Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ




UNORTHODOX - TO TIMΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Deborah Feldman


Μετάφραση: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος

Το συγκλονιστικό μπεστ σέλερ πίσω από την ομώνυμη ανατρεπτική σειρά του Netflix κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.





ΒΕΝΕΤΙΑ:ΓΕΦΥΡΑ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, 1081-1797
ΣΕΙΡΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


William H. McNeill
Μετάφραση: Γεωργία Μίχα

Η μετάφραση ενός βιβλίου του δεξιοτέχνη της ιστορικής αφήγησης William H. McNeill αποτελεί πάντα εκδοτικό γεγονός. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την επιβλητική ιστορία της θαλασσοκράτειρας Βενετίας.
Το βιβλίο αποτελεί τον όγδοο τίτλο στη σειρά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν στην ίδια σειρά τα βιβλία του McNeill «Η μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και «Επιδιώκοντας την ισχύ: Πόλεμοι, Τεχνολογία και Κοινωνίες» από την αρχαιότητα έως σήμερα.



ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ - ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Christian W. McMillen

Μετάφραση: Νίκος Αποστολόπουλος

Όλα όσα βλέπουμε γύρω μας έχουν ξανασυμβεί. Όλα. Μια σύντομη εισαγωγή στις Πανδημίες, για να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς να μην επαναλαμβάνουμε τραγικά λάθη ως άτομα, ως κοινωνίες, ως κυβερνήσεις.





ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ


Γιάννης Παπαδογιάννης

Σε αυτή την απολύτως απαραίτητη Μικρή Εισαγωγή θα μάθετε πώς προκλήθηκε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, πώς και σε ποιον βαθμό εμπλέκονται οι τράπεζες στα αίτια όσων δραματικών βιώσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και αν οι εγχώριες, ελληνικές τράπεζες ήταν θύματα της πολιτικής ανευθυνότητας που οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας.


ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ





TΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ
Charlie Mackesy

Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου

Για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο της χρονιάς: ΤΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ. Ο αγαπημένος Βρετανός καλλιτέχνης Charlie Mackesy μάς προσκαλεί στον κόσμο του, όπου ζουν τέσσερις ήρωες και απίθανοι φίλοι, ένα αγόρι, ένας τυφλοπόντικας, μια αλεπού και ένα άλογο. Ανακαλύψτε την ιστορία τους και τα σημαντικά μηνύματα ζωής για την ελπίδα, την ευγένεια και τη φιλία.


ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ





21+1 ΓΙΑ ΤΟ 1821
Συγγραφείς γράφουν, Καλλιτέχνες εικονογραφούν

Επιμέλεια έκδοσης: Μαρίζα Ντεκάστρο – Ελένη Σβορώνου

Διακόσια χρόνια πέρασαν από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 και η Μαρίζα Ντεκάστρο μαζί με την Ελένη Σβορώνου επιμελήθηκαν ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείψει από καμιά παιδική βιβλιοθήκη. Το 1821 «μίλησε» σε δημιουργούς –συγγραφείς και εικονογράφους– και τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν έναν πολυτελή συλλογικό τόμο με τίτλο 21+1 για το 1821






Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΙΜΟΣ ΤΟ ΚΛΑΔΑΚΙ

Κείμενο: Άλισον Φαλκονάκη - Εικονογράφηση: Νέαρχος Ντάσκας

Μπορεί ένα απλό κλαδάκι να γίνει σύντροφος για μια ζωή; Να γίνει σπαθί που πολεμά πειρατές, καλάμι ψαρέματος, στήριγμα για μια ομπρέλα θαλάσσης; Ο φίλος μου ο Τίμος το κλαδάκι είναι η μοναδική ιστορία μιας ξεχωριστής φιλίας που κρατάει για πάντα.





Σ' ΑΓΑΠΑΩ, ΛΕΜΕ
Κείμενο: Jory John - Εικονογράφηση: Benji Davies

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Ο Πάπιος και ο Αρκούδος επιστρέφουν με τον τέταρτο ξεκαρδιστικό τίτλο της σειράς! Αν ενθουσιαστήκατε με το Καληνύχτα, λέμε!, λατρέψατε το Γύρνα σπίτι, λέμε!, αγαπήσατε το Εντάξει, λέμε!, τότε δεν φαντάζεστε τι σας περιμένει με το Σ’ αγαπάω, λέμε!. Ο μπεστ σέλερ συγγραφέας Jory John και ο πολυβραβευμένος εικονογράφος Benji Davies μάς παρουσιάζουν ένα ακόμα βιβλίο που θα κλέψει τις καρδιές των μικρών μας φίλων!





Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΙΚΤΟΚ
Μετάφραση: Κρίστυ Περρή

Ο Απόλυτος Οδηγός του ΤΙΚΤΟΚ είναι ένα καταπληκτικό εγχειρίδιο: Θα σου δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τον δικό σου επιτυχημένο λογαριασμό! Από τα ΤΡΕΛΑ CHALLENGES μέχρι τα ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΤΟΥΕΤΑ, τις ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ μέχρι και τους θρύλους του LIP-SYNC, ανακάλυψε όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο cool εφαρμογή!

15 αγαπημένα κορίτσια και αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
Χρωματίζω και Μαθαίνω

Κείμενο: Maria Isabel Sanchez Vegara - Εικονογράφηση: Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Κέλλυ Δημοπούλου, Μάνος Μπονάνος





Ακτιβίστριες, ζωγράφοι, τραγουδιστές, επιστήμονες, συγγραφείς.Γυναίκες και άντρες από τους οποίους έχουμε πολλά να μάθουμε… ζωγραφίζοντας! Ένα νέο βιβλίο με ήρωες από τις σειρές μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ και μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ.


1821 ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΩ με 160 αυτοκόλλητα

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια




Το 2021 είναι μια σπουδαία χρονιά μιας και συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τη Ναταλία Καπατσούλια, σχεδίασαν έναν οδηγό δραστηριοτήτων για να βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν την ιστορία μας διασκεδάζοντας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅