Οι άνθρωποι και τα προβλήματα του σήμερα, στο χαρτί από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 

Τα Λιοντάρια πεθαίνουν στο Μόναχο από Χοληστερίνη

Αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία

"Λύσεις πολλές δεν έχω. Η επιστροφή αποτελεί πλέον μονόδρομο."

Κάπου στην ιταλική πραγµατικότητα και πιο συγκεκριµένα στη Φλωρεντία, ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Λεόντιος Δηµητριάδης ταράζεται, όταν µια µέρα λαµβάνει ένα γράµµα από κάποιο άγνωστο χέρι, που προέρχεται από την πρότερη ζωή του στην Ελλάδα. Το παρελθόν που τόσο κόπο κατέβαλε ο λόγιος καθηγητής για να ξορκίσει, εµφανίζεται, από το πουθενά, για να τον γραπώσει και να διαλύσει συθέµελα τη νέα του ζωή. Ο καθηγητής επιστρέφει στην πατρίδα του για να ανακαλύψει εκ νέου όλα όσα άφησε πίσω του και πάνω από όλα να βρει µια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή και τον έρωτα.

Στο συγγραφικό του ντεμπούτο, ο Μιχάλης Κεσσόπουλος μας παραδίδει, με το μυθιστόρημα “Τα Λιοντάρια πεθαίνουν στο Μόναχο από Χοληστερίνη”, μια συγκλονιστική διήγηση για τον νόστο και τη νοσταλγία, για το πάθος της επιστροφής και για τον μετεωρισμό ενός ανθρώπου ανάμεσα στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Για την απόπειρα ενός λιονταριού να αποφύγει να πεθάνει από χοληστερίνη.


 


Ο Μιχάλης Κεσσόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και το µεταπτυχιακό του. Εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση. Έχει συγγράψει µια σειρά από βιβλία εκπαιδευτικού περιεχοµένου. Το µυθιστόρηµα αυτό αποτελεί την πρώτη του απόπειρα στον χώρο της λογοτεχνίας.

Δαιμονισμένοι Άγγελοι

Μπορεί η σύγκρουση να οδηγήσει σε σύνθεση;

Απαιτεί θάρρος να θέλεις κάτι και να το δηλώνεις κι ακόμα περισσότερο και να το κυνηγάς δίχως να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες για την επιλογή σου”

Η Άρτεµη, ένα µεταιχµιακό ον, διχασµένο ανάµεσα στην ορθολογική επιστήµη της φυσικής και στην καλλιτεχνική της ενασχόληση µε τη ζωγραφική, λίγο πριν φτάσει τα τριάντα, αποφασίζει να εγκαταλείψει την εξασφαλισµένη της ζωή και να αποτολµήσει ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης στο Λονδίνο. Εκεί, έρχεται αντιµέτωπη µε τη φιλοσοφία της Νέας Εποχής και γνωρίζει τον Δηµήτρη. Η έλξη µεταξύ των δύο νέων είναι ακαριαία, όµως οι ακραίες πατριαρχικές αντιλήψεις του Δηµήτρη ξυπνούν στην Άρτεµη τα πιο αντιδραστικά φεµινιστικά της ιδεώδη. Η φύση της επαφής τους τους οδηγεί να αντιµετωπίσουν τους δαίµονές τους και να αναγνωρίσουν τον άγγελο µέσα τους.

Στο συναρπαστικό νέο μυθιστόρημα της Μαντώς Ζέρβα "Δαιμονισμένοι Άγγελοι" εξερευνούμε ακανθώδεις όψεις των σύχρονων ερωτικών σχέσεων, που κάποια στιγμή έχουν προβληματίσει, λίγο ή πολύ, όλους μας. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τη διερεύνηση της αγάπης και την έµφυτη ορµή του ανθρώπου να εξελίσσεται, μα πάνω από όλα, ένα μυθιστόρημα για την απρόβλεπτη µαγεία της ζωής και το ταξίδι!


 

Η Μαντώ Ζέρβα πάντα µαγευόταν από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της ζωής και κάθε µυστηριακή του έκφανση µέσα από τον νου του ανθρώπου, την τέχνη, την επιστήµη και τη µεταφυσική. Σπούδασε θεωρητικά µαθηµατικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών, καθώς και σχέδιο µόδας. Έχει εργαστεί στους τοµείς της διδασκαλίας και του σχεδίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά µε τη συγγραφή, τη ζωγραφική και τη µουσική, ενώ παράλληλα µελετάει διάφορες θετικές επιστήµες, φιλοσοφία και ψυχολογία. Η ενασχόλησή της µε τη συγγραφή ξεκίνησε συντάσσοντας ποιήµατα, έχοντας συμμετάσχει και σε διαγωνισμούς ποιησης. Το "Δαιµονισµένοι Άγγελοι" αποτελεί το πρώτο της βιβλίο και µέσα από τις ιδέες του η συγγραφέας επιχειρεί να εξερευνήσει την πολύπτυχη ύπαρξη της νεαρής ψυχοσύνθεσης στη σύγχρονη εποχή.

Αέρινα Βήματα

Πέντε άνθρωποι, ένα νήμα ζωής

"Είσαι ό,τι πιο πολύτιμο έφερε ο Θεός στον δρόμο της ζωής μου. Σ’ αγαπώ, κάθε μέρα όλο και περισσότερο."

 

Μια ασθένεια ενός παιδιού. Μια επίπονη και εξαντλητική θεραπεία, εξαντλητική όχι μόνο για το ίδιο το παιδί. Τέσσερις άνθρωποι που ενώθηκαν, για να σχηματίσουν μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το άρρωστο αυτό παιδί. Μια βαθιά ελπίδα, κόκκινη σαν την ίδια την αγάπη. Ένα σκληρό ταξίδι, με προορισμό τη ζωή.

Στο νέο μυθιστόρημα της Χριστοθέας Χατζηιωσήφ "Αέρινα Βήματα", το οποίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου της μυθιστορήματος με τίτλο “Ο Κόκκινος Χαρταετός”, παρακολουθούμε μια συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα να ξετυλίγεται. Επίκεντρο της, η μοίρα ενός άρρωστου παιδιού, αλλά και όσων το περιβάλλουν.


 

Η Χριστοθέα Χατζηιωσήφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο. Έχει σπουδάσει αισθητική και στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθεί μαθήματα γιόγκα και Tai Chi, στην ομορφιά της φύσης. Μέσα στα ενδιαφέροντά της βρίσκονται η μουσική και το τραγούδι. Είναι 35 χρονών και έχει τρία παιδιά. "Ο Κόκκινος χαρταετός" ήταν το πρώτο της μυθιστόρημα και βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα. Τα "Αέρινα βήματα" αποτελούν το δεύτερο μέρος της ιστορίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ