ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ




ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Η ΜΙΚΡΗ ΑΔΕΡΦΗ
RAYMOND CHANDLER
Η ΜΙΚΡΗ ΑΔΕΡΦΗ

 
Η Όφαμεϊ Κουέστ, μια μικροκαμωμένη, σεμνότυφη κοπέλα από το Κάνσας, απευθύνεται στον Φίλιπ Μάρλοου προκειμένου να βρει τον μεγάλο της αδερφό Όριν, που έχει μήνες να δώσει σημεία ζωής. Εκείνος ξεκινά από την κακόφημη πανσιόν όπου διέμενε ο νεαρός μέχρι που εξαφανίστηκε. Συναντά κάποιον που τον γνώριζε, αλλά, προτού προλάβει να του μιλήσει, ο τύπος βρίσκεται δολοφονημένος με παγοκόφτη.
Κι αυτή θα ‘ναι μόνο η αρχή...

 
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

ISBN: 978-960-04-5140-5
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Ο ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ
Ο ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

 
Ο Στέφανος, έχοντας βιώσει εμπειρίες μιας μοναχικής ζωής, με μόνο στήριγμα την οικογένειά του, σε ώριμη πια ηλικία, καταφεύγει συχνά, απογοητευμένος, στη μεγαλύτερη αδελφή του Ευτέρπη, υποκατάστατο της πεθαμένης μητέρας τους και σημείο αναφοράς γι’ αυτόν.
Ο ήρωας, πνεύμα ανήσυχο και στοχαστικό, βιώνει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της ζωής. Προετοιμάζεται για ένα μεγάλο ταξίδι στις χώρες που γέννησαν την ανατολική φιλοσοφία, καθώς πιστεύει ότι έτσι θα πετύχει την εσωτερική υπέρβαση.

 

ISBN: 978-960-04-5150-4
 

ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΝΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ Ν. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ
ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΟΝΟ

 
[…] Η καθημερινότητά του όχι μόνο δεν τον ικανοποιεί, αλλά τον φθείρει σωματικά και ψυχικά. Συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αλλάξει, να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην ύπαρξή του. Θα τα καταφέρει; Το ταξίδι που αποφασίζει να κάνει στο νησί που γεννήθηκε και οι αναμνήσεις που τον κατακλύζουν θα τον βοηθήσουν; Ποια είναι η σκέψη που θα κυριαρχήσει στο μυαλό του;
Μια ιστορία εσωτερικής αναζήτησης και πάλης με απροσδόκητο τέλος.
 

ISBN: 978-960-04-5111-5
 

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Ο ΛΕΥΚΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΧΑΙΡΑ - ΟΝΤΟΝΙ
Ο ΛΕΥΚΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ

 
«Αριστούργημα» είχε χαρακτηρίσει ο Ζήσιμος Λορεντζάτος το ποίημα «Εν τω μηνί Αθύρ» του Κ.Π. Καβάφη. Είναι πράγματι. Γιατί όμως; Πώς είναι δυνατόν ο ιδιοφυής ποιητής να το έγραψε για κάποιον τυχαίο, και άγνωστο νέο, που χάθηκε στο άνθος της ηλικίας του στην πολύμορφη και αινιγματική Αλεξάνδρεια; [...] Διατρέχοντας τους αιώνες, με αυτό το σύντομο δοκίμιο η συγγραφέας ιχνηλατεί τη σημασία ενός ονόματος που οδηγεί σε εκπλήξεις.

Μετάφραση: Γιάννης Μπασλής

ISBN: 978-960-04-5136-8

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΤΑ ΠΗΛΙΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΑ ΠΗΛΙΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

 
Το βιβλίο περιέχει τις ποιητικές συλλογές Η χελώνα του Κεραμεικού και Η πήλινη χορεύτρια για την οποία η ποιήτρια έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών, 2020.
Επίσης, το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική της συλλογή με τίτλο Το μετρό, Κέδρος, 2004.

 

ISBN: 978-960-04-5120-7
 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΑΡΙΣΤΕΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 
Η Αριστέα Παπαλεξάνδρου το 2017 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα του Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική της συλλογή με τίτλο Μας προσπερνάΚέδρος, 2015.
 

ISBN: 978-960-04-5116-0
 

ΣΟΝΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΡΑΚΟΥ
ΣΟΝΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

 
Η Κυριακή Δράκου με την ποιητική συλλογή Σονάτα καρδιάς κέρδισε το Βραβείο Τερψιχόρη στον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Κ.Π. Καβάφης» 2018.
 

ISBN: 978-960-04-5125-2

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία θα βρείτε στο site των εκδόσεων  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅