Νέες Κυκλοφορίες από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ-ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 
Στα τέλη του 20ού αιώνα, στη Θεσσαλονίκη, η Δέσποινα, καθηγήτρια Αγγλικών, ανακαλύπτει μετά τον θάνατο των γονιών της κάποια στοιχεία που τη βάζουν σε υποψία. Αδυνατώντας να τα αγνοήσει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια. […] Παράλληλα, σε μια πολίχνη της Γερμανίας, ένας δασολόγος, ο Κουρτ – ορφανός πολέμου, μεγαλωμένος από μια κρυπτοναζί γιαγιά – ανακαλύπτει και αυτός με οδύνη ότι έχει ζήσει όλη τη ζωή του σε μια πλάνη. […] Εκεί, σε μια μοιραία συνάντηση με τη Δέσποινα, θα αποκαλυφθεί και στους δύο το τελευταίο μυστικό.
 

ΤΑ ΑΧΝΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΑ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΠΟΚΑΣ
ΤΑ ΑΧΝΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΑ

 
[…] Σκηνές σινεμά, είκοσι μία μικρού μήκους ταινίες, ένα αφηγηματικό installation με καταιγιστική δράση, με μια γλώσσα που σε κάνει να θες να ρισκάρεις, να σταματήσεις να μετράς, να κατεβάζεις app, να προσπαθήσεις να της μιλήσεις τελικά.
 

ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 
Επτά διηγήματα με ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που οι ζωές τους τέμνονται μες στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σπίτια και στις πλατείες της πόλης.
Η τυχαιότητα της ανθρώπινης ζωής σε μια πόλη που η ματαίωση διαγράφει τη σταθερή, αμείλικτη τροχιά της πάνω από τις στέγες της.
 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» SOS ΒΥΘΙΖΟΜΕΘΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΛΩΝΗΣ
ΠΗΓΗ ΜΠΕΛΩΝΗ
«ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ» SOS ΒΥΘΙΖΟΜΕΘΑ. Η μαρτυρία του τελευταίου διασωθέντος από το ναυάγιο της Φαλκονέρας
 
H συγκλονιστική μαρτυρία του τελευταίου διασωθέντος του πλοίου «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα, πλαισιωμένη από τη μετέπειτα έρευνα της κόρης του.
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΟ ΕΛΑΦΙ
ΠΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΕΛΑΦΙ

 
 
Ο συγγραφέας βραβεύτηκε για το θεατρικό έργο του Το ελάφι από την Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Δύο γυναίκες βρίσκονται ξαφνικά μόνες. Η Έλσα και η Πόλυ έζησαν για χρόνια στη σκιά της άρρωστης μητέρας τους, υπομένοντας την άθλια συμπεριφορά του πατέρα τους. Μόνη τους παρηγοριά η θέα ενός ελαφιού που εμφανίζεται συχνά, για να τους θυμίσει την αξία της ελπίδας και της υπομονής.
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΥΔΡΟΥΣΑ - ΟΦΙΟΥΣΑ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ
ΥΔΡΟΥΣΑ - ΟΦΙΟΥΣΑ

Σελ.: 40 Τιμή: 8.50 ευρώ 
ISBN: 978-960-04-5164-1

 
 
ΠΟΙΗΜΑΤΑ 2009-2020
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
ΠΟΙΗΜΑΤΑ 2009-2020


Σελ.: 168 | Τιμή: 11.00 ευρώ
ISBN:
 978-960-04-5152-8

 
ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Σελ.: 56 | Τιμή: 8.80 ευρώ
ISBN: 978-960-04-5155-9

 
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 7. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΦΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
7. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΦΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ

 
Ένας μοχθηρός μάγος, που έμεινε φυλακισμένος για χίλια χρόνια, είναι πια ελεύθερος και απειλεί το Βασίλειο της Φαντασίας.
Θέλει να κάνει δικά του τα εφτά πολύτιμα φυλαχτά που δίνουν τεράστια δύναμη σε όποιον τα κατέχει. Η Φλορίντα, η βασίλισσα των νεράιδων, ζητάει βοήθεια από τον Τζερόνιμο και τον χρίζει Ιππότη των Εφτά Θαλασσών.
Αντιμετωπίζοντας χιλιάδες κινδύνους και παγίδες, ο Τζερόνιμο πρέπει να βρει τα φυλαχτά πριν από τον μάγο και να σώσει το Βασίλειο της Φαντασίας!

 
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης

6. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟΥ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
6. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟΥ
 
Ξεκίνησα για ένα ταξίδι στον χρόνο με τη Σολάρια, την καταπληκτική μηχανή του καθηγητή Βολτ, και βρέθηκα στη Γαλλία του 17ου αιώνα και στις Βερσαλίες. Εκεί, κάποιος κλέβει το μενταγιόν της βασίλισσας... Μα τα χίλια γεμάτα δοχεία νυκτός, προσπαθώντας να ανακαλύψω τον ένοχο και ταυτόχρονα να οργανώσω μια μεγάλη γιορτή για τον βασιλιά, έζησα μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής μου!
 
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ https://www.kedros.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ