Νέες κυκλοφορίες – Κοινωνικό μυθιστόρημα από ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 Νέες κυκλοφορίες 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κοινωνικό μυθιστόρημα


Η Λίγκα των Ευγενών Αγροίκων

Οι περιπέτειες ενός τυχοδιώκτη στην ελληνική επαρχία

''Όταν ολόκληρο το χωριό κι ο Λάπενας τα μαθαίνανε απ’ το ασυμμάζευτο στόμα του, εγώ μέλλον δεν θα είχα στο Λάδωμα αλλά κι ακόμη πιο πέρα.''

Ένας τολμηρός και ολίγον τζαναμπέτης νέος, ο Δάκος, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό του επειδή... ήταν λίγο περισσότερο ανήσυχος. Η περιπλάνησή του και η προσπάθειά του να τα βγάλει πέρα, τον φέρνουν αντιμέτωπο με την οικογένεια των Παράδων, ένα πανίσχυρο ''τζάκι'' της Μάνης που επιδεικνύει εξαιρετικές επιδόσεις στον στίβο της... αρχαιοκαπηλίας. Στον αγώνα αυτό ο Δαβίδ συνεπικουρείται από απρόσμενους συντρόφους, ενώ οι Γολιάθ έχουν την υποστήριξη τοπικών καλόγερων και μεγαλοπαραγόντων. Ποιος θα βγει νικητής;
    Ο έμπειρος δημοσιογράφος και συγγραφέας Αχιλλέας Φακατσέλης, με το μυθιστόρημά του ''Η Λίγκα των Ευγενών Αγροίκων'', περιγράφει παραστατικά και γλαφυρά τις μικρότητες, τους συμβιβασμούς και τις περιπέτειες που καλούνταν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες νέοι σε περασμένες δεκαετίες. Ένα βιβλίο γεμάτο ζωντάνια, πινελιές ντοπιολαλιάς και χιούμορ, που θα σας συναρπάσει!

 


Βιογραφικό Συγγραφέα:

Γόνος αστικής οικογένειας των Ιωαννίνων, ο συγγραφέας Αχιλλέας Φακατσέλης εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ιστορική ''Ελευθεροτυπία'' και σε άλλες εφημερίδες των Αθηνών. Στη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου ανεργίας, μετέφρασε βιβλία και συνεργάστηκε με περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Σε ηλικία 62 ετών διέκοψε τη δημοσιογραφία, φιλοδοξώντας να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Κοινωνικά χειραφετημένος -οπότε και πολιτικά ανένταχτος-, περιπλανήθηκε ως νεολαίος, κι ενήλιξ αργότερα, στις... εύφορες κοιλάδες της εξωκοινοβουλευτικής αμφισβήτησης, ώστε ουδέποτε έδρεψε καρπούς κομματικής υποταγής. 

Το Κλουβί του Ίκαρου

Ένας ανατρεπτικός έρωτας, σε μια κοινωνία που δεν συγχωρεί

''Σπουδαίο πράμα ο άνθρωπος όταν ανοίγει φτερά. Σπουδαίο, όταν πετά στον ήλιο.''

Ο Βασίλης, ένας άνδρας που κουβαλάει έντονα ψυχικά τραύματα από τη δυστυχισμένη του παιδική ηλικία, βρίσκεται στο χείλος της απόγνωσης, νιώθοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να τον βγάλει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται παγιδευμένος. Ξαφνικά, η γνωριμία του με τον Μάξιμο και το σκίρτημα στην καρδιά του ταράζουν την προκαθορισμένη πορεία του. Είναι μια γνωριμία η οποία φαίνεται ικανή να του δώσει φτερά για να πετάξει μακριά από τη δυστυχία του – εάν ο ίδιος τολμήσει να αφήσει πίσω του τα βάρη και το αίσθημα της ντροπής.
Ο Ξενοφών Άγγελος υπογράφει ένα αισθηματικό μυθιστόρημα μοναδικής λεπτότητας και ευαισθησίας, όπου εξερευνείται το κατά πόσον είναι εύκολο ένας έρωτας να βοηθήσει έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τη δυστυχία και το ψυχολογικό έρεβος στο οποίο έχει βυθιστεί – πετώντας με τα φτερά του Ίκαρου στις πλάτες του.
 

Βιογραφικό Συγγραφέα:

Ο Ξενοφών Άγγελος, κατά κόσμον Χρήστος Μιχαήλ, δηλώνει πέρα και πανω απ' όλα επαγγελματίας αναγνώστης. Γεννήθηκε το 1974, στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Αθεράπευτα ερωτευμένος με τον θέατρο και τον κινηματογράφο, πέρα από τις παιδαγωγικές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντρύφησε στην υποκριτική τέχνη αποφοιτώντας από τη Δραματική Σχολή ''Βλαδίμηρος Καυκαρίδης'' στη Λευκωσία. Ζει και εργάζεται στη Λάρνακα ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όταν δεν είναι χωμένος στην περιπέτεια κάποιου βιβλίου, βάζει λέξεις στη σειρά σκαρώνοντας τα δικά του ταξίδια.

Το Μονοπάτι της Ζωής

Δύο γυναίκες, δύο διαδρομές 

''Εγώ, που μεγάλωσα με όλους τους κανόνες περί ηθικής, που κατηγορούσα τη μητέρα μου ότι πήγε με τον πρώτο τυχόντα και μετά με παράτησε, κατάντησα χειρότερη και από…''

Ζωή και Αγγελική. Μητέρα και κόρη. Διαφορετικές ζωές, αντίθετες προσωπικότητες. Μια κοινή μοίρα τις ενώνει, μα οι επιλογές τους τις διαχωρίζουν. Η μία άφησε την κόρη της για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Η άλλη βάζει το παιδί της πάνω απ’ όλα. Όταν οι δυο γυναίκες τελικά συναντηθούν, κρυµμένες αλήθειες, ενοχές και σκοτεινά µυστικά βγαίνουν στο φως. Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις θα ανατρέψουν τις ζωές τους και θα τις αναγκάσουν να επαναπροσδιορίσουν τα πάντα – ακόμα και την τρικυμιώδη σχέση τους.
Η Ελένη Μπίνου συστήνεται στο αναγνωστικό κοινό με ένα δυνατό κοινωνικό μυθιστόρημα, όπου με τρυφερότητα και ειλικρίνεια, προσεγγίζεται μία από τις ιερότερες και πολυπλοκότερες ανθρώπινες σχέσεις: αυτή μεταξύ μητέρας και κόρης.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα:

Η Ελένη Μπίνου γεννήθηκε ένα ανήσυχο χειµωνιάτικο βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όπου και µεγάλωσε. Λόγω της εσωτερικής ανάγκης και αγάπης για τον άνθρωπο αρχικά και έπειτα για τα παιδιά, τα βήµατά της την οδήγησαν στα σκαλοπάτια του Παιδαγωγικού Τµήµατος Δηµοτικής Εκπαίδευσης. Η µεταλαµπάδευση της γνώσης, η δηµιουργία διαφορετικών νοηµάτων και πλαισίων, η ελευθερία της σκέψης, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που τη γοήτευσαν στο να παραµείνει αφοσιωµένη στην εκπαίδευση µέχρι σήµερα. Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα.

Τα Ημερολόγια λένε πάντα την Αλήθεια

Αποτυπώνοντας τη βία, αναζητώντας τη λύτρωση 

''Όλο αυτό μου μυρίζει σκοτεινή ιστορία, γιατί δεν γίνεται μια γυναίκα που δεν γνώρισα ποτέ μου να περιγράφει τόσα βασικά στοιχεία της δικής μου ζωής.''

Η Τάνια κληρονομεί το σπίτι ενός ξεχασμένου θείου και ανακαλύπτει ένα παλιό ημερολόγιο. Μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνεται η ζωή μιας συνονόματής της κοπέλας, η οποία παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τη δική της: τη σωματική και ψυχική βία, τον εγκλωβισμό σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον, την αδάμαστη θέληση για απόδραση από τα δεσμά. Η ανάγνωση του ημερολογίου αποβαίνει αποφασιστική για τη ζωή της Τάνιας, αλλάζοντάς τη μια για πάντα.
Με το συγγραφικό της ντεμπούτο, η Δώρα Τζέμα μας παραδίδει ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τον αγώνα μιας γυναίκας να ξεφύγει από την έμφυλη βία και τις όψεις της, το οποίο κερδίζει τον αναγνώστη με την αμεσότητα και τη μεστότητα της γραφής του.
 

Βιογραφικό Συγγραφέα:

Η Δώρα Τζέµα έχει γεννηθεί και ζει στην Αθήνα µε τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους. Της αρέσει η ποίηση, γιατί θεωρεί πως ο έµµετρος λόγος είναι µια υπέροχη µορφή έκφρασης συναισθηµάτων και καταστάσεων. Όσο για τη γραφή, πιστεύει πως είναι η µαγική µεταφορά των σκέψεών µας στο χέρι µας κι από εκεί στο χαρτί, µε την ελληνική γλώσσα ως το δυνατότερο εργαλείο της, αν χρησιµοποιηθεί σωστά. Το παρόν μυθιστόρημα αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ