Έξι νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» και τις εκδόσεις «ΠΕΔΙΟ»:

Έξι νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» και τις εκδόσεις «ΠΕΔΙΟ»:

Μεταφρασμένη Λογοτεχνία 


-«Δόξα» του Vladimir Nabokov (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Η Δόξα, ένα μοναδικό μυθιστόρημα από τον «πατέρα» της διάσημης Λολίτας Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του 20ού αιώνα. Το έργο, γραμμένο αρχικά στη ρωσική γλώσσα και μεταφρασμένο στην αγγλική από τον γιο του συγγραφέα, μεταφράζεται εδώ για πρώτη φορά από την πρωτότυπη μορφή του.  



-«Οκτώ» της Katherine Neville (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Το μυστηριώδες, χαμένο για αιώνες, σκάκι του Μονγκλάν, που κάποτε ανήκε στον Καρλομάγνο και φυλασσόταν μέχρι τα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης στο ομώνυμο μοναστήρι, πρέπει να εντοπίσει η νεαρή ηρωίδα Κατ, σ’ ένα κυνήγι γεμάτο γρίφους, σε μια παρτίδα ζωής και θανάτου. Το παγκόσμιο best seller, που πρόσφατα ψηφίστηκε ως ένα από τα δέκα κορυφαία βιβλία όλων των εποχών, κυκλοφορεί ξανά σε νέα μετάφραση.

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία 



-«Ζωή και Ελευθερία» του Σωκράτη Παλαιοκρασσά (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Το Ζωή & Ελευθερία είναι η πρώτη λογοτεχνική απόπειρα του Σωκράτη Παλαιοκρασσά, όπου καταφέρνει με ορμητικότητα και ζωντάνια να αναπλάσει την τοιχογραφία μιας ολόκληρης γενιάς, αυτής των σύγχρονων σαραντάρηδων.



«Μεγάλωνα για σένα...» του Θεόδωρου Λιμήτσιου (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Το «Εγώ μεγάλωνα για σένα…» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Θεόδωρου Λιμήτσιου, που με τρόπο τρυφερό και νοσταλγικό μάς θυμίζει πώς ήταν ο έρωτας πριν από τη βιαστική και επιπόλαιη «αγάπη» των social media και των κινητών τηλεφώνων. Ένας φόρος τιμής στο καθαρό και ανεπιτήδευτο συναίσθημα που όλοι αναζητούμε αλλά χάνουμε στο χάος των σύγχρονων καιρών.  


Επίκαιρα βιβλία - Μελέτες


-«Σε τροχιά πολέμου - Μπορούν ΗΠΑ και Κίνα να αποφύγουν την Παγίδα του Θουκιδίδη;» του Graham Allison (εκδ. Πεδίο). Η Κίνα και οι ΗΠΑ οδεύουν προς έναν πόλεμο τον οποίο δεν επιθυμούν. Η αιτία είναι η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: όταν μια ανερχόμενη δύναμη απειλεί να εκτοπίσει μια άλλη κυρίαρχη, τότε το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ο πόλεμος. Αυτό το φαινόμενο είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η Ιστορία. 
.

Βιβλία για γονείς


-«Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση» της Nessia Laniado (εκδ. Πεδίο).  Ένα βιβλίο γραμμένο με απλό, σχεδόν παιδικό λόγο, βασισμένο στα πλέον πρόσφατα συμπεράσματα της επιστημονικής έρευνας. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια κάθε γονιού να εμπνεύσει στα παιδιά του την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη σιγουριά ώστε να οραματιστούν και να επενδύσουν στο μέλλον που ονειρεύονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ