Παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι! από ΕΚΔΟΣΕΙΣ I-WRITE

 

Άλτο

Ένα διδακτικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Ένα σκυλί σαν όλα τα άλλα... ή μήπως όχι; Ο Άλτο δεν κυνηγάει γάτες, δεν τρώει κόκαλα και δεν γαβγίζει! Άρα... είναι σκύλος; Θα βοηθήσουν οι φίλοι του στο να πάρει απάντηση σε αυτό το ερώτημα ή μήπως η απάντηση κρύβεται μέσα του; Η έμπειρη εκπαιδευτικός Δανάη Φούσκα υπογράφει ένα παραμύθι για το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, στα "θέλω" μας και στην ανάπτυξη μιας προσωπικότητας απαλλαγμένης από κάθε είδους προκαταλήψεις ή διακρίσεις, παραδίδοντάς μας ένα μήνυμα εξαιρετικά χρήσιμο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Η Δανάη Φούσκα γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά, αφού όλες της οι δραστηριότητες αφορούσαν αυτά. Από φοιτήτρια εργαζόταν ως ψυχαγωγός σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νοσηλευτική, εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται ως σχολική νοσηλεύτρια, παρέχοντας προγράμματα αγωγής υγείας σε μαθητές. Παράλληλα με την εργασία της, είναι μέλος μιας θεατρικής ομάδας, ενώ διατηρεί και ένα κανάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά με παιδικές κατασκευές και υλικό σε θέματα αγωγής υγείας, που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρόσφατα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ συνεχίζει να επιμορφώνεται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων. Η συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού προήλθε από τη μεγάλη της αγάπη να διηγείται ιστορίες, που μπορούν να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα παιδιά και όχι μόνο.


Ο Λυκομπαμπάς

Το παραμύθι του Κακού Λύκου αλλιώς

Κάνουν και οι μεγάλοι λάθη; Φυσικά! Και οι μπαμπάδες; Εννοείται! Ο γνωστός λύκος των παραμυθιών έγινε μπαμπάς και φοβάται μήπως ο γιος του νιώθει ντροπή για τα καμώματά του. Έτσι, αποφασίζει να διορθώσει τα λάθη του. Θα τα καταφέρει; Θα τον συγχωρέσουν; Αυτός είναι ο Λυκομπαμπάς.

Ο γνωστός συγγραφέας έργων για παιδιά Γιώργος Λυμπέρης επιστρέφει δυναμικά με ένα πρωτότυπο παραμύθι για την αποδοχή, τη συγχώρεση, τα στερεότυπα αλλά και την αληθινή αγάπη. Γιατί, ως γνωστόν, κανείς δεν είναι τέλειος!

Ο Γιώργος Λυμπέρης μεγάλωσε στο Πολύκαστρο του Ν. Κιλκίς. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ "Θέατρο και Εκπαίδευση" και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως θεατρολόγος σε σχολεία της Κομοτηνής και παράλληλα ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφικά έχει συστηθεί στο κοινό με θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες. Το πρώτο του παιδικό βιβλίο "Βεν, οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.


Το αστεράκι που ακολουθούσε το φεγγάρι

Μια παραμυθένια ιστορία για την ειλικρίνεια

Το φεγγάρι είναι γελαστό στον ουρανό και έχει μια πολύ ζηλευτή θέση με το φως του. Όλα τα αστέρια συναγωνίζονται για το ποιο θα το πλησιάσει πρώτο και θα λάμψει δίπλα του, με ένα μικρό αστεράκι να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις! Πώς θα τα καταφέρει άραγε; Με την εξυπνάδα του; Ή μήπως θα ανακαλύψει έναν διαφορετικό τρόπο; Ανακαλύψτε στο νέο παιδικό βιβλίο της εκπαιδευτικού και ειδικής παιδαγωγού Ιωσηφίνας Ρούσσου "Το αστεράκι που ακολουθούσε το φεγγάρι" μια εξαιρετικά τρυφερή ιστορία για την αξία της ειλικρίνειας!

Η Ιωσηφίνα Ρούσσου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην όµορφη πόλη του Βόλου. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Ειδικής Αγωγής και, από το 2006 που αποφοίτησε, δουλεύει ως ειδικός παιδαγωγός στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση. Πλέον ζει στην Ορεστιάδα µαζί µε τον άντρα της και τις δύο της κόρες, οι οποίες ήταν και η αφορµή να σκαρφίζεται δικές της ιστορίες, αφού τα βιβλία δεν ήταν ποτέ αρκετά για αυτές.


Ρούλης ο Νερουλάς

Μιλώντας για την αξία της ανακύκλωσης στα παιδιά

Ο Ρούλης είναι ένα μπουκάλι νερού το οποίο κατοικεί στην όμορφη Νερούπολη, στο ράφι ενός καταστήματος, δίπλα σε άλλα μπουκάλια. Μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης, επιστρέφει διαρκώς στο ίδιο ράφι για να συναντήσει τους υπόλοιπους φίλους του. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα μικρό αγόρι σπάσει την αλυσίδα της ανακύκλωσης;

Η υποψήφια Διδάκτωρ Βιολογίας Βασιλική Μακρή συγγράφει ένα παραμύθι με σκοπό οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύψουν την αξία της ανακύκλωσης, με πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο. Ο “Ρούλης ο Νερουλάς” είναι ένα έργο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για γονείς, όσο και για εκπαιδευτικούς!

Η Βασιλική Μακρή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993. Είναι πτυχιούχος Θαλάσσιος Βιολόγος-Ωκεανογράφος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακό στις Θαλάσσιες Βιοεπιστήμες στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2017 ίδρυσε τον Οργανισμό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΕΚ) ο οποίος έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων για το περιβάλλον, την πληροφόρηση για τον περιορισμό των απορριμμάτων και την ανακύκλωση και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της ενημέρωσης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και των επιπτώσεών τους. Από το 2018 είναι διδακτορική ερευνήτρια στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ρόμπερτ ο λαγός και η σοφή πεταλούδα

Η αξία της φιλίας για την εξερεύνηση του εαυτού

Ο Ρόµπερτ ο ταχύς ψάχνει έναν φίλο για να µοιραστεί την οµορφιά της ζωής και του παιχνιδιού. Όπου και να ψάξει δεν βρίσκει κανέναν, µέχρι που γνωρίζει την πιο χαρούµενη πεταλούδα του κόσµου και µέσα σε ένα απόγευµα αλλάζει η ζωή του, κι από ταχύς γίνεται αργός, γιατί δεν θέλει και πολύ για να αλλάξει µια ζωή.

Η Μαριάννα Τσίλη, έχοντας σπουδάσει Φιλοσοφία και αποκτήσει μακρά εμπειρία από πνευματικά ταξίδια στην Ασία και στην Ευρώπη, μας παραδίδει ένα σπουδαίο παιδικό βιβλίο για την αξία της φιλίας και της σημασίας που μπορεί να έχει η επικοινωνία με τον “Άλλο” στο να διαμορφώσουμε τις απόψεις μας!

Η Μαριάννα Τσίλη ξεκίνησε να γράφει ποίηση από παιδί, σαν παιχνίδι, αλλά τώρα που µεγάλωσε, πάλι σαν παιχνίδι, άρχισε να γράφει ιστορίες για παιδιά. Ο “Ρόµπερτ ο λαγός και η σοφή πεταλούδα” είναι η πρώτη της ιστορία. Γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, Φιλοσοφία και Λογοτεχνία. Ασχολείται µε τον διαλογισµό, την πνευµατικότητα και τον αθλητισµό. Προτού µετακοµίσει µόνιµα στη Μεσόγειο, έζησε στα Ιµαλάια και στη Βόρεια Ευρώπη. Γράφει ποίηση και διηγήµατα. Ταυτόχρονα διοργανώνει εναλλακτικές εκδηλώσεις σε µια προσπάθεια να µεταδοθούν εµπειρικά πρακτικές προσωπικής εξέλιξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅