ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ (Β΄)

Νέα  βιβλία για ενήλικες, κυκλοφορήσαν στα βιβλιοπωλεία την Τετάρτη 13/11/2019 από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.


Εκλαϊκευμένη επιστήμη


What the fact!?


39 + 1 ιστορίες της επιστήμης που θα σου... ανατινάξουν τον εγκέφαλο
Μια από τις δημοφιλέστερες εκπομπές του ελληνικού YouTube τώρα και σε βιβλίο, από τον άνθρωπο που κατάφερε να αναδείξει τη μαγεία της επιστήμης με απλά λόγια.
Ο Mikeius εξηγεί τους πιο απίστευτους επιστημονικούς μύθους αντλώντας παραδείγματα από τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τη Μηχανική.
  • Πώς θα ήταν μια ρεαλιστική εξωγήινη εισβολή;
  • Τι είναι ο «Πόλεμος των Ρευμάτων»;
  • Γιατί έχει άδικο ο Thanos;
  • Είναι δυνατόν να έκανε λάθος ο Αϊνστάιν;
Αν είσαι φαν του «What the fact!?» στο YouTube, δεν θα μπορείς να ξεκολλήσεις από το βιβλίο!
Το βιβλίο περιέχει βίντεο σε QR code με μήνυμα του Mikeius αποκλειστικά για τους αναγνώστες του.
Είπαν για τον Mikeius:
Ο Mikeius είναι ένας από τους πλέον γνωστούς YouΤuber των τελευταίων ετών. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά βλέπουν εδώ και χρόνια τα βίντεό του και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αγνοούν παντελώς την παρουσία του. Είναι ο σταρ ενός κόσμου που όλο και μεγαλώνει.  
Ιάσονας Καραμήτσος –Protagon.gr
Σκέψου τη γκριμάτσα σου όταν βρίσκεις στην τσέπη σου περισσότερα λεφτά από αυτά που νομίζεις ότι έχεις. Ε, αυτή είναι η φάτσα σου όταν βλέπεις ένα ΜΠΡΑΦ ή διαβάζεις ένα κείμενο του Μιχάλη.
Φένια Μπινιάρη –Oneman.gr
Είτε τον γουστάρεις είτε όχι, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν τύπο που, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Comedy Lab, έχει καταφέρει να δημιουργήσει στην Ελλάδα κάτι ξεκινώντας από το μηδέν.
Vice.com
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Mikeius σπούδασε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. αλλά ακολούθησε καριέρα στα media. Ξεκίνησε ως blogger και το 2011 συνεργάστηκε με το ComedyLab για την πρώτη mainstream εκπομπή στο ελληνικό Internet. Από τότε παράγει περιεχόμενο για το YouTube σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας, όπως το «ΜΠΡΑΦ», το «Θάψε το Σενάριο» και «Ο Σκεπτικός Κάφρος».
Από το 2017 προωθεί τη μετάδοση της επιστήμης στο ευρύ κοινό με την εκπομπή «What the Fact!?».
 
Mikeius (@brafmikeius)
youtube.com/user/MikeiusOfficial

Ιστορία


X, Y & Z - Πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma


Πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma
Η αληθινή ιστορία από τον ανιψιό του Alan Turing
 
Βασισμένο σε πρωτότυπη έρευνα και σε έγγραφα που βγήκαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, το X, Y & Z: Πώς έσπασε ο κώδικας του Enigma είναι η συναρπαστική ιστορία των ανθρώπων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να προφυλάξουν το μεγαλύτερο μυστικό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο μπάνιο ενός βελγικού ξενοδοχείου, ένας Γάλλος αρχικατάσκοπος φωτογραφίζει άκρως απόρρητα έγγραφα –τις οδηγίες λειτουργίας της μηχανής κρυπτογράφησης Enigma. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας μαθηματικός στη Βαρσοβία αρχίζει να αποκρυπτογραφεί τις κωδικοποιημένες διαβιβάσεις του Τρίτου Ράιχ και βάζει τα θεμέλια για την επιχείρηση αποκρυπτογράφησης στο Μπλέτσλεϊ Παρκ. Η συνεργασία ανάμεσα στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία παίρνει την κωδική ονομασία «Χ, Υ & Ζ».
Είπαν για το βιβλίο:
«O Turing φέρνει στην επιφάνεια μια σπουδαία ιστορία ευφυΐας, ανδρείας και συντροφικότητας, η οποία διαβάζεται απνευστί –σαν κατασκοπικό μυθιστόρημα.»
– Nature
«Μια διαφορετική προοπτική στην ιστορία του σπασίματος του Κώδικα του Enigma…»
–    Dominic Lenton, E&T Magazine

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ντέρμοτ Τιούρινγκ, ανιψιός του Άλαν Τιούρινγκ, είναι δικηγόρος, μελετητής θεμάτων του Β´ ΠΠ και τακτικός ομιλητής στο Κέντρο Κρυπτολογικής Iστορίας της Αμερικανικής Eθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας. Το 2012, τη χρονιά που συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του θείου του, ο Ντέρμοτ Τιούρινγκ ανέλαβε τη διαχείριση του Μπλέτσλεϊ Παρκ, εκεί όπου ο ιδιοφυής μαθηματικός Άλαν Τιούρινγκ αποκρυπτογράφησε τον  κώδικα της συσκευής Enigma και  χάραξε τον δρόμο προς τους υπολογιστές.

Προσωπική βελτίωση


Βγες από τον λαβύρινθο


Μια απλή μέθοδος για να αλλάξετε τρόπο σκέψης
Η συνέχεια του best seller των 28 εκατομμυρίων αντιτύπων “Ποιος πήρε το τυρί μου;”
 
Οι καλύτερες λύσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές απ’ ό,τι περιμένατε…
Στο Ποιος πήρε το τυρί μου; ο Σπένσερ Τζόνσον έδειξε  σε εκατομμύρια αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς το Τυρί και να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος δεν ξέρει από πού ή πώς να ξεκινήσει αυτή τη διαδρομή; Και τι γίνεται αν στη ζωή υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από το Τυρί;
Το Βγες από τον Λαβύρινθο είναι μια νέα διασκεδαστική ιστορία που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε ό,τι σας κρατάει πίσω και να δημιουργήσετε ένα μέλλον με περισσότερη χαρά και ικανοποίηση. Έχει γραφτεί για όποιον θέλει να διεκδικήσει περισσότερη επιτυχία, προσωπική ή επαγγελματική, διαβάζεται σε μερικά λεπτά και δίνει ιδέες που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή.
* Το «Τυρί» είναι μια μεταφορά για οτιδήποτε θέλετε από τη ζωή –μια καλή δουλειά, μια τρυφερή σχέση, χρήματα, περιουσία, καλή υγεία, πνευματική γαλήνη… Ο «Λαβύρινθος» είναι μια μεταφορά για όλες τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να σας εμποδίζουν να βρείτε και να απολαύσετε το δικό σας Τυρί.  
  • Οι πωλήσεις των βιβλίων του Spencer Johnson σε όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν εκδοθεί σε 47 γλώσσες, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Ο Spencer Johnson απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017, λίγο καιρό αφού παρέδωσε στον εκδότη του αυτόν τον νέο εμπνευσμένο μύθο του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο δρ Σπένσερ Τζόνσον είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στοχαστές και πολυδιαβασμένους συγγραφείς του κόσμου, και τα βιβλία του έχουν ενσωματωθεί στη γλώσσα και την κουλτούρα της Αμερικής. Εργάστηκε στη Mayo Clinic και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, και υπηρέτησε ως ερευνητής ιατρός στο Ίδρυμα Διεπιστημονικών Μελετών ως βοηθός καθηγητής Ηγεσίας στην Επιχειρηματική Σχολή του Χάρβαρντ (και ως σύμβουλος στο Κέντρο Δημόσιας Ηγεσίας   της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ (Harvard Kennedy School of Government).  

Αυτό είναι το μάρκετινγκ


 Αν θες να σε δουν, μάθε πρώτα να βλέπεις
Μάρκετινγκ για το οποίο μπορείτε να είστε υπερήφανοι!
Ο Σεθ Γκόντιν προσφέρει για πρώτη φορά το απόσταγµα της γνώσης του στο µάρκετινγκ σε ένα εύληπτο, διαχρονικό βιβλίο. Στην καρδιά της προσέγγισής του βρίσκεται µια µεγάλη ιδέα:
Οι µεγάλοι επαγγελµατίες του µάρκετινγκ δεν χρησιµοποιούν τους καταναλωτές για να λύσουν τα προβλήµατα της εταιρείας τους –χρησιµοποιούν το µάρκετινγκ για να λύσουν τα προβλήµατα άλλων ανθρώπων. Δεν “κάνουν φασαρία” απλώς –κάνουν τον κόσµο καλύτερο. Το πραγµατικά ισχυρό µάρκετινγκ βασίζεται στην ενσυναίσθηση, τον συναισθηµατικό µόχθο και τη γενναιοδωρία.
Μάθετε να εντοπίζετε το κατάλληλο ακροατήριο, τη µικρότερη βιώσιµη αγορά· να εµπνέετε εµπιστοσύνη και να εξασφαλίζετε συναίνεση· να υιοθετείτε τις ιστορίες που χρησιµοποιούν οι οπαδοί σας· να βρίσκετε το κουράγιο να δημιουργείτε ένταση και να την εκτονώνετε και, το κυριότερο, να προσφέρετε στους ανθρώπους τα εργαλεία και τις ιστορίες που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν τους στόχους τους.
Είναι καιρός να σταµατήσετε να αποφεύγετε την αλήθεια, να στέλνετε µηνύµατα σπαµ και να έχετε ενοχές για τη δουλειά σας. Είναι καιρός να σταµατήσετε να µπερδεύετε τα στατιστικά στοιχεία των κοινωνικών µέσων µε τις προθέσεις του κοινού. Είναι καιρός να σταµατήσετε να σπαταλάτε χρήµατα για να κλέβετε την προσοχή του κόσµου, γιατί αυτό δεν αποδίδει µακροπρόθεσµα. Είναι καιρός να σας προσέξουν, αλλά αυτό θα γίνει αφού πρώτα µάθετε να παρατηρείτε εσείς.         
 
  • Επίσημο best seller των ΝΥ Times, Wall Street Journal, Amazon
  • Νούμερο 1 επιχειρηματικό βιβλίο στην Ιταλία
Είπαν για το βιβλίο:
«Πιστεύω πως με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα δείτε το μάρκετινγκ σαν μια ευγενή περιπέτεια για να επιτύχετε μεγάλη και θετική αλλαγή στον κόσμο.»                                                              
–Talia Schmidt, talktechmarketing.com
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Σεθ Γκόντιν είναι συγγραφέας πολλών best seller. Εκατομμύρια άνθρωποι διαβάζουν τα καθημερινά άρθρα του στο seths.blog, ενώ με τα εργαστήριά του βοηθά ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ιδρυτής των altMBA και  Yoyodyne, πρώην αντιπρόεδρος της Yahoo και μέλος του Marketing Hall of Fame. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το sethgodin.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ