Νέα χρονιά, νέα βιβλία! από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ



Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος παρουσιάζουν το πρώτο εκδοτικό για το 2020, με οκτώ νέα βιβλία για ενήλικες και παιδιά, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τις 22 Ιανουαρίου 2020.

Μεταφρασμένη λογοτεχνία

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen 
Ανώνυμη #52


Ένα νέο προκλητικό θρίλερ από τις συγγραφείς του best seller Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες που εμπλέκονται σε ένα παράτολμο παιχνίδι αποκαλύψεων, εξουσίας και εμμονής.
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Δοκίμιο, μελέτη, βιβλία προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης

Mark O'Connell
Ο άνθρωπος του μέλλοντος


Ο Mark O’Connell ρίχνει φως στην πανάρχαια επιθυμία μας να υπερβούμε τη φύση μας –και παράλληλα μας προτρέπει να στοχαστούμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Το βιβλίο διερευνά τις ιλιγγιώδεις προοπτικές που ανοίγονται όταν σκεφτόμαστε το σώμα μας ως μια μηχανή και δοκιμάζει να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα όπως: Που μας οδηγεί η εμμονή μας με την τεχνολογία; Ποιες είναι οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης για την ανθρωπότητα; Μήπως τελικά η τεχνολογική πρόοδος μας απειλεί περισσότερο από όσο μας ωφελεί;
Μετάφραση: Γιώργος Στάμου

Jonah Berger
Από στόμα σε στόμα


Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας διαμορφώνει έξι αρχές με βάση τις οποίες καθετί μπορεί να γίνει δημοφιλές: προϊόντα, βίντεο, πολιτικές πρωτοβουλίες, τραγούδια. Παράλληλα παρουσιάζει μια σειρά από συγκεκριμένες πρακτικές τεχνικές για να διαδώσετε τις ιδέες σας, με παραδείγματα από μεγάλες εταιρείες όπως οι Apple, Nestle, Mars, Nike και Amazon.
Μετάφραση: Δάφνη Παπαδούδη

Scott Galloway
Η άλγεβρα της ευτυχίας


Αναζητώντας την «εξίσωση της καλής ζωής» ο Galloway αναφέρεται στην άλγεβρα της ευτυχίας. Η βασική του αρχή είναι ότι η ανθρώπινη ευτυχία μπορεί να χαρτογραφηθεί. Ένα δυνατό βιβλίο, βασισμένο σε μια ερευνητική προσέγγιση της ευτυχίας, από μια από τις
επιδραστικότερες φυσιογνωμίες του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μετάφραση: Αλέκος Αντωνίου

Συλλογικό έργο
Οικονομία με απλά λόγια


Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο είναι γεμάτο με συνοπτικές εξηγήσεις,
διαγράμματα που αποκρυπτογραφούν τις θεωρίες, αξιομνημόνευτες ρήσεις μορφών της
οικονομίας και έξυπνη εικονογράφηση που βοηθά στην κατανόηση των εννοιών. Για
αρχάριους αλλά και για όσους έχουν μελετήσει οικονομικά ζητήματα.

Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
Παιδικά βιβλία 3+

John Agee
Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου


Το παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Τζον Εϊτζί μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή. Ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα και μας δείχνει ότι, από φόβο για τις εξωτερικές απειλές, συχνά δεν βλέπουμε αυτές που προέρχονται από μέσα.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Παιδικά βιβλία 9+

'Science Bob' Pflugfelder, Steve Hockensmith
Νικ και Τέσλα

Δύο νέα βιβλία με τις συναρπαστικές περιπέτειες των μικρών εφευρετών Νικ και Τέσλα έρχονται να προστεθούν στην επιτυχημένη σειρά βιβλίων, από τους 'Science Bob' Pflugfelder & Steve Hockensmith, που είναι ιδανική για παιδιά που αγαπούν την περιπέτεια και τις επιστήμες.
Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅