Νέες Κυκλοφορίες από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 Νέες Κυκλοφορίες από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΗ ΚΑΡΑΒΑ
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

 
Ο Βίγκο Μπέργκερ, αξιωματικός της γερμανικής αντικατασκοπείας, κάνει μια αναπάντεχη γνωριμία σε ένα λεηλατημένο εβραϊκό σπίτι την επομένη της Νύχτας των Κρυστάλλων και μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον φέρει αντιμέτωπο με πραγματικούς και φανταστικούς εχθρούς στο κοσμοπολίτικο Βερολίνο του 1938.
[…]
Σε μια κοινωνία όπου η συλλογική ευθύνη μοιάζει να αφορά τρίτους και η ατομική ταυτίζεται με ένα φασματικό τέρας που καταβροχθίζει τα πεπρωμένα και τα λάθη της, όλοι μοιάζουν ένοχοι και όλοι αθώοι.
Ένα νουάρ μυθιστόρημα που σκιαγραφεί μια εποχή βαμμένη με αίμα και πλασμένη από τραγωδίες, όπου ο θάνατος συνυπάρχει με τον έρωτα και η φρίκη με την ελπίδα, επιβεβαιώνοντας πόσο οδυνηρή είναι η ανθρώπινη μοίρα.

 
Σελ.: 368 | Τιμή: 15.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5112-2
 

ΛΕΞΙΚΑ
ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΪΣΤΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ. Λόγιες λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε και σήμερα και δεν γνωρίζουμε την προέλευση και τη σημασία τους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ
ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΪΣΤΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ.
Λόγιες λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε και σήμερα και δεν γνωρίζουμε την προέλευση και τη σημασία τους
 
Περισσότερες από 3.300 φράσεις και εκφράσεις αποθησαύρισε ο συγγραφέας στο πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο λεξικό του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους πιστεύουν ότι η ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να είναι πλούσια, γιατί χρησιμοποιεί στοιχεία και από παλαιότερες περιόδους της ελληνικής γραμματείας.

ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
[…]Ο συγγραφέας είχε την ιδιοφυώς απλή ιδέα να ψάξει και να βρει στα νεοελληνικά κείμενα όχι μόνο τις πιο κοινόχρηστες αρχαιοελληνικές λέξεις, αλλά τις φράσεις εκείνες που τις χρησιμοποιούμε χωρίς να ξέρουμε από πού κατάγονται. Αυτό το υπέροχο λεξικό είναι μια καθαρή απόλαυση, ακόμα κι όταν διαβάζεται σαν κοινό ανάγνωσμα, όταν δηλαδή δεν χρησιμοποιείται σαν λεξικό. Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ

 
Σελ.: 528 | Τιμή: 22.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5202-0
 

ΜΕΛΕΤΕΣ- ΔΟΚΙΜΙΑ
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Γνωριμία με τα σπάνια φυτά και ζώα του Ιερού Βράχου
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΟΥΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.
Γνωριμία με τα σπάνια φυτά και ζώα του Ιερού Βράχου
 
Όλοι γνωρίζουν ότι η Ακρόπολη είναι το σημαντικότερο μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι ο Ιερός Βράχος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα μεγάλα οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως τους εθνικούς δρυμούς, τα εθνικά πάρκα, τους υγροτόπους, τις περιοχές Natura 2000.
Στα είκοσι χρόνια των ερευνών τους ο Γρηγόρης και ο Λάμπρος Τσούνης κατέγραψαν όλα τα σπάνια φυτά και ζώα που απαντούν στα μονοπάτια της. Ανακάλυψαν ξανά, ύστερα από εκατό χρόνια που θεωρούνταν εξαφανισμένη, τη Μικρομέρια της Ακρόπολης. Το στενότοπο αυτό ενδημικό φυτό είναι από τα πιο σπάνια στον κόσμο και ζει μόνο στον Ιερό Βράχο και πουθενά αλλού στη γη!

Τα Μονοπάτια της Ακρόπολης είναι ένα κάλεσμα γνωριμίας με την απόλυτη ομορφιά και την υψηλή αισθητική. Με τον μαγικό κόσμο της φύσης στην Ακρόπολη, η οποία θα πρέπει να ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο φυσικής κληρονομιάς.

 
Σελ.: 288 | Τιμή: 22.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5188-7 | Έγχρωμο φωτογραφικό υλικό
 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΡΟΚΟΝΤΙΛΟ. Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
ΣΟΥΣΑΝΑ ΙΣΕΡΝ
ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΡΟΚΟΝΤΙΛΟ. Αναγνωρίζω, μετράω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
 
Ο επιθεωρητής Κροκοντίλο είναι εδώ για να σε βοηθήσει να αναγνωρίζεις, να μετράς και να διαχειρίζεσαι τα δέκα βασικά συναισθήματα χάρη στην απίθανη εφεύρεσή του: το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΜΕΤΡΟ. Κάθε μέλος της οικογένειας Συναισθηματάκη θα σου μιλήσει με παραδείγματα για το συναίσθημα που αντιπροσωπεύει.
Τι περιμένεις; Ξεκίνησε τώρα το συναρπαστικό ταξίδι σου στον κόσμο των συναισθημάτων!

Ο απόλυτος οδηγός για να γνωρίσεις τα συναισθήματά σου απλά και διασκεδαστικά!



 
Έγχρωμη εικονογράφηση: Καρετέρο, Μόνικα | Μετάφραση: Πορτοκάλογου, Αγγελική |
Σελ.: 100 | Τιμή: 16.50 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5211-2 |
Σκληρό εξώφυλλο | Ηλικία: 
από 5 ετών
 

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΒΑΣΙΑ ΕΞΑΡΧΟΥ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
Ο Φερδινάνδος είναι ένας ερημίτης κάβουρας από τη Σαντορίνη.
Η γοητευτική Κονσολίνα, η φώκια, είναι αποφασισμένη να τον παρασύρει σε μια συναρπαστική περιπέτεια στα νησιά των Κυκλάδων.
Σε κάθε νησί τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, ανακαλύψεις και γνωριμίες. Ο Κλεόνικος, το κροκοδειλάκι της Μυκόνου, ο Ιερεμίας, το αγριοπερίστερο της Τήνου, ο Ερνέστος, ο γάιδαρος, και η Δανάη, η γάτα, είναι μόνο μερικά από τα πλάσματα που θα συναντήσουν.
[...]
Μια ταξιδιωτική περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα στα νησιά των Κυκλάδων...
Ένας αλλιώτικος οδηγός για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα κυκλαδίτικα νησιά και να ανακαλύψουν τα μυστικά τους...
 

Εδώ μπορείς να δεις και να εκτυπώσεις την Τυχερή Τράπουλα των Κυκλάδων, το Δίπλωμα του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Πλοκάμιας» και τον χάρτη των Κυκλάδων με τους σταθμούς του ταξιδιού των ηρώων του βιβλίου.

 
Έγχρωμη εικονογράφηση: Εξάρχου, Βάσια - Δουράμπεης, Δημήτρης - Δαδούκη, Άννυ |
Σελ.:
 192 | Τιμή: 19.90 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5189-4 Ηλικία: από 8 ετών
 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΟΥ
 
Η Νένη θέλει να είναι πάντα καλή φίλη. Θέλει να κρατάει καλά φυλαγμένα τα μυστικά των άλλων. Όμως, με τη συμμετοχή της στη λέσχη ανάγνωσης και στην ομάδα ποδοσφαίρου, κινδυνεύει να αποκαλυφθεί ένα τεράστιο μυστικό. Το μυστικό του φίλου της του Νεοκλή. Κι έτσι ξεκινά η μεγάλη «μάχη των φίλων». Πώς θα σταθεί άξια απέναντι στον Νεοκλή χωρίς να χάσει και τα δικαιώματά της; Ίσως τα καταφέρει κάνοντας διαλογισμό, ακούγοντας ιστορίες του παππού της ή τρώγοντας τα μοσχομυριστά ρολάκια κανέλας της αγαπημένης της γειτόνισσας, της κυρίας Θέκλας.
 
Ασπρόμαυρη εικονογράφηση:  Χριστούλιας, Πέτρος |
Σελ.: 72 | Τιμή: 6.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5210-5 Ηλικία: από 9 ετών
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅