Νέες Κυκλοφορίες από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΣ
FREDRIK BACKMAN

FREDRIK BACKMAN
ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΣ


Από τον συγγραφέα του βιβλίου 
Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ο Νούα και ο παππούς του, καθισμένοι σε ένα παγκάκι μιας μικρής πλατείας, λένε αστεία και μοιράζονται την αγάπη τους για τα μαθηματικά και τη ζωή. Όλα είναι οικεία και παράξενα ταυτόχρονα, γιατί η «πλατεία» αυτή μικραίνει σιγά σιγά καθώς η μνήμη του παππού φθίνει. Η επαφή με τον εγγονό και τον γιο του και η αγάπη για τη γυναίκα του, που δεν είναι πια στη ζωή, βοηθούν τον παππού να παραμείνει στην «πλατεία» και να αγωνιστεί ενάντια στην άνοια.

Ένα μικρό αλλά πολύτιμο βιβλίο για τα γηρατειά, τις ακατανόητες ασθένειες του εγκεφάλου και τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όταν αποχαιρετάμε έναν άνθρωπο ενώ είναι ακόμα ανάμεσά μας. Πιο πολύ όμως είναι ένα βιβλίο για την ικανότητα να γελάς δυνατά, να αγκαλιάζεις σφιχτά και να αντιλαμβάνεσαι την αξία ενός ωραίου μπαλονιού που ταξιδεύει προς τον ουρανό, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος.

«Bαθιά συγκινητική, η νουβέλα του Μπάκμαν υμνεί τη χαρά της αληθινής σύνδεσης ακόμη και την ώρα του αποχαιρετισμού».
PEOPLE

«Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά».
THE BOOK REPORTER


Μετάφραση: Γιώργος Μαθόπουλος

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ   Η ΜΠΡΙΤ-ΜΑΡΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΖΩΗΣ
Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. Όλα τα μυθιστορήματά του είναι πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν μηνύματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.
Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ, που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε ταινία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος, σε νέα μετάφραση, το 2021.
Το μυθιστόρημά του Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη έγινε bestseller όπου εκδόθηκε και παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και αποτέλεσε την εκδοτική έκπληξη του 2017.
Το 2018 από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το επίσης bestseller του συγγραφέα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, Η Μπριτ-Μαρί ήταν εδώ. Ακολούθησαν οι νουβέλες του Συμφωνία ζωής το 2019 και Κάθε πρωί ο δρόμος για το σπίτι γίνεται όλο και πιο μακρύς το 2020. Το τελευταίο του μυθιστόρημα Άνθρωποι με άγχος (Κέδρος, 2020) μεταφράζεται σε 30 γλώσσες και γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.
Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 13 εκατομμύρια αντίτυπα.
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ
MICHEL BUSSI

MICHEL BUSSI
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ


Από τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 5403

Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την ιστορία.

Η Λεϊλί Μαάλ, μετανάστρια από το Μάλι, ζει στα περίχωρα της Μασσαλίας και μεγαλώνει μόνη τα τρία της παιδιά. Η ζωή της κλονίζεται όταν η αστυνομία καταζητεί την Μπαμπύ, την κόρη της, για τη δολοφονία δύο αντρών που σχετίζονται με τη Vogelzug, μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες. Η δολοφόνος ξαναχτυπά και η καταδίωξη αρχίζει. Στην προσπάθειά της να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, η Λεϊλί ανακαλύπτει ότι το κόκκινο σημειωματάριο στο οποίο κατέγραφε τα μυστικά της έχει χαθεί. Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει. Ποια είναι τα κίνητρα της Μπαμπύ; Ποια σχέση έχει η Vogelzug με την υπόθεση; Πόσα θα είναι τελικά τα θύματα της νεαρής δολοφόνου;

Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστικό ρυθμό και εντυπωσιακή πλοκή τόσο για τον αγώνα των Αφρικανών να περάσουν στην Ευρώπη όσο και για τον ρόλο των Αρχών και των μεσαζόντων που εμπλέκονται.

Ένα επίκαιρο βιβλίο που κυκλοφορεί σε 11 χώρες.

Μετάφραση: Κατερίνα Γούλα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 5403
ΤΡΙΑ ΜΑΥΡΑ ΝΟΥΦΑΡΑ
Ο Μισέλ Μπισί γεννήθηκε στη Λουβιέρ της Γαλλίας το 1965. Είναι καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Ρουέν, όπου ηγείται ερευνητικού προγράμματος στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών. Εργάζεται, επίσης, ως πολιτικός αναλυτής, με ειδίκευση στην εκλογική γεωγραφία.
Ξεκίνησε να γράφει λογοτεχνία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2006. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πολυάριθμα βιβλία αγωνίας και μυστηρίου, τα οποία έχουν σημειώσει σημαντικές πωλήσεις. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και εμπορικούς σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και με βραβεία αναγνωστών. Βιβλία του κυκλοφορούν σε 35 χώρες.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν Το κόκκινο σημειωματάριο (2020) καθώς και Το κορίτσι της πτήσης 5403 και τα Τρία μαύρα νούφαρα, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΤΑΣΗ
ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

 


ΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ


ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΙΩΣΑ
ΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΒΑΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΜ

 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅