Νέα βιβλία - Οκτώβριος 2020 ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ


Νέα βιβλία - Οκτώβριος 2020 ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ 

ΣΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικονογράφηση: Francesca Rossi
Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2020

Ένα αλληγορικό παραμύθι για την αρχή του κύκλου της ζωής! Μια αναζήτηση ταυτότητας του παιδιού και αποδοχή της γλυκιάς πορείας της εξέλιξης μας που δίνει απαντήσεις στα ερωτηματικά μας

Ένα σαυράκι είναι τόσο μικροκαμωμένο που η μαμά κι ο μπαμπάς χαριτωμένα το αποκαλούν Σπόρο. Για το όνομα αυτό το κοροϊδεύουν στο σχολείο και η μαμά αποφασίζει να του δείξει πόσο σημαντικός είναι ένας σπόρος και πώς αναπτύσσεται δίνοντας συνέχεια στον κύκλο της ζωής. Ο Σπόρος, που όλο ρωτά και θέλει να μαθαίνει, αναγνωρίζει πόσο σπουδαίο είναι το όνομά του και τότε είναι που μεγαλώνει πολύ, αλλάζει, μοιάζει του μπαμπά περισσότερο και γνωρίζει την αγάπη! Μόνο “σπόρος” δεν είναι πια. Κι όμως, όχι μόνο δεν θέλει να αλλάξει όνομα, αλλά και το παιδί του θα το βγάλει Σπόρο.

Χωρίς διάθεση να διδάξει αλλά να μυήσει στα μυστικά της φύσης, το βιβλίο απ‘ όπου διαβάζουμε την ιστορία, είναι το τετράδιο σημειώσεων και το Φυτολόγιο του Σπόρου. Διάφοροι φίλοι ή συγκάτοικοι στον κήπο σχολιάζουν με την εντελώς δίκη τους, υποκειμενική ματιά. Έτσι ο μικρός αναγνώστης κατανοεί πως στο ίδιο θέμα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το βιβλίο μόνο φθινόπωρο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει, αφού τότε είναι η εποχή της σποράς και τότε ανοίγουν τα σχολεία. Ιδανικό για αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση για τον κύκλο της ζωής φυτών και ζώων.

Πρόκειται για το 2ο βιβλίο στη σειρά Ιστορίες από τα τετράδια της φύσης μετά το Λίμο ο Λεμονάκης.


Η ΝΕΝΕ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου
Εικονογράφηση: Martina Peluso
Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2020


Μια αλλιώτικη ιστορία για την αγαπημένη Σαντορίνη και το ηφαίστειο, που μας δείχνει μια άλλη εικόνα για το νησί με την μοναδική στον κόσμο ομορφιά.

Η Νενέ, μια πανέξυπνη χήνα, γεωλόγος στο επάγγελμα, ταξιδεύει από την Χαβάη στη Σαντορίνη για να μελετήσει το έδαφος του ηφαιστειογενούς αυτού νησιού. Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου την περιμένει ο γαϊδαράκος Γιακουμής ο οποίος αναλαμβάνει να την βοηθήσει στις μετακινήσεις της για όσο καιρό θα είναι στο νησί. Κοντά της μαθαίνει ένα σωρό καινούργια πράγματα για το νησί. Εκτός αυτού, μια υπέροχη φιλία γεννιέται μεταξύ τους.

Η Νενέ και ο Γιακουμής είναι ο ευφάνταστος τρόπος της Εύας Κασιάρου για να στήσει ένα βιβλίο Γνώσης, πλήρως εικονογραφημένο και με μυθοπλασίας. Και διαβάζοντας την όμορφη ιστορία φιλίας, οι γνώσεις φτάνουν στους μικρούς αναγνώστες αβίαστα και χαλαρά. Δύσκολες έννοιες και λέξεις (μάγμα, μανδύας, λάβα κλπ) γίνονται εύκολα κατανοητές με την βοήθεια της εικονογράφησης, αλλά και με τις έξυπνες παρομοιώσεις και μεταφορές.

Το ενδιαφέρον πλέγμα των γνώσεων υποστηρίζει και ο Χαράλαμπος Φασουλάς, έφορος γεωλογικών και παλαιοντολογικών συλλογών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, μέλος του ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης.



ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ
Συγγραφέας: Φεντερίκα Μαγκρίν
Εικονογράφηση: Άννα Λάνγκ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2020


‘Ενας ευφάνταστος και διασκεδαστικός οδηγός για δράκους - τους διαφορετικούς τύπους, την προέλευσή τους, τον τρόπο φροντίδας τους και πολλά άλλα!

Αλήθεια, τι θα κάνατε αν βρίσκατε ένα αυγό δράκου; Αν είστε ένας επίδοξος κυνηγός ή εκπαιδευτής δράκων, τότε αυτό το εγχειρίδιο είναι ότι πρέπει για σένα! Αυτό το βιβλίο είναι ο ιδανικός οδηγός για όσους θέλουν να υιοθετήσουν έναν δράκο ή που θέλουν απλώς να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στον κόσμο αυτών των φανταστικών πλασμάτων που δεν είναι πάντα τα τρομερά τέρατα που συχνά περιγράφονται. Είναι επίσης ισχυρά και ευφυή όντα και μερικές φορές είναι πραγματικά πολύτιμα και γοητευτικά. Εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πώς να προετοιμάσετε τα γεύματά τους, πώς να τα κάνετε να υπακούν, πώς να τα οδηγήσετε, πώς να τα διατηρήσετε υγιή και πώς να διαχειριστείτε τη διάθεσή τους.

Μάντεψε Ποιος
Μάντεψε Τι
Μάντεψε Πού
Σειρά: Μικροί Ανεμόμυλοι
Συγγραφέας: Guido Van Genechten
Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2020









Μια σειρά από τρία βιβλία, διαδραστικά, γεμάτα με κρυψώνες που αποκαλύπτουν διασκεδαστικές εκπλήξεις από τον διάσημο Βέλγο Guido van Genechten.
Άλλοτε αποκαλύπτει ένα ζώο που έχει ομοιότητες με το ζώο στην άλλη σελίδα, στο Μάντεψε ΠΟΙΟΣ. Γιατί μερικές φορές τα ζώα μοιάζουν περισσότερο από ό, τι πιστεύουμε. Τι κοινό έχουν μια μέλισσα και μια ζέβρα ή μια αράχνη και ένα καλαμάρι; Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να ανοίγουν το πτερύγιο (εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας) και να φωνάζουν ποιο ζώο βρίσκεται πίσω από αυτό (εξάσκηση της παραγωγής ήχων – ξεκίνημα ομιλίας).

Άλλοτε πάλι το πτερύγιο αποκαλύπτει πράγματα που μοιάζουν πολύ με τα μέρη του σώματος των ζώων, στο Μάντεψε ΤΙ. Για παράδειγμα, τι κοινό έχουν ένα κλαδί και ένα ελάφι ή ένα πινέλο και μια κατσίκα; Ένα εκπληκτικό βιβλίο για το ξεκίνημα των πρώτων απλών συνειρμών, στο οποίο αντικείμενα γίνονται μέρη ζώων στον οικείο χώρο γύρω από το παιδί.

Και τέλος, στο Μάντεψε ΠΟΥ, το πτερύγιο αποκαλύπτει τον χώρο που τα ζώα κάνουν κάθε είδους πράγματα. Πού κρύβει ο σκίουρος τα καρύδια του; Ένα ωραίο βιβλίο, στο οποίο μπορείτε να αναζητήσετε πού τα ζώα κάνουν τη δουλειά τους. Και με τη σειρά του το παιδί να συνειδητοποιήσει αυτή την αντιστοιχία με απλό και ευχάριστο τρόπο.

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ