ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ


Οι εκδόσεις Φυλάτος μας παρουσίασαν τις νέες κυκλοφορίες τους και εμείς επιλέξαμε 6 βιβλία από την κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ & ΔΟΚΙΜΙΟ και σας τα παρουσιάζουμε.


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Παπαγεωργίου:
«Μορφή Αδάμαστη, Εικόνα Έμπνευσης».


Στη μακρινή Ελλάδα του 2196, ένας καλλιτέχνης, ο Τίμος, προσπαθεί να ανακατασκευάσει το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης αναζητώντας μοντέλα που να φέρουν την αδάμαστη μορφή της αυθεντικής. Ένα βράδυ συναντά την Τάνια. Στο σώμα της θα βρει όλες τις ασύλληπτες αναλογίες της αρχαίας Θεάς, ένα κατακλυσμιαίο έρωτα και ένα μοναδικό μυστικό που μπορεί να φέρει ρήξη σε πολλές πάγιες αντιλήψεις, για τον άνθρωπο, τη σκέψη και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ φανταστικού και πραγματικού. Όμως η διαφορετικότητα της Τάνιας είναι ορατή από την αδιάκριτη ματιά των ισχυρών της εποχής που την κυνηγούν με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το μυστικό της και να καρπωθούν τις δυνάμεις του. Ο Τίμος θέλει την Τάνια σαν γυναίκα, χωρίς να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε την κάνει μοναδική. Ζει μαζί της την περιπέτεια και μια τιτάνια σύγκρουση με το σκληρό τεχνολογικό κατεστημένο της εποχής τους. Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται επιλέγει ένα βίαιο τρόπο να σώσει την Τάνια από τους εχθρούς της λυτρώνοντάς την από τη μοναδικότητά της που με μανία ζητούν.



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Πέτρου Μπράιλα:
«Innuendo (Ιννουέντο)».


Όταν ο νεαρός λογιστής Στέφανος Χατζής γνώριζε τυχαία την καταξιωμένη και εκκεντρική συγγραφέα Ιζαμπέλ Ντε Μποκ, τίποτα δε θα μπορούσε να τον είχε προειδοποιήσει για την πρόταση που θα του έκανε.

Ένα ανορθόδοξο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι ξεκινά από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τους δύο αταίριαστους ήρωες να αλλάζουν ρόλους κατά βούληση προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τη φάκα.

Όμως όταν η παρτίδα αναγκαστικά διακόπτεται στη μέση, ένα νέο παιχνίδι αγωνίας ξεκινά για έναν από τους δύο…


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αντώνιου Αναγνωστόπουλου: «Η ζωή εν μέρει».



.

Την κοιτά… αποστρέφει το βλέμμα, της γνέφει…γυρίζει αλλού, την ακουμπά κι αυτή τραβιέται, την αγκαλιάζει μα ξεφεύγει κι ένα πρωί του χαμογελάει, τον κρυφοκοιτά πίσω απ’ τη μάσκα και τον καλεί στο ταξίδι της.
Του φωνάζει δυνατά: «Ακολούθα με, κι ας σου ξεφεύγω… Μη σταματάς, μη σταματάς. Ζήσε, έτσι είμαι εγώ. Θα σου δώσω χαρές, θα σου δώσω λύπες, θα σου δώσω φιλιά κι αγκαλιές κι εσύ θα με φωνάζεις ΖΩΗ μέχρι να ματώσουν τα χείλη σου και θα ζεις…»
Ο Άγνωστος Άλφα ζει, έμαθε να ζει και να το χαίρεται, να το τραγουδά και να το γράφει για εκείνον και για εμάς. Ύμνος στη ζωή κι ας είναι κι εν μέρει. Είναι ζωή.


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο του Γρηγορίου Σ. Παπαδόπουλου:
«Ενώπιον του Βασιλιά»




Ο φέρελπις αρχαιολόγος Αλέξανδρος Τατόπουλος, καταφθάνει στην περίλαμπρη Βενετία, με σκοπό να μάθει αποκαλυπτικές πληροφορίες για τον βίο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Λίγη ώρα πριν την άφιξή του, ένας φόνος ανατρέπει όλο τον προγραμματισμό του, με αποτέλεσμα να περιπλανηθεί μέχρι τη Νάπολη και την ξεχασμένη αρχαία Κύμη, ώστε να μάθει τα συγκλονιστικά μυστικά που θα αλλάξουν τη ζωή του…
Με την πλοκή να εξελίσσεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της ιταλικής μαφίας, το συναρπαστικό θρίλερ καταλήγει σε μία ασύλληπτη κορύφωση…
Μετά και το άνοιγμα του μνημείου της Αμφίπολης, η ανακάλυψη του τόπου στον οποίο βρίσκεται η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου παραμένει μυστήριο. Εκτός αν εξετάσουμε προσεκτικά και συνδυαστικά τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ίσως έτσι να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε τα μεγάλα αινίγματα του παρελθόντος
.


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Δημήτρη Τσινικόπουλου:
«Πιόνια στη σκακιέρα του έρωτα».




Η εποχή μας ευνοεί τα εύκολα. Αλλά, ο έρωτας, ποτέ δεν είναι εύκολος. Στον έρωτα δεν υπάρχει μόνο αγάπη… Υπάρχει και αντιπαλότητα, ζήλεια, κτητικότητα και, ενίοτε, μίσος. Μέσα στις ιστορίες αυτές, ο αναγνώστης θα συναντήσει καταστάσεις και πρόσωπα που συνυπάρχουν σε σχέση συγκρουσιακή. Με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Θα συναντήσει τον σεξουαλικά ανικανοποίητο Δον Ζουάν, τη βολεμένη σύζυγο, που δε θέλει να είναι πια ερωμένη του συζύγου, τη γυναίκα που εξευτελίζει τους εραστές της, αλλά την εκδικείται ο σκύλος της που τον λατρεύει…
Τη μοιραία γυναίκα αράχνη, που καταστρέφει τον άντρα που πέφτει θύμα της, τον σύζυγο που προτιμά να μη χωρίσει την ανάπηρη γυναίκα του, όχι όμως και να προδώσει τον εαυτό του… Την παιδοκεντρική σύζυγο που απιστεί προς τον σύζυγο, όντας ερωτευμένη με… τα παιδιά της, την απελευθερωμένη γυναίκα που είναι υπόδουλη στις ορμόνες της και στις προλήψεις.
Θα συναντήσει τον θείο έρωτα ενός καλόγερου που συγκρούεται με τον ανθρώπινο, κάποιους αταίριαστους εραστές, συνοδούς των ονείρων τους, τον άντρα που ερωτεύεται μια νεότερη γυναίκα πανομοιότυπο της γυναίκας του. Την «ποντικοπαγίδα», στην οποία βρίσκεται ο σεξουαλικά εθισμένος, τη γυναίκα που ξεφεύγει από τον άντρα που αγαπά, για να ικανοποιήσει κάποιον άλλο που αγαπά περισσότερο: τον εαυτό της…
20+3 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ιστορίες, βγαλμένες από τη σύγχρονη πραγματικότητα, δοσμένες με τρόπο ρεαλιστικό, γλαφυρό και συναρπαστικό, που θα σας καθηλώσουν.
Γιατί, όλοι οι ερωτόπληκτοι, νέοι και παλιοί ανεξαιρέτως, ακόμη κι αυτοί που το γνωρίζουν, αλλά και αυτοί που δεν το αναγνωρίζουν, όλοι σε τελική ευθεία είναι θύματα του πάθους τους, είναι παίχτες, αλλά και ταυτόχρονα ΠΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιώργου Μανέττα:
«Ο Λύχνος».




«Η σωτηρία για τον Λύχνο θα έρθει από μακριά, όταν αυτός θα βρίσκεται στη μέση εποχή. Ο άντρας που θα τη φέρει, θα έχει παλέψει με τα κύματα».
Στο παλάτι, η βασίλισσα Αρσινόη ανακοινώνει τα λόγια της προφητείας στον νέο άγνωστο άντρα χωρίς όνομα και πατρίδα, που λίγο πριν διασώθηκε στη θάλασσα των Φωτοδόχων.
Με αντάλλαγμα να ξαναβρεί τη μνήμη και την ελευθερία του, εισχωρεί στην αφιλόξενη χώρα των Αφώτιστων με σκοπό να εξοντώσει τον πανίσχυρο άρχοντα του σκότους Κραταιό και ν’ απαλλάξει έτσι τον πλανήτη Λύχνο απ’ την κυριαρχία του. Με μοναδικό του όπλο και πυξίδα έναν φωτεινό κρύσταλλο, ξεκινά για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή μέσα στο σκοτάδι και το μυστήριο, όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με το όνειρο και η λογική με την παράνοια.
Ένα μόνο είναι σίγουρο, πως τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅