Επτά νέα βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» και τις εκδόσεις «ΠΕΔΙΟ»:

 Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 


-«Lockdown» του Peter May (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Ανακοίνωσαν πως το είκοσι πέντε τοις εκατό του συνόλου του πληθυσμού θα νοσήσει από τον ιό. Εβδομήντα ή ογδόντα τοις εκατό από το ποσοστό αυτό θα καταλήξει. Ήξερε ήδη πως είχε εκτεθεί ευθέως στον ιό, και οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες. 

-«Η Φωτιά» της Katherine Neville (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Η σκακιέρα του Αβαείου του Μονγκλάν: Ένα πανάρχαιο έργο τέχνης με ασύλληπτη δύναμη. Τη στιγμή που τα σκορπισμένα κομμάτια της θα συγκεντρωθούν και μια παρτίδα θα ξεκινήσει, μυστικιστικές δυνάμεις θα συγκλίνουν απειλώντας το μέλλον ολόκληρου του κόσμου. Οκτώ: Ένα μυθιστόρημα το οποίο μάγεψε το κοινό σε όλο τον κόσμο και φώτισε τον δρόμο για την απαρχή μιας νέας εποχής επικών θρίλερ, όπως ο Κώδικας Da Vinci. Και τώρα, η συγκλονιστική ιστορία του ανεπανάληπτου Οκτώ συνεχίζεται…

-«Σφαγείο Ψυχών» του Stuart MacBride (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Ο τρόμος χτυπά και πάλι στη Γρανιτένια Πόλη… Όταν ένα εμπορικό κοντέινερ εμφανίζεται στο λιμάνι του Αμπερντίν γεμάτο ανθρώπινο κρέας, αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα του μεγαλύτερου μυστηρίου στην ιστορία της πόλης. 


Αυτοβελτίωση 


«Η Λύση για το Στρες» από τον ΔΡ Rangan Chatterjee (εκδ. Πεδίο). Στο νέο του βιβλίο, ο δρ Rangan Chatterjee παρουσιάζει τους κύριους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας και προτείνει ένα πλάνο τεσσάρων βημάτων για μια πιο ολοκληρωμένη και ήρεμη ζωή. Απλές και εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές, για να αισθανθείτε γρήγορα υγιείς και ευτυχισμένοι. 


Φιλοσοφία


«Στωϊκή φιλοσοφία της θρησκείας» της Ελένης-Χρυσηίδος Παπαρρηγοπούλου (εκδ. Πεδίο). Το βιβλίο της Ε.-Χρ. Παπαρρηγοπούλου παρουσιάζει µε εξαιρετικά εύληπτο και επικοινωνιακό τρόπο τις αρχές της φιλοσοφικής σχολής του Στωικισµού και ειδικότερα της στωικής φιλοσοφίας της θρησκείας. Εξετάζει τη σκέψη και την ηθική διδασκαλία των ιδρυτών της, που µιλούν ολοκληρωµένα και συγκροτηµένα για τον Θεό, τον άνθρωπο και τη φύση, την αρετή, την απάθεια -αταραξία και την ελευθερία. 


Πανεπιστημιακά


«Γερμανικότητα -Ελληνικότητα - Ταυτότητες στον λόγο της μαζικής κουλτούρας» της Αναστασίας Γ. Στάμου (εκδ. Πεδίο). Πώς απεικονίζεται η σχέση Ελλάδας και Γερμανίας σε ιστότοπους ενημερωδιασκεδαστικού περιεχομένου; Πώς μιλούν ηθοποιοί και τραγουδιστές/τριες για τα παιδικά τους χρόνια στη Γερμανία; Πώς μια κωμική σειρά και μια σατιρική εκπομπή αναπαριστούν ρόλους «Γερμανών/ίδων» στην ελληνική τηλεόραση; Πώς προβάλλεται η γερμανομάθεια σε κέντρα ξένων γλωσσών που απευθύνονται σε Έλληνες/ίδες που θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία; Πώς μια Ελληνίδα νεομετανάστρια στη Γερμανία μοιράζεται τις εμπειρίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;  Το βιβλίο εξετάζει κατασκευές της γερμανικότητας σε ποικίλες πτυχές του λόγου της μαζικής κουλτούρας στην Ελλάδα της κρίσης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ