Τα επιτυχημένα αστυνομικά μυθιστορήματα που λάτρεψαν χιλιάδες αναγνώστες επανακυκλοφορούν, σε pocket size, και αποτελούν την τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές αποδράσεις! από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑ

 Πιερ Λεμέτρ

Αλέξ, Ανν, Ιρέν


Τα επιτυχημένα αστυνομικά μυθιστορήματα που λάτρεψαν χιλιάδες αναγνώστες επανακυκλοφορούν, σε pocket size, και αποτελούν την τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές αποδράσεις! 



Ψυχρή ατμόσφαιρα, κοφτή γραφή, απρόσμενη εξέλιξη της πλοκής: ο Πιερ Λεμέτρ –βραβευμένος με το βραβείο Goncourt για το μυθιστόρημα Καλή αντάμωση εκεί ψηλά– έχει επιβάλει το στιλ και το ταλέντο του στη νουάρ λογοτεχνία.


Τίτλος: Αλέξ
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2169-5

Κωδικός: 35270

Σελίδες: 512

Διαστάσεις: 12 x 16

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 7,99 €



Κείμενο οπισθόφυλλου: 


Ποιος γνωρίζει πραγματικά την Αλέξ;

Για ποιο λόγο την απήγαγαν, την κράτησαν έγκλειστη και μετέτρεψαν τη ζωή της σε κόλαση;


Όταν ο αστυνόμος Βεροβέν ανακαλύπτει επιτέλους τη φυλακή της, η Αλέξ έχει εξαφανιστεί. Η Αλέξ είναι πιο έξυπνη από τον απαγωγέα της. Η Αλέξ, που δεν συγχωρεί τίποτα, που δεν ξεχνά τίποτα και κανέναν. Ποια είναι η πραγματική της ιστορία; Θύτης ή θύμα;


Ο Πιερ Λεμέτρ, βραβευμένος με Goncourt, ξετυλίγει με μαεστρία το αδράχτι της ατμοσφαιρικής αγωνίας και χειρίζεται επιδέξια τους κώδικες του νουάρ μυθιστορήματος: κλιμάκωση της έντασης σε κάθε σελίδα, ανατροπή των βεβαιοτήτων, καταιγιστική πλοκή και
απρόβλεπτο φινάλε.




Έγραψαν για το βιβλίο


«Ο Πιερ Λεμέτρ ανεβάζει το είδος του νουάρ σε ένα ύψος σπάνιο για Γάλλο συγγραφέα: εκεί όπου βρίσκεται η κλασική λογοτεχνία».

Le Figaro


«Συναρπαστικό, πρωτότυπο… Γοητεύει τον αναγνώστη με την καταιγιστική του πλοκή και τον ξαφνιάζει με το απρόβλεπτο φινάλε».

The Times


«Θα μπορούσε να γίνει μια υπέροχη ασπρόμαυρη ταινία από τον μεγάλο Φρανσουά Τριφό».

Daily Mail


Τίτλος: Ανν
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2170-1

Κωδικός: 35271

Σελίδες: 448

Διαστάσεις: 12 x 16

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 7,99 €



Κείμενο οπισθόφυλλου: 


Η Ανν Φορεστιέ, σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν, είναι ο μοναδικός μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο των Ηλυσίων Πεδίων, έχοντας γλιτώσει ως εκ θαύματος από την αγριότητα του ληστή. Συγκλονισμένος από την επίθεση, ο αστυνόμος Βεροβέν ρίχνεται ψυχή τε και σώματι σε αυτή την έρευνα, η οποία μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση, καθώς ο ληστής, σεσημασμένος εγκληματίας σπάνιας βιαιότητας, αναζητά την Ανν για να την εξοντώσει…


Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό του οποίου το διακύβευμα είναι η Ανν. Ο Βεροβέν, που αισθάνεται να απειλείται η προσωπική του ζωή, γίνεται κι αυτός με τη σειρά του βίαιος, αμείλικτος, φτάνοντας στο σημείο να απαρνηθεί όλες του τις αρχές… Οι ρόλοι μεταξύ τους αρχίζουν να μπλέκονται αριστοτεχνικά· ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και ποιος η λεία; 



Έγραψαν για το βιβλίο


«Ο Πιερ Λεμέτρ δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη του: δεξιοτέχνης της καταιγιστικής πλοκής, της οφθαλμαπάτης και των ανατροπών».

Le Point


«Ο Λεμέτρ ξέρει να ανανεώνεται, να ξαφνιάζει με κάθε καινούρια του αφήγηση και, πράγματι, αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο Ανν, με τα καλολαδωμένα γρανάζια και τις απρόβλεπτες ανατροπές. Αγχωτικό, συναρπαστικό, το Ανν δεν σταματά να γοητεύει τον αναγνώστη αποτελώντας έργο ενός σημαντικού συγγραφέα».

L’Humanité


«Ένα μυθιστόρημα που σε κρατάει με κομμένη την ανάσα... Δεν σου ξεφεύγει καμιά λεπτομέρεια. Είναι σκοτεινό, έχει ρυθμό, σασπένς, πρωτότυπη ιστορία και καλοφτιαγμένη πλοκή. Ο συγγραφέας ξέρει να οργανώνει τις ανατροπές, ώστε να μας κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος του βιβλίου».

Lire



Τίτλος: Ιρέν
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Αστυνομικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-2171-8

Κωδικός: 35272

Σελίδες: 544

Διαστάσεις: 12 x 16

Εξώφυλλο: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 06/06/2022
Τιμή: 7,99 €



Κείμενο οπισθόφυλλου: 


Από την πρώτη κιόλας δολοφονία, αποτρόπαια και φριχτή, ο ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν ξαφνιάζεται από τη βιαιότητα του εγκλήματος και αντιλαμβάνεται ότι αυτή η υπόθεση δεν θα είναι ίδια με καμία άλλη. Η αστυνομία ανακαλύπτει τα σώματα δύο γυναικών άγρια τεμαχισμένα και τελετουργικά τοποθετημένα σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού. Στον τοίχο καρφωμένο το κεφάλι του ενός θύματος και δίπλα ένα αποτύπωμα. Σταδιακά αποκαλύπτονται και άλλα εγκλήματα, εξίσου φρικιαστικά, όσο και αναίτια.

Ο ντετέκτιβ, ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με έναν κατά συρροήν μανιακό δολοφόνο, που σχεδιάζει αριστοτεχνικά κάθε έγκλημα. O Βεροβέν, έντρομος, συνειδητοποιεί ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα όταν και η προσωπική ζωή του θα αποτελέσει μέρος του ανατριχιαστικού σεναρίου που έχει επινοήσει ο δολοφόνος.



Έγραψαν για το βιβλίο


«Το Ιρέν μάς επιβεβαιώνει ότι έχουμε μπροστά μας έναν σπουδαίο αστυνομικό συγγραφέα. Η έντονη απόλαυση της ανάγνωσης οφείλεται πάνω απ’ όλα στον συνδυασμό μιας εξαιρετικής πλοκής και μιας γοητευτικής φιγούρας, του επιθεωρητή Βεροβέν».

Le Monde


«Αναμφισβήτητος μάστορας ως προς τη δημιουργία ατμόσφαιρας, ο συγγραφέας έχει την απαράμιλλη ικανότητα να δίνει ζωή σε συναρπαστικούς χαρακτήρες. Θα επαινέσουμε επίσης τη μαεστρία της γραφής. Πραγματική απόλαυση».

L’Humanité



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Πιερ Λεμέτρ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1951. Δίδαξε για πολλά χρόνια λογοτεχνία σε βιβλιοθηκονόμους, προτού αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Αρχικά ασχολήθηκε
με την κατηγορία του αστυνομικού, έχοντας γράψει συνολικά έξι μυθιστορήματα, τα οποία τον κατατάσσουν στους πιο καταξιωμένους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.


Τέσσερα έργα εξ αυτών συνιστούν μια τετραλογία με ήρωα τον ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν. Το πρώτο Travail soigné (Ιρέν, Μίνωας, 2018) κυκλοφόρησε το 2006, ενώ το δεύτερο Alex (Αλέξ, Μίνωας, 2015) γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες. Ακολούθησαν τα Rosy & John και Sacrifices (Ανν, Μίνωας, 2017). Ακολούθησε η υπέροχη τοιχογραφία του Μεσοπολέμου με τον γενικό τίτλο «Τα παιδιά της καταστροφής», που ξεκινάει με το Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (Μίνωας, 2014 – βραβείο Γκονκούρ), συνεχίζεται με Τα χρώματα της πυρκαγιάς (Μίνωας, 2019) και ολοκληρώνεται με τον Καθρέφτη των δεινών μας (Μίνωας, 2021). Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα Τρεις μέρες, μια ζωή (2017).






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅