Η νουβέλα στα καλύτερα της! από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 

Όταν χαμογελούν τα όνειρα

Η περιπέτεια ζωής ενός νέου στην Ελλάδα της Κρίσης

Ένας νεαρός φωτογράφος, έχοντας απαυδίσει από την προσβλητική συµπεριφορά του αφεντικού του και τις εργασιακές συνθήκες γύρω του, αποφασίζει να παραιτηθεί από τη δουλειά του. Μια διαφήµιση ταξιδιωτικού πρακτορείου τον ωθεί να πραγµατοποιήσει ένα ταξίδι στην Ελβετία, κατά τη διάρκεια του οποίου µια γνωριµία θα του αλλάξει τη ζωή. Αυτή η γνωριμία θα τον ωθήσει να ξεκινήσει μια διαδικασία αναζήτησης... Τι θα ανακαλύψει, όμως, στην πορεία για τον εαυτό του και για το περιβάλλον του;

Με τη νέα του νουβέλα, με τίτλο "Όταν χαμογελούν τα όνειρα", ο Γιώργος Δούκας μας παραδίδει ένα άρτιο έργο. Το ταξίδι ζωής, αλλά και οι δοκιμασίες που βιώνει ο πρωταγωνιστής, στην Ελλάδα της Κρίσης, αποτυπώνονται με ρεαλισμό αλλά και ευαισθησία, σε ένα έργο του οποίου το ανατρεπτικό τέλος θα σας αφήσει άφωνους!

Ο Γιώργος Δούκας γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία και σήµερα εργάζεται στο µεσιτικό γραφείο του πατέρα του, το οποίο λειτουργεί από το 1952. Αγαπηµένες ασχολίες της καθηµερινότητάς του είναι ο αθλητισµός και η φροντίδα των ζώων. Τα ταξίδια και οι εµπειρίες του τον οδήγησαν στο να γράψει τη νουβέλα µε τίτλο "Όταν χαµογελούν τα όνειρα".

Κληροδοτήματα

Πέντε γονείς εξομολογούνται στα μελλοντικά παιδιά τους

Η καθιερωμένη συνάντηση μιας πενταμελούς παρέας, την παραμονή την Πρωτοχρονιάς, θα επιστεφθεί από την ανακοίνωση ενός πολύ ευχάριστου γεγονότος για ένα από τα μέλη της. Η ανακοίνωση της είδησης αυτής θα οδηγήσει σε μια πολύ θαρραλέα κίνηση εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων, καθώς οι πέντε φίλοι αποφασίζουν να γράψουν στα μελλοντικά παιδιά τους, μετουσιώνοντας τον πόνο από τις παιδικές τους ηλικίες σε πολύτιμα μαθήματα ζωής. Θα χρειαστεί να ανασύρουν επίπονες µνήµες και να θυµηθούν δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά, όπως συµβαίνει σε κάθε τραγικό ήρωα, στο τέλος, θα λυτρωθούν και θα βιώσουν την πολυπόθητη κάθαρση.

Στη νουβέλα με τίτλο "Κληροδοτήματα", της συγγραφέως Γιούλης Μπουζουμπάρδη, ανακαλύπτουμε μια εξαιρετικά τρυφερή ιστορία εξομολόγησης, θάρρους, μα και άπλετης αγάπης, η οποία είναι ικανή να αγγίξει την καρδιά και του πιο σκληροτράχηλου αναγνώστη.


 

Η Ελένη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1992 στο Κιλκίς, όπου ζει έως σήµερα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, γιατί πάντοτε λάτρευε τον κόσµο που ξεδιπλώνεται µέσα από τα µάτια των παιδιών. Όµως τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναµικό του Οργανισµού Σιδηροδρόµων Ελλάδος (ΟΣΕ) και εργάζεται ως σταθµάρχης κυκλοφορίας του -κατά τη γνώµη της- ροµαντικότερου µεταφορικού µέσου. Όταν έγραψε το πρώτο της ποίηµα, στην ηλικία των 9, είχε συνειδητοποιήσει ότι η ψυχή της είναι φτιαγµένη από λέξεις. Σκόρπιες συνειρµικές λέξεις που, όταν µπουν σε µια σειρά και γραφτούν, κάνουν την καρδιά της να χτυπά δυνατά και της δηµιουργούν το πιο όµορφο συναίσθηµα. Αυτό της ευτυχίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅