2 κοινωνικά μυθιστορήματα που θα σας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι!από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 

κοινωνικά μυθιστορήματα που θα σας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι!

Η ζωή μας οδηγεί στα μονοπάτια του τότε, του τώρα και του αύριο. Μας ταξιδεύει στις μνήμες και στα όνειρα. Μας φιλάει γλυκά στο μέτωπο και μας χτυπά δυνατά στις πλάτες. Ζούμε με πάθος περιμένοντας με λαχτάρα την επόμενη… στιγμή. 

Στη σκιά του ποιητή

Σε µια ερηµική παραλία της ακριτικής Καρπάθου βρίσκεται νεκρός ο µεγάλος ποιητής των ελληνικών γραµµάτων, Κωνσταντίνος Καρδιανός. Τα ευρήµατα δείχνουν ότι ο θάνατός του ήταν αποφασισµένος από τον ίδιο. Ο δηµοσιογράφος Νίκος Μιχαηλίδης θεωρεί ότι του δίνεται µια θαυµάσια ευκαιρία να ικανοποιήσει το όνειρό του: να γράψει ένα βιβλίο µε θέµα την άγνωστη ζωή του Καρδιανού. Στην προσπάθειά του αυτή συµπλέκονται δύο γυναίκες µε καταγωγή από το νησί της Καρπάθου: η επίσης γνωστή ποιήτρια Νιόβη Μελασσιανού, για χρόνια πιστή σύντροφος του Καρδιανού, η οποία κάποια στιγµή τον εγκαταλείπει και ζει πια βασανιζόµενη από αναπάντητα ερωτήµατα για την πορεία της ζωής της, και η φιλόλογος καθηγήτρια Μαρίνα Αναγνωστάκη, η οποία επιτέλους θα σπάσει τα δεσµά που τη δένουν µε τα σκληρά ήθη του νησιού της καταγωγής της. Σε ποιο ερώτηµα προσπαθεί να απαντήσει ο Καρδιανός λίγο πριν το τέλος της ζωής του και γιατί η Μελασσιανού δεν τον έχει συγχωρέσει; Η Μαρίνα Αναγνωστάκη θα κατορθώσει να υπερβεί τη µέχρι τότε ζωή της και να αποδεχθεί την καινούρια πραγµατικότητα που ζει; Ένα µυθιστόρηµα για την ανεξέλεγκτη πορεία της ζωής των ανθρώπων, πέρα από τα νεανικά όνειρα του καθενός.


Η νυχτερίδα ανάμεσά μας

Δεν είναι ο Βάγκνερ. Δεν είναι ο Πουτσίνι. Δεν είναι καν µουσουργός. Είναι ένας χαρισµατικός άνθρωπος, αυτό είναι το µόνο σίγουρο. Είναι ο ένας. Ο µοναδικός. Ο ανεπανάληπτος. Είναι ο κύριος Τ. Ο µεσόκοπος αυτός, άνθρωπος έπεσε στον έρωτα της κατά πολύ νεότερής του, Πέννυς, η οποία τον ερωτεύτηκε τόσο βαθιά, τόσο κεραυνοβόλα, που δεν βλέπει µπροστά της. Και να ήταν µόνο αυτή; Οι γείτονες, τι έπαθαν; Οι συγγενείς; Οι φίλοι; Οι γνωστοί; Όλοι τους είναι ερωτευµένοι µε τον κύριο Τ. Κατά κάποιον τρόπο. Εξηγούµαστε, για να µην παρεξηγούµαστε. Όπως και η Πέννυ, όλοι τους, αρνούνται να δουν την αλήθεια κατά πρόσωπο. Μα, θα µου πείτε, πώς συνέβη αυτό; Για να διαβάζετε τώρα, αυτό το κείµενο, αγαπητέ µου αναγνώστη, σηµαίνει πως έχετε ήδη την απάντηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅