38 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μεταφρασμένη Λογοτεχνία
Το πολυαναμενόμενο Κορίτσι της Edna O’ Brien (μετάφραση Χριστίνα Σωτηροπούλου) αποδεικνύει πως στα 90 της χρόνια η συγγραφέας παραμένει η κορυφαία εν ζωή πεζογράφος. Μέσα από την ιστορία ενός κοριτσιού που απήχθη από Νιγηριανούς τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ, σκιαγραφείται η κοινωνική, σεξουαλική και θρησκευτική καταπίεση των γυναικών, όπως εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και σήμερα. (Οκτώβριος 2020)
Το μυθιστόρημα της Trudi Kanter Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ (μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη) μας ταξιδεύει από τη Βιέννη της δεκαετίας του ’30, στην Πράγα και το Λονδίνο, ακολουθώντας τις περιπέτειες της Τρούντι και του συντρόφου της κατά τη σκοτεινή περίοδο της επέλασης των γερμανικών στρατευμάτων. Ένα μυθιστόρημα του 1984, που χάθηκε λίγο μετά την έκδοσή του για να ανακαλυφθεί ξανά πρόσφατα και να μας δείξει μια ακόμα πτυχή της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων του. (Νοέμβριος 2020)
Η Μπλε περίοδος του Luke Jerod Kummer (μετάφραση Αλέξης Καλοφωλιάς) είναι μια μυθιστορηματική βιογραφία του Πάμπλο Πικάσο, που μας περιγράφει τη διαδρομή του προς την ενηλικίωση, την περιπετειώδη πορεία του από την Ισπανία στη Γαλλία και πίσω και τη μοιραία σχέση του με τον αναρχικό ποιητή Κάρλες Καζαγκέμας και το μοντέλο Ζερμέν. Τα πρώτα καλλιτεχνικά και ερωτικά σκιρτήματα ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους και η επίδρασή τους στη μετέπειτα δημιουργική του πορεία. (Νοέμβριος 2020)
Τα Φώτα του νότου της Nina George (μετάφραση Όλγα Γκαρτζονίκα) έρχεται να μας μεταφέρει πίσω στο σύμπαν του διεθνούς μπεστ σέλερ Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο. Ένα ποιητικό βιβλίο για την αγάπη και τη λαχτάρα για τη ζωή, που για πρώτη φορά μας συστήθηκε μέσα από τις σελίδες του Μικρού παριζιάνικου βιβλιοπωλείου ως το αγαπημένο βιβλίο του κύριου Περντί. Το βιβλίο έχει χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως ένα παραμύθι για ενήλικες, βάλσαμο για την ψυχή και μια ομοιοπαθητική δόση ευτυχίας. (Δεκέμβριος 2020)
Θρίλερ, Αστυνομικά και Κατασκοπικά μυθιστορήματα
To Σκοτεινό νερό του Robert Bryndza (μετάφραση Χρήστος Μπαρουξής) είναι η τρίτη συναρπαστική ιστορία της εκρηκτικής και αντισυμβατικής ντετέκτιβ Έρικα Φόστερ. Ο Bryndza είναι ένας από τους πλέον ευπώλητους σύγχρονους master του σασπένς, μας προσφέρει μια νέα σκοτεινή ιστορία με ανατροπές και αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα της. (Οκτώβριος 2020)
O Νο1 best seller συγγραφέας στη Γαλλία Guillaume Musso μας ξεναγεί σε Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι (μετάφραση Γιώργος Ξενάριος), με ένα απόλυτα εθιστικό μυθιστόρημα που καταδύεται στον μυστηριώδη κόσμο της δημιουργίας. Μια αστυνομικός και ένας ιδιόρρυθμος συγγραφέας αναγκάζονται να μοιραστούν το παριζιάνικο διαμέρισμα που ανήκε στον ζωγράφο Sean Lorenz και ανακαλύπτουν το κρυμμένο παρελθόν της ζωής και του έργου του. Πρόκειται για το βιβλίο που καθιέρωσε τον συγγραφέα, με περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις στη Γαλλία. (Οκτώβριος 2020)
Το Δίκτυο Αλίς (μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη) είναι το νέο μυθιστόρημα της δημιουργού της Κυνηγού του Χίτλερ και ΝΥ Times best seller συγγραφέως Kate Quinn, μια επική κατασκοπική ιστορία δυο γενναίων γυναικών που ρίχνει φως στις λιγότερο γνωστές ιστορίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. (Νοέμβριος 2020)
Οι Άλλοι άνθρωποι της C.JTudor (μετάφραση Παλμύρα Ισμυρίδου) είναι ένα θρίλερ αγωνίας για έναν πατέρα που δεν παύει να αναζητά τη χαμένη κόρη του, παρότι κανείς άλλος δεν πιστεύει πως είναι ακόμα ζωντανή. Μετά τον Άνθρωπο Κιμωλία ένα ακόμα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με την υπογραφή της best seller βραβευμένης συγγραφέως. (Νοέμβριος 2020)
Stephen King
Μόνο αν μυρίζει αίμα. Το νέο βιβλίο του Βασιλιά (μετάφραση Έφη Τσιρώνη) περιέχει τέσσερα διηγήματα με τα οποία επιστρέφει στο κλασικό ύφος γραφής και θεματολογίας του. Κριτικοί και αναγνώστες συμφωνούν πως πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη επιστροφή στις ρίζες του, και στη γραφή όπου επί 50 και πλέον χρόνια βρήκαν τον τρόμο και ταυτόχρονα την ευχαρίστηση εκατομμύρια αναγνώστες του. To ομώνυμο διήγημα («If it bleeds – Μόνο αν μυρίζει αίμα»), αποτελεί συνέχεια του δημοφιλούς The Outsider ενώ τα άλλα τρία διηγήματα του βιβλίου παραπέμπουν στον vintage King των βιβλίων που τον καθιέρωσαν. Και για τα τέσσερα διηγήματα έχουν ήδη πωληθεί τα δικαιώματα για μεταφορά στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, αποδεικνύοντας την υπεροχή του King και στη μικρή φόρμα (Δεκέμβριος 2020)
Η Γκουέντι και το μαγικό φτερό του Richard Chizmar (μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη) είναι το δεύτερο μέρος του βιβλίου Η Γκουέντι και το κουτί, με πρόλογο από τον ίδιο τον Stephen King. H φωνή και η ευαισθησία του Chizmar ταιριάζουν απόλυτα με το στιλ του ίδιου του King, και το βιβλίο τελικά διαβάζεται σαν ένα νέο κεφάλαιο στο συνεχώς εξελισσόμενο φανταστικό σύμπαν του Βασιλιά. (Οκτώβριος 2020)   
Δοκίμια, ερευνες, μελέτες, βιογραφίες, απομνημονεύματα
Έξοδος από το χάος. Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή
Ο Gilles Kepel επιχειρεί να μας εισαγάγει με τη μελέτη του αυτή στην πολιτική ιστορία των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο με αντικειμενικότητα και χωρίς παραμορφωτικές ιδεολογικές παρωπίδες. Μια αφήγηση των βαθύτερων αιτιών της έντασης, που συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση των ζητημάτων που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να μαστίζουν την περιοχή. Μετάφραση Αριστέα Κομνηνέλλη. (Σεπτέμβριος 2020) 
Τρεις γυναίκες
Η Lisa Taddeo είναι Αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία έχει τιμηθεί δύο φορές με το λογοτεχνικό βραβείο Pushcart Prize για διηγήματά της. Το βιβλίο της Τρεις γυναίκες έγινε Νο 1 best seller των New York Times, ενώ έχει προγραμματιστεί η τηλεοπτική μεταφορά του από το Showtime. Το 2020 απέσπασε το British Book Award στην κατηγορία Non-Fiction Narrative Book of the Year. Πρόκειται μια ενδελεχή μελέτη της σεξουαλικής ζωής τριών γυναικών μέσα στο διάστημα μιας οκταετίας, η οποία αποκαλύπτει συχνά άβολες αλήθειες για την εξουσία και τη σεξουαλική επιθυμία. Μετάφραση Κλαίρη Παπαμιχαήλ (Οκτώβριος 2020)
Χριστουγεννιάτικη εφημερία
Μετά το best seller βιβλίο του Αυτό θα πονέσει ο συγγραφέας, κωμικός και πρώην γιατρός Adam Kay επανέρχεται με μια ακόμα ξεκαρδιστική –μα και τραγικά αληθινή– συλλογή ιστοριών βγαλμένη από τους νοσοκομειακούς θαλάμους, μέσα σε «χαρωπό» χριστουγεννιάτικο κλίμα. Μετάφραση Γιώργος Μαραγκός. (Οκτώβριος 2020)
Τι φοβάσαι να χάσεις  Ρίσκα και ασυμμετρίες στην καθημερινή ζωή
Στο πιο προκλητικό του βιβλίο, ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της εποχής μας επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει να κατανοείς τον κόσμο, να πετυχαίνεις σε ένα επάγγελμα, να συνεισφέρεις σε μια δίκαιη κοινωνία και να επηρεάζεις άλλους. Ο Nassim Nicholas Taleb αμφισβητεί τις παλιές πεποιθήσεις σχετικά με τις αξίες αυτών που ηγούνται στρατιωτικών επεμβάσεων, κάνουν οικονομικές επενδύσεις και κηρύσσουν θρησκευτικές αξίες. Μετάφραση Δάφνη Παπαδούδη. (Δεκέμβριος 2020)
Στον Λαβύρινθο της Πανδημίας
Μια εμβριθής μελέτη που εκτείνεται σε πέντε κεφάλαια: Από τις βασικές ανακατατάξεις και εντάσεις που προκαλεί ο κορονοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο στην πιθανότητα να συμβάλλει στην περιφερειακή αποσταθεροποίηση σε περιοχές και χώρες στρατηγικής σημασίας. Και από τον τρόπο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας μέχρι τις δύο όψεις του κορονοϊού στις ΗΠΑ (ψηφιακό άλμα vs φυλετική οπισθοδρόμηση). Μια μελέτη για τη συνολική εικόνα και προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα από τον δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο. (Οκτώβριος 2020)
Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη
Μια υπέροχη ζωή. Αναζήτησε το νόημα της δικής σου ζωής
Ο Frank Martela είναι ένας σύγχρονος ακαδημαϊκός ερευνητής που ασχολείται με το ζήτημα του νοήματος της ζωής μέσα από μια μοναδική οπτική για την επιστήμη της ευτυχίας. Στο βιβλίο του αυτό (μετάφραση Ευαγγελία Σταυροπούλου) απαντά στο τι δίνει νόημα στη ζωή μας με απλές και καλά μελετημένες απαντήσεις, που αποτελούν τις ακρογωνιαίες λίθους της ουσιαστικής μας ύπαρξης. (Οκτώβριος 2020)
Ο κανόνας 10Χ. Η μοναδική διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας
Γραμμένο από τον μετρ της προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργό του best seller Παθιασμένος ή μέτριος Grant Cardone, ένα βιβλίο-ένεση αυτοπεποίθησης που οδηγεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει το εύρος των πραγματικών του δυνάμεων. Με πρόλογο από τη Νάνσυ Μαλλέρου, η οποία γνωρίζει προσωπικά τον συγγραφέα. Μετάφραση Ευαγγελία Σταυροπούλου (Νοέμβριος 2020)
Εκλαϊκευμένες επιστήμες

Εγκαινιάζεται η σειρά Μεγάλες Ιδέες
Καινοτόμα και ενημερωτική, προκλητική και πειστική, η σειρά βιβλίων Μεγάλες Ιδέες προσεγγίζει με μια εντελώς νέα ματιά τις θεμελιώδεις ιδέες που έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον κόσμο μας σήμερα. Η μοναδική εικονογραφημένη προσέγγιση και το έξυπνα οργανωμένο κείμενο διευκολύνουν στην κατανόηση των πολύπλοκων εννοιών.  
Σειρά Μεγάλες Ιδέες – Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει;
Αυτό το βιβλίο του αρθρογράφου Ian Douglas εξετάζει με διεισδυτική και διορατική ματιά τις συνέπειες της καθημερινής αλληλεπίδρασής μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές και του υπερβολικού χρόνου που αναλώνουμε μπροστά στις οθόνες τους –τις συνέπειες στις προσωπικές επιλογές, τις σχέσεις και την ψυχική και σωματική υγεία μας– και προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα. Μετάφραση Μιχάλης Μικέδης (Σεπτέμβριος 2020)
Σειρά Μεγάλες Ιδέες – Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;
Tο εύστοχο και αφυπνιστικό βιβλίο της σειράς Μεγάλες ιδέες από την PhD ακτιβίστρια Alice Bell, εξετάζει μια εκτενή γκάμα από τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή που προκαλείται και να φτιάξουμε έναν πλανήτη στον οποίο μπορεί να ευημερεί κάθε είδος ζωής. Μετάφραση Ευαγγελία Σταυροπούλου (Σεπτέμβριος 2020)
Ανθρωπότητα: Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία
Ο Rutger Bregman είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους νέους στοχαστές στην Ευρώπη και με το νέο του βιβλίο προσπαθεί να αποδείξει ότι είμαστε στην πραγματικότητα εξελικτικά προορισμένοι για συνεργασία και όχι για ανταγωνισμό, και ότι το ένστικτό μας να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον έχει μια σταθερά εξελικτική βάση που χρονολογείται από τις αρχές του Homo sapiens. Το βιβλίο έχει ήδη γίνει best seller ενώ ο συγγραφέας θεωρείται από πολλούς ένας ριζοσπαστικότερος Malcolm Gladwell. Μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος (Δεκέμβριος 2020)
Marketing - Πωλήσεις - Λογιστική
Γλυκές πωλήσεις: Πωλήσεις με τη μέθοδο Sweet
Το βιβλίο του Dr David Sweet αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό ανάπτυξης και εξάσκησης των δεξιοτήτων των πωλητών. Με τεχνικές που σπάνια παρουσιάζονται ακόμα και στα εξειδικευμένα σεμινάρια πωλήσεων, το βιβλίο υπόσχεται να καταρτίσει τους αρχάριους στον χώρο των πωλήσεων και να βοηθήσει τους πεπειραμένους πωλητές να θέσουν και να επιτύχουν ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Μετάφραση Ευαγγελία Σταυροπούλου (Οκτώβριος 2020)
Οδηγός φορολογικών ελέγχων
Ένα εγχειρίδιο για τους φορολογικούς ελέγχους που απευθύνεται και σε επαγγελματίες του κλάδου (λογιστές, φοροτεχνικούς, νομικούς), αλλά και σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο αποτελεί και έναν χρήσιμο οδηγό σχετικά με τα φορολογικά ζητήματα που αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, είτε εμπλέκονται σε φορολογικό έλεγχο είτε όχι. Περιέχει απαντήσεις σε δημοφιλή ερωτήματα που συχνά απαντώνται στην πράξη και απασχολούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες. (Σεπτέμβριος 2020)
Ελληνική Λογοτεχνία
Τρεις βαθμοί μυωπίας Νο. 2 – Ναταλία
To δεύτερο βιβλίο της νουάρ τριλογίας του Ηρακλή Γεωργαντή με τίτλο Τρεις βαθμοί μυωπίας – Ναταλία μας εισάγει σε ένα σύμπαν εγκλήματος, πάθους και συνωμοσιών μέσα από τις ζωές των ηρώων του. Έχθρες, συμμαχίες και διαρκείς ανατροπές συνθέτουν τον καμβά της ιστορίας των πρωταγωνιστών, που επιλέγουν να βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από το μυωπικό πρίσμα των τριών βαθμών μυωπίας. (Νοέμβριος 2020)
Ο ήλιος μέσα στη νύχτα 
Μια ιστορία μαγικού ρεαλισμού, με έντονο το στοιχείο της μοίρας και του χρησμού. Η αφήγηση του Πέτρου Κυρίμη, συγγραφέα του πρόσφατου 
Κάποτε στον Πειραιά, εκτυλίσσεται την εποχή του Εμφυλίου σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης, όπου ο έρωτας, το μίσος, η βία και τα πάθη σε εκείνα τα ταραγμένα χρόνια, με διαρκείς ανατροπές, στοιχειώνουν τη ζωή των ηρώων του. (Νοέμβριος 2020)
Τρικυμίες παθών. Τα νεανικά χρόνια του Κοραή στο Άμστερνταμ
Από την επιδέξια πένα της Αργυρούς Μαντόγλου, μια μυθιστορηματική βιογραφία του νεαρού Αδαμάντιου Κοραή, που ρίχνει φως στα νεανικά του χρόνια και τις άγνωστες πτυχές της ζωής του. Η συγγραφέας, μετά από ενδελεχή έρευνα σε αρχεία και επιστολές της εποχής, σε διεθνή βιβλιογραφία αλλά και έχοντας επισκεφθεί την οικία του Κοραή στο Άμστερνταμ, συνθέτει την εποχή της νεότητάς του, παραδίδοντας ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, που φωτίζει μια άγνωστη πτυχή του ανθρώπου που δάμασε το πνεύμα. (Νοέμβριος 2020)
Hobby - Minecraft
Minecraft: Οδηγός για Κοκκινόπετρα
Ανακαλύψτε τις χρήσεις των εξαρτημάτων από κοκκινόπετρα, μάθετε πώς να φτιάχνετε χρήσιμα κυκλώματα και δημιουργήστε έξυπνες κατασκευές χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σας. (Σεπτέμβριος 2020)
Minecraft: Οδηγός για επιβίωση στον ωκεανό
Με πληροφορίες και συμβουλές από τους ειδικούς της Mojang, αυτό το βιβλίο είναι ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης στον ωκεανό του Minecraft. (Σεπτέμβριος 2020)

Βιβλία για παιδιά 
Άρα, η μηχανικός των άστρων
Η Kormal Singh έγραψε αυτό το βιβλίο για όλα τα παιδιά που διαθέτουν περιέργεια για αυτό τον κόσμο και θέλουν να φτιάξουν ένα καλύτερο. Ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση των βιβλίων STEAM, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στον προγραμματισμό.
Εικονογράφηση Ipek Konak. Ηλικία 6+ (Οκτώβριος 2020)
Το κόκκινο κουμπί
Η Ελένη Μπετεινάκη είναι γνωστή στον κόσμο των βιβλιόφιλων για τους ευφάνταστους τρόπους που εφευρίσκει για να εισάγει τα μικρά παιδιά στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης. Νηπιαγωγός, συγγραφέας και δημιουργός της γνωστής στήλης Τα παραμύθια του Σαββάτου στο cretalive.gr, με αυτό το βιβλίο της επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα προσφύγων. Εικονογράφηση Νικόλας Ανδρικόπουλος. Ηλικία 6+ (Οκτώβριος 2020)
Το πνεύμα του χιονιού – Δραστηριότητες και παιχνίδια
Ένα βιβλίο χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων που βασίζεται στο αγαπημένο παιδικό μυθιστόρημα της Maja Lunde. Περιέχει την κρυφή συνταγή της Χέντβιχ και αυτή για το χριστουγεννιάτικο κακάο, παζλ, κουίζ, φωτογραφίες με χρώμα, παιχνίδια μνήμης.
Ηλικία  6+ (Οκτώβριος 2020)
Οι περιπέτειες μιας σακούλας
Η Χριστίνα Κασιντή γράφει και η Ράνια Μακρυγιάννη εικονογραφεί μια ιστορία που δείχνει με ευφάνταστο τρόπο την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και την αξία της ανακύκλωσης.
Ηλικία 6+ (Οκτώβριος 2020)

Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων
Από τον ταλαντούχο συγγραφέα και εικονογράφο Yuval Zommer, μετά το Μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών σειρά έχουν τα θηρία. Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια θηρίων με εντυπωσιακή εικονογράφηση και πολλές πληροφορίες για τα γνωστά και λιγότερο γνωστά μας ζώα. Ηλικία 3+ (Οκτώβριος 2020)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ