ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Ο ΔΟΚΤΩΡ Ψ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ
Ο ΔΟΚΤΩΡ Ψ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Συνηθισμένος να θέτει σε εφαρμογή την ενσυναίσθηση (empathy) στη σχέση με τους ασθενείς του, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση τους συνεχώς (μια άσκηση που τον έκαψε ως ψυχίατρο), ο δόκτωρ Ψ νιώθει την ασυνείδητη ανάγκη να δει τον ίδιο μέσα από τα μάτια των άλλων.
[...]
Ένας ψυχίατρος που μας μιλάει με χιούμορ και αυτοσαρκασμό για τα μείζονα ψυχιατρικά θέματα: την απώλεια, τον έρωτα, τη φιλία, το σεξ, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την ευτυχία, τον χρόνο, την αυτογνωσία, και συνταγογραφεί ανύπαρκτα φάρμακα.
 
Σελ.: 512 | Τιμή: 17.50 ευρώ 
ISBN: 978-960-04-5196-2
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Κάντε κλικ στην εικόνα για να μάθετε τις αρχές και τη στάση ζωής του Τζερόνιμο Στίλτον
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ:
ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ!

Οι αδυναμίες του Τζερόνιμο Στίλτον τον κάνουν ακόμα πιο συμπαθή. Συμπάσχεις μαζί του, γελάς μαζί του και πανηγυρίζεις μαζί του καθώς στο τέλος όλες οι αποτυχίες του μετατρέπονται σε επιτυχίες. Με τις πράξεις του, αλλά και με την ικανότητά του να αυτοσαρκάζεται, ο Τζερόνιμο Στίλτον μεταδίδει διαχρονικές αξίες όπως: η οικογένεια, η αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, η παγκόσμια ειρήνη, η φιλία, η πίστη στον εαυτό μας ώστε να καταπολεμάμε τους φόβους μας, η αποδοχή των λαθών των άλλων ανθρώπων, η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, η συνέπεια, η προσήνεια, η θετική σκέψη και η αποδοχή άλλων πολιτισμών, η άσβεστη δίψα για μάθηση, το πνεύμα συνεργασίας. Επιπλέον, με τις πράξεις του διακηρύσσει την αλληλεγγύη, την τιμιότητα, την πίστη, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό στους ηλικιωμένους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον είναι περιπετειώδεις, γεμάτες εκπλήξεις αλλά χωρίς υπερβολές ή χυδαιότητα. Στις ιστορίες του δεν υπάρχουν αναφορές σε όπλα, βία, αλκοόλ, κάπνισμα, μαγεία, αστρολογία, παραβίαση των νόμων, απρεπείς λέξεις, ούτε καμία ρατσισιστική διάθεση ή παραβατική συμπεριφορά.
 
54. ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
54. ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

 
 

«Ο παππούς Τορκουάτο αποφάσισε να με κάνει πραγματικό ποντικό… Με έστειλε λοιπόν στην Αφρική για ένα ταξίδι σούπερ περιπετειώδες, από την έρημο Σαχάρα μέχρι του καταρράκτες της Βικτώρια! Η πιο μεγάλη συγκίνηση όμως ήταν ότι απέκτησα πολλούς φίλους. Σκουίτ!»
 

Μετάφραση: Κασαπίδης, Γιώργος
Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5227-3
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών
Έγχρωμη εικονογράφηση

 

55. Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
55. Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 
 
«Στην Ποντικούπολη η πρώτη μέρα της άνοιξης είναι μέρα γιορτής! Γίνεται Κυνήγι του Αυγού και Διαγωνισμός Ζαχαροπλαστικής. Ο Τράπολα θα πάρει μέρος και με θέλει βοηθό του! Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να βοηθήσω τον Ηρακλή Ποντιρό: κάποιος έκλεψε το πολύτιμο αυγό Ποντερζέ από το μουσείο. Πώς θα τα προλάβω όλα; Σκουίτ!»
 
Μετάφραση: Κασαπίδης, Γιώργος
Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5228-0
Ηλικία: από 7 έως 12 ετών
Έγχρωμη εικονογράφηση

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅