Nέα βιβλία των S.Moreno-Garcia, B.MacIntyre,A.Doshi,S.Mackintosh κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από 13 Οκτωβρίου

 

Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα με 10 νέα βιβλία ενηλίκων των Εκδόσεων ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία από τις 13 Οκτωβρίου 2021.





Καμένη ζάχαρη – Avni Doshi
Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της Avni Doshi είναι μια ιστορία αγάπης μητέρας κόρης αιχμηρή σαν λεπίδα. Η Avni Doshi πραγματοποίησε μια ηχηρή είσοδο στον χώρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας δίνοντάς μας μια διαφορετική, καυστική οπτική πάνω στην πιο θεμελιώδη και πολύπλοκη σχέση της ζωής μας.
Υποψήφιο για το Man Booker 2020 • Υποψήφιο για το Women’s Prize for Fiction 2021 • Βραβείο Sushila Devi Award 2021 • Μεταφράζεται ήδη σε 25 χώρες
Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Ο μπλε κλήρος – Sophie Mackintosh
Ένα συνταρακτικό φεμινιστικό μυθιστόρημα από τη βραβευμένη συγγραφέα Sophie Mackintosh, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σημερινή δυστοπική πραγματικότητα. Διερευνώντας επίμονα το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης, τον ρόλο των κοινωνικών προσδοκιών, αλλά και το ευαίσθητο θέμα της μητρότητας, Ο μπλε κλήρος συναρπάζει με την ωμή αναπαράσταση της επιθυμίας και καθηλώνει με τις αδιαμφισβήτητα γνώριμες πτυχές του.
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη

Mexican Gothic – Silvia Moreno-Garcia 
Το ανατρεπτικό best seller της Silvia Moreno-Garcia είναι μια προκλητική, ηλεκτρισμένη ιστορία τρόμου τοποθετημένη σε μια σκοτεινή έπαυλη στο Μεξικό της δεκαετίας του ’50. Η συγγραφέας πειραματίζεται με τη φόρμα των gothic θρίλερ χτίζοντας μια στοιχειωτική αφήγηση γύρω από τους αινιγματικούς χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. To Mexican Gothic μετρά ήδη εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και έχει τιμηθεί με τα βραβεία Nebula (best novel 2020) και Locus Award (best horror novel 2021). Θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από το Hulu.
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη 

Πράκτορας Σόνυα. Η κατάσκοπος που έκλεψε τα σχέδια της ατομικής βόμβας – Ben Macintyre
Μια συναρπαστική πραγματική ιστορία γραμμένη με τη διορατικότητα ενός δημοσιογράφου που κατέχει βαθιά γνώση της κατασκοπείας. Στο βιβλίο περιγράφεται με συναρπαστικό τρόπο η απολαυστική ελικοειδής διαδρομή της ζωής μιας από τις εκπληκτικότερες γυναίκες του 20ού αιώνα. Μια γυναίκα ερωμένη, μητέρα, στρατιώτης και κατάσκοπος που δεν συνελήφθη ποτέ, δεν καταδόθηκε ποτέ, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ όσο δρούσε.
Μετάφραση: Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης 
Μπορείτε να δείτε περισσότερα βιβλία από τον συγγραφέα εδώ.

Οι Κεφαλές του Κέρβερου – Francis Stevens
Ένα πρώιμο δυστοπικό pulp μυθιστόρημα που γράφτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τη συγγραφέα «μητέρα» της επιστημονικής φαντασίας, την Gertrude Barrows Bennett με το ψευδώνυμο Francis Stevens. 102 χρόνια μετά την αρχική του έκδοση, Οι κεφαλές του Κέρβερου είναι ένα ευφυέστατο βιβλίο που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στη φαντασία, το μυστήριο και την αγωνία.
Μετάφραση και πρόλογος: Μιχάλης Μακρόπουλος 

Ευτυχισμένοι ό,τι κι αν συμβεί  – Tal Ben-Shahar

Ο διάσημος ψυχολόγος Tal Ben-Shahar καταρρίπτει την κλασική ιδέα ότι η επιτυχία είναι αυτή που οδηγεί στην ευτυχία και ότι χωρίς αυτήν η αναζήτηση είναι μάταιη. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζει τη μέθοδο SPIRE, πέντε βήματα που προσφέρουν ελπίδα και αίσθημα σκοπού για να είμαστε ευτυχισμένοι ό,τι κι αν συμβεί!                                                         
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου

Eπιτυχία από το μηδέν – Στρατηγικές για να αναγνωρίσεις τις ευκαιρίες που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία – Nick Ruiz
Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Nick Ruiz έχει καταρτίσει τον απόλυτο οδηγό επιτυχίας τον οποίο μπορεί κανείς να ακολουθήσει ξεκινώντας από μηδενική βάση. Στο βιβλίο περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος απόκτησης στρατηγικής σκέψης και να καλλιέργειας της κατάλληλης ψυχολογίας που παράγει επιτυχία και ευκαιρίες.
 Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
Η πολιτική με απλά λόγια 
Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο είναι γεμάτο με σύντομες, αλλά περιεκτικές εξηγήσεις, διαγράμματα που εξηγούν αναλυτικά τις θεωρίες, και έξυπνη εικονογράφηση, σε μια συναρπαστική εξέταση των πολιτικών ιδεών.   
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Το μεγάλο ταξίδι των μύθων. Ανάμεσα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και την Εγγύς Ανατολή – Ηλίας Κ. Πετρόπουλος 
Πώς ερμήνευε ο άνθρωπος στο απώτατο παρελθόν θανατηφόρες λοιμικές ασθένειες, όπως η λέπρα, ο τύφος και η χολέρα, και με ποια μέσα τις αντιμετώπιζε; Πόσο παλαιά είναι η κοινή αντίληψη για την (αυτο)θυσία του εξιλαστήριου θύματος; Ποια είναι η σχέση της προσφάτως βιωμένης πανδημίας με την πανάρχαια αντίληψη για τον αποδιοπομπαίο τράγο, τον αρχαϊκό ελληνικό αποικισμό και τον θεό Απόλλωνα; Ένα βιβλίο το οποίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, μέσα από την έρευνα του Καθηγητή Δ.Π.Θ. Ηλία Π. Πετρόπουλου.
Μετα-γράφοντας την τέχνη – Νάγια Δαλακούρα, Σπύρος Κιοσσές 
Ένα βιβλίο για εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς, μουσειοπαιδαγωγούς, σε γονείς και σε επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν στους χώρους της πολιτιστικής κληρονομιάς πολυαισθητηριακές εμπειρίες. Περιγράφει διεξοδικά το πώς μπορεί η επίσκεψη σε μουσεία, πινακοθήκες και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς να αποτελέσει κίνητρο δημιουργικής επικοινωνίας του επισκέπτη με τον υλικό και άυλο πολιτισμό και πώς δύνανται οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν μέσα αισθητικής απόλαυσης και ταυτόχρονα γνώσης, βιωματικής προσέγγισης για τους επισκέπτες και ειδικά για τα παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ