργικότητα, ευκινησία, μαθηματικά...

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ! Μια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που κάνει τον καθέναν μας μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ποια είναι η δική σου;
 
Μια όμορφα εικονογραφημένη συλλογή ταλέντων που θα σας κάνει να σκεφτείτε την ταυτότητα, τις αρετές και τις ικανότητές σας.

Για τον Αντρέα ένα πινέλο κι ένα κουτί νερομπογιές είναι η πόρτα που οδηγεί σ’ έναν καινούργιο κόσμο. Έναν κόσμο που θέλει να εξερευνήσει. Κάθε φορά που μαθαίνει μια νέα λέξη, δημιουργεί μια συναρπαστική ιστορία. Πάντα ξέρει να δίνει λύση ακόμα και στα πιο περίπλοκα προβλήματα.
Η υπερδύναμη του Αντρέα είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.

Όλοι έχουμε ένα ταλέντο που μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς. Κάποιοι έχουν μεγάλη υπομονή και κάποιοι είναι πολύ καλοί στα μαθηματικά. Άλλοι είναι περιπετειώδεις, ενώ κάποιοι προτιμούν απλά να διαβάζουν. Μέσα από τις μικρές ιστορίες των ηρώων αυτού του βιβλίου τα μικρά παιδιά μπορούν να αναλογιστούν τα δικά τους ταλέντα και υπερδυνάμεις που τα κάνουν να διαφέρουν από τους άλλους. Τους δίνεται έτσι το έναυσμα για να προβληματιστούν σχετικά με την ταυτότητα, τις αρετές και τις ικανότητες του καθενός και αυτό αναμφίβολα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.

Επίσης αυτό το βιβλίο υπογραμμίζει την αξία της διαφορετικότητας. Οι διαφορετικές μας ικανότητες μας κάνουν μοναδικούς και ανεπανάληπτους.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δυο σελίδες δραστηριοτήτων που προκαλούν τον μικρό αναγνώστη να ανιχνεύσει την δικιά του ξεχωριστή σούπερ – δύναμη. Να ανακαλύψει τι τον κάνει να διαφέρει από τους άλλους, ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο. Απλά διαφορετικό.
.
 
Συγγραφέας: Σουζάνα Ίσερν
Εικονογράφηση: Ροθίο Μπονίγια
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

—————————
Σχήμα: 24,8 x 31,5 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό
Σελίδες: 44
Ηλικία: 7+ ετών
ISBN: 978-618-5482-43-5
Barcode: 9786185482435

Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.186
—————————
Τιμή με ΦΠΑ: 14,90€
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 14,06€
Φ.Π.Α.: 6%
Ημ. Κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2022

 

Ένα βιβλίο για όλα τα μικρά παιδιά που έχουν ανεξάντλητη ενέργεια, ακόμα και όταν είναι ώρα για ύπνο...

16 απλές στάσεις γιόγκα, που περιγράφονται και εικονογραφούνται βήμα βήμα.

«Άννα, εγώ δεν θα κοιμηθώ. Δεν θέλω!» λέει ο Θοδωρής.
 «Ούτε εγώ! Δεν λέω “καληνύχτα” με το ζόρι... Κι όταν θυμώνω, δεν μπορώ να κοιμηθώ».

Συνηθισμένος διάλογος και σκηνή που όλοι οι γονείς θα έχουν παρακολουθήσει, μιας και τα μικρά παιδιά αρνιούνται συχνά να πάνε για ύπνο, όταν τόσα όμορφα πράγματα και παιχνίδια τα περιμένουν για νέες περιπέτειες. Η ενέργειά τους ανεξάντλητη και οι ιδέες για παιχνίδια και σκανταλιές απεριόριστες. Έτσι, αυτό το βιβλίο είναι ένα πραγματικός θησαυρός, τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά.

Ορισμένα εργαλεία και τεχνικές γιόγκα είναι ιδανικά για να βοηθήσουν τα παιδιά να χαλαρώσουν και να αποκοιμηθούν μετά από μια έντονη μέρα με νέες εμπειρίες, παιχνίδια και περιπέτειες.

Αυτός ο τόμος περιγράφει μερικές στάσεις γιόγκα που θα μπορέσουν να μεταδώσουν στα μικρά τη γαλήνη και την ηρεμία που χρειάζονται για να κοιμηθούν ήρεμα και ήσυχα. Εκτός από τον περιγραφικό λόγο, υπάρχουν και οι διασκεδαστικές φιγούρες των δυο παιδιών, κατάλληλες και για να ταυτιστούν τα μικρά παιδιά, που μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε με σαφήνεια και λεπτομέρεια, βήμα-βήμα. Έτσι, τίποτα δεν είναι δύσκολο.
 
Συγγραφέας: Λορένα Παγιαλούνγκα
Εικονογράφηση: Άννα Λάνγκ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

—————————
Σχήμα: 20,5 x 26 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 40
Ηλικία: 6+ ετών
ISBN: 978-618-5482-44-2
Barcode: 9786185482442
Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.187
Ημ. Κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2022
—————————
Τιμή με ΦΠΑ: 12,90€
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 12,17€
Φ.Π.Α.: 6%

 

Από την πρώτη εμφάνισή του, το 1908, και μετά, το αριστούργημα του Κένεθ Γκράχαμ έχει παρουσιαστεί σε πολλές εικονογραφημένες εκδόσεις ενώ έχει διασκευαστεί για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ωστόσο, όπως πολλές όμορφες ιστορίες, έτσι και αυτή είχε δύσκολο ξεκίνημα. Ψυχροί εκδότες, καυστικές κριτικές… Μόνο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τίοντορ Ρούσβελτ, έναν χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου, απηύθυνε μια εγκωμιαστική επιστολή στον Σκοτσέζο συγγραφέα όπου έγραφε: «…Διάβασα και ξαναδιάβασα το βιβλίο σας και έμεινα κατάπληκτος γιατί, από την πρώτη στιγμή, ένιωσα τους ήρωες σαν φίλους από τα παλιά».

Πράγματι, αυτό το βιβλίο είναι ένας ύμνος στη φιλία, στη φιλία που μας καθησυχάζει και μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς. Οι περιπέτειες του Βατράχου, του Νεροπόντικα, του Ασβού και του Τυφλοπόντικα, πέρα από το γεγονός ότι περιγράφουν μια αληθινή φιλία, στόχο έχουν ν’ αναδείξουν και να διορθώσουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Πράγματι, οι ήρωες βάζουν τον εαυτό τους και τα σχέδιά τους στην άκρη για να βοηθήσουν τον φίλο τους -στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ανεύθυνο Βάτραχο.
 
Συγγραφέας: Κένεθ Γράχαμ
Απόδοση από το αγγλικό κείμενο: Ζεράρ Ζουλιέ
Εικονογράφηση: Τιμπό Πρυν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Σειρά: Κλασικά Έργα
—————————
Σχήμα: 22,6 x 30,6 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 144
Ηλικία: 9+ ετών
ISBN: 978-618-5482-41-1
Barcode: 9786185482411
Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.184
Ημ. Κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2022
—————————
Τιμή με ΦΠΑ: 19,90€
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 18,77€
Φ.Π.Α.: 6%

 

Η Μικρή πριγκίπισσα κυκλοφόρησε το 1888 σε συνέχειες στο μηνιαίο περιοδικό για παιδιά Σεντ Νίκολας με τον τίτλο Σάρα Κρου ή Τι συνέβη στο οικοτροφείο της δεσποινίδος Μίντσιν. Τα τρία επεισόδια μεταφράστηκαν, εμπλουτίστηκαν με καινούργια και, κάπως έτσι, γεννήθηκε η Μικρή πριγκίπισσα – Περιπέτειες μιας μικρής Αγγλίδας μαθήτριας.

Στη συνέχεια η Φράνσες Χόντγκσον Μπαρνέτ ανέπτυξε την πλοκή της ιστορίας της για ν’ ανεβεί στο θέατρο, το 1902 στο Λονδίνο και το 1903 στη Νέα Υόρκη. Μετά την επιτυχία της παράστασης στην Αμερική ένας εκδότης δημοσιεύει, το 1905, την ιστορία σε συνέχειες, εμπλουτισμένη με τις αλλαγές για το θέατρο και με τον τίτλο Μια μικρή πριγκίπισσα – Ολόκληρη η ιστορία της Σάρα Κρου για πρώτη φορά. Ο αμερικανικός κινηματογράφος διασκευάζει την ιστορία και την παρουσιάζει στο ευρύ κοινό αρχικά το 1917, έπειτα το 1939 με τη Σίρλεϊ Τεμπλ και, τελικά, το 1995.

Για τη συγκεκριμένη έκδοση χρησιμοποιήθηκε η πρώτη εκδοχή της ιστορίας, αυτή που κυκλοφόρησε σε συνέχειες, όπου η προσωπικότητα της Σάρα Κρου είναι πολύ ξεκάθαρη σε αντίθεση με αυτές των άλλων μαθητριών. Η Έρμενγκαρντ, μία από τις φίλες της Σάρα σε μεταγενέστερες εκδόσεις, δεν εμφανίζεται εδώ παρά μόνο σ’ ένα κεφάλαιο, περισσότερο για να ενισχύσει το χαρακτηριστικό της Σάρα ως βιβλιοφάγου παρά να μιλήσει για τη φιλία. Οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις είναι απούσες στο κείμενο, όμως ο εσωτερικός κόσμος του κοριτσιού, παραδομένου στη μοναξιά, βγαίνει στο φως.

Ο αναγνώστης βυθίζεται αμέσως στην καρδιά του δράματος: η πλούσια ζωή της Σάρα πριν την παρακμή της μένει καλά κρυμμένη. Η ηρωίδα ανακαλύπτει τη σκληρότητα του κόσμου των μεγάλων που κυριαρχείται από το χρήμα, και υφίσταται την άκαρδη συμπεριφορά της δεσποινίδας Μίντσιν, της άπληστης διευθύντριας του οικοτροφείου. Η πορεία του χαρακτήρα της Σάρα παραπέμπει σ’ αυτή των ταλαιπωρημένων πριγκιπισσών των παραμυθιών, όπως της Γαϊδουρογούνας και της Σταχτοπούτας.
 
Συγγραφέας: Φράνσες Χόντγκσον Μπαρνέτ
Απόδοση από το αγγλικό κείμενο: Ζορζ Λαμί
Εικονογράφηση: Ναταλί Νοβί
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Σειρά: Κλασικά Έργα
—————————
Σχήμα: 22,6 x 30,6 εκ.
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 96
Ηλικία: 8+ ετών
ISBN: 978-618-5482-40-4
Barcode: 9786185482404
Βοηθ. Κωδ. Μηχ.: 01.183
Ημ. Κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2022
—————————
Τιμή με ΦΠΑ: 17,90€
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 16,89€
Φ.Π.Α.: 6%
Στη σειρά "Κλασικά Έργα" κυκλοφορούν:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ