Πού μπορεί να σε οδηγήσει ο έρωτας; 3 βιβλία από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

 

Ήμουν εκεί

Μπορεί άραγε ένας άνθρωπος να καταφέρει να γίνει η δύναμή σου;

Δύο νέοι, στα είκοσί τους. Εκείνη είναι μια κοπέλα που έχει βασανιστεί στο παρελθόν, μέσα σε μια κακοποιητική σχέση, και αναζητά τον τρόπο να ορθοποδήσει. Εκείνος είναι ένας γοητευτικός επισκέπτης από το εξωτερικό, σαρκαστικός, αθλητικός, με κλίση στη μουσική, αλλά και άφθονα σημάδια πάνω στο κορμί του. Μεταξύ τους, η έλξη είναι ακατανίκητη. Αλλά τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή και πώς θα αλληλεπιδράσει με τα τραύματα που φέρουν οι πρωταγωνιστές μας από το παρελθόν τους;

Το νέο αισθηματικό μυθιστόρημα της εξαιρετικά ταλαντούχας συγγραφέως Αθηνάς Καμάτσου με τίτλο "Ήμουν εκεί...", είναι ένα έργο το οποίο ξεχωρίζει στο είδος του, θίγοντας ζητήματα ψυχικής υγείας και τραύματος. Η συγγραφική πένα, η οποία εξέπληξε το αναγνωστικό κοινό με τη συγκλονιστική αποτύπωση της μανιοκατάθλιψης στα "Μαθήματα Πτώσης", επιστρέφει για να μας προσφέρει άλλο ένα καθηλωτικό έργο για το τραύμα, τον Έρωτα, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις!


Η Αθηνά Καµάτσου γεννήθηκε στις 28 Δεκεµβρίου του 2001. Από πολύ µικρή λάτρευε να διαβάζει βιβλία και στην ηλικία των δώδεκα ετών, σε ένα µικρό διαµέρισµα στο κέντρο της Αθήνας, αποπειράθηκε για πρώτη φορά να γράψει και ένα δικό της. Σπουδάζει στο τµήµα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου και λατρεύει τον κινηµατογράφο και τις σειρές που την κάνουν να γελάει µε την ψυχή της. Από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί επίσης το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο "Μαθήµατα Πτώσης" (2021).

 

Εν Λευκώ

Τι μυστικό μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε λευκό ψέμα;

Ισμήνη και Πάρης, δύο νέοι που ήρθαν σε επαφή εξαιτίας μιας μοιραίας, κατάλευκης ημέρας, χαμένης βαθιά μέσα στην παιδική τους ηλικία. Οι συνέπειες εκείνης της ημέρας οδηγούν στο να συγκροτηθεί ένα δίχτυ στο οποίο βρίσκονται και οι δύο, ως ενήλικες πια, εγκλωβισμένοι σε ένα λευκό ψέμα το οποίο δεν επέλεξαν οι ίδιοι να υφάνουν... Τι συμβαίνει, όμως, όταν το συνειδητοποιούν; Και που μπορεί να οδηγήσει αυτή η αποκάλυψη;

Στο νέο αισθηματικό μυθιστόρημα της Ελένης Ελευθεριάδου με τίτλο “Εν Λευκώ”, μεταφερόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια ιστορία προδοσίας, έρωτα, τύψεων και ελπίδας με επίκεντρο την πόλη του Κιλκίς, με το αποτέλεσμα να συνεπαίρνει ακόμα και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη!


 

Η Ελένη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1992 στο Κιλκίς, όπου ζει έως σήµερα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, γιατί πάντοτε λάτρευε τον κόσµο που ξεδιπλώνεται µέσα από τα µάτια των παιδιών. Όµως τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναµικό του Οργανισµού Σιδηροδρόµων Ελλάδος (ΟΣΕ) και εργάζεται ως σταθµάρχης κυκλοφορίας του -κατά τη γνώµη της- ροµαντικότερου µεταφορικού µέσου. Όταν έγραψε το πρώτο της ποίηµα, στην ηλικία των 9, είχε συνειδητοποιήσει ότι η ψυχή της είναι φτιαγµένη από λέξεις. Σκόρπιες συνειρµικές λέξεις που, όταν µπουν σε µια σειρά και γραφτούν, κάνουν την καρδιά της να χτυπά δυνατά και της δηµιουργούν το πιο όµορφο συναίσθηµα. Αυτό της ευτυχίας.

 

Γάτα στον υπόνομο

Το νουάρ δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση

Τι συμβαίνει όταν ο κόσμος του νέο- νουάρ συναντά τις κλασικές ρομαντικές κομεντί της προηγούμενης δεκαετίας; Μα το νέο μυθιστόρημα της Σίσσυ Ιωαννίδου με τίτλο “Γάτα στον υπόνομο”. Ένα μυθιστόρημα που φέρνει τα πάνω κάτω στο είδος του μυστηρίου και της περιπέτειας, βγαλμένο θαρρείς από την αίθουσα του σινεμά. Η Έλενα, ηρωίδα της περιπέτειας, είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, στην Ελλάδα των αρχών της δεκαετίας του 2010, όταν ξαφνικά ανακαλύπτει ένα συνταρακτικό γεγονός που έρχεται από το μακρινό παρελθόν της. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό και η ελπίδα της να αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων την οδηγούν να προσλάβει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ. 

Θα καταφέρει να βρει ένα παιδί ξεχασμένο από την μοίρα και τους γονείς του και να το επανενώσει με την πραγματική του οικογένεια; Και ποιον ρόλο θα διαδραματίσουν στην προσπάθειά της οι ταραχώδεις ερωτικές της σχέσεις; Μια πικάντικη κωμωδία, διανθισμένη με μπόλικο σασπένς, μυστήριο και μια γάτα στον υπόνομο!

Η Σίσσυ Ιωαννίδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Α.Π.Θ. και εξασκεί το επάγγελµα. Ανέκαθεν της άρεσε η λογοτεχνία και αυτό την ώθησε να παρακολουθήσει σεµινάρια Δηµιουργικής Γραφής για να περάσει από την ανάγνωση στη συγγραφή. Ζει στη Θεσσαλονίκη µε τον σύζυγό της, Στάθη Ατζέµη, µε τον οποίο συνεργάζεται στο γράψιµο βιβλίων. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τον κινηµατογράφο επηρεάζει τον τρόπο και τον ρυθµό γραφής τους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ