ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Κι ενώ το καλοκαίρι φεύγει σιγά σιγά και μπαίνει το φθινόπωρο, η διάθεση για ταξίδια χτυπάει κόκκινο! Όμως φέτος το Φθινόπωρο αποφάσισα να κάνω μόνο αναγνωστικά ταξίδια και μάλιστα με βιβλία που θα με ταξιδέψουν σε μέρη που θα ήθελα κάποια μέρα να επισκεφτώ στην πραγματικότητα.
Εδώ θα σας αναφέρω βιβλία που δεν εκδόθηκαν εχθές αλλά είναι πάντα επίκαιρα και θα μας ταξιδέψουν. Πρώτος σταθμός μας για το Φθινόπωρο η ΑΙΓΥΠΤΟΣ.




Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS
Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/10/1996



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μάνα, κόρη, αδερφή, ανιψιά. Η αιώνια Γυναίκα που ερωτεύεται, παθιάζεται, υποφέρει, υπομένει. Ο Άνδρας πολεμά κι εκείνη μάχεται για την ευτυχία και των δυο τους. Ας ασχολείται εκείνος με τα αιώνια, εκείνη γοητεύεται από τα εφήμερα, τα μικρά, τα αγνοημένα. Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ πάντως γοητεύεται από αυτά όσο και από τα άπιαστα και, φυσικά, γοητεύει. Δεν είναι άλλη από την κόρη της Σεχραζάτ, που πρωταγωνιστεί στην ΑΙΓΥΠΤΙΑ. Η Σεχραζάτ και ο Ρικάρντο, ο Μοχάμετ Άλι και η Σαμίρα ερωτεύονται, ζουν συγκλονιστικές εμπειρίες, συγκινούν και μαγεύουν τον αναγνώστη ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, την Ιστορία και το Μύθο. Με φόντο τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανατολής, ξεδιπλώνεται και ολοκληρώνεται η ιστορία μιας οικογένειας που δοκιμάζεται από τον έρωτα και το θάνατο. Ένα χορταστικό ιστορικό μυθιστόρημα!

Το κορίτσι του Νείλου
Ρένα Μαραζιώτη
Σειρά: Ελληνική πεζογραφία

1 η κυκλοφορία: Ιούνιος 2018
Εκδοσεις ΩΚΕΑΝΟΣ




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Στη νοτιότερη άκρη της Αιγύπτου πλάι στα αργόσυρτα νερά του Νείλου, στη γη της Νουβίας, μεγαλώνει η γλυκιά Νουρ, κόρη πολυμελούς οικογένειας. Στα δώδεκά της θα φύγει κρυφά από το σπίτι της. Ένας πανίσχυρος Άραβας θα την υιοθετήσει δίνοντας στην οικογένειά της μια δυνατή ανάσα επιβίωσης. Ο Καρίμ Νασάν τη μεγαλώνει σαν κόρη του, αλλά καθώς ο καιρός κυλάει, μέσα του γεννιέται ένας πόθος διακαής για το νεαρό κορίτσι...
Ο χαρισματικός νεαρός συνεργάτης του Καρίμ, ένας νέος φιλόδοξος, απρόβλεπτος και εγωιστής, ο Άντριαν, ελληνικής καταγωγής, ερωτεύεται κι αυτός τη Νουρ. Είναι όμως αυτός που θα κάνει την καρδιά της Νουρ να χτυπήσει πιο δυνατά;

Ο Χαλίλ ο Νούβιος, προσπαθεί να ζήσει σύμφωνα με τις αξίες των προγόνων του. Κάποια μέρα εντελώς συμπτωματικά ανακαλύπτει ότι η γνησιότητα της καταγωγής του αμφισβητείται...
Τέσσερα πρόσωπα, τέσσερεις διαφορετικοί άνθρωποι με συναισθήματα που τους δένουν άρρηκτα, καλούνται να αντιμετωπίσουν γεγονότα απρόβλεπτα και το κάλεσμα της μοίρας...




Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS
Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 01/03/1996


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αίγυπτος, 1790. Η Υψηλή Πύλη έχει αρχίσει ήδη να παρακμάζει και οι Μαμελούκοι είναι πλέον οι αληθινοί κυρίαρχοι της χώρας. Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται ανάμεσα στη Σεχραζάτ, κόρη ενός πλούσιου χριστιανού Αιγυπτίου και τον Καρίμ, γιο ενός φτωχού μουσουλμάνου κηπουρού. Οι δύο νέοι ονειρεύονται να παντρευτούν όταν μεγαλώσουν, όμως ο Καρίμ, μολονότι είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη Σεχραζάτ, είναι πάντοτε διστακτικός και λαχταράει να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο. 
Στα χρόνια που ακολουθούν, οι δυο νέοι απομακρύνονται ο ένας απ’ τον άλλον. Η Σεχραζάτ παντρεύεται έναν εύπορο νεαρό που ήταν πάντα ερωτευμένος μαζί της αλλά μένει γρήγορα χήρα. Ο Καρίμ, πάλι, έχει πραγματοποιήσει το όνειρό του και υπηρετεί ως ανώτατος αξιωματούχος στο αιγυπτιακό Ναυτικό.
Όμως, η ζωή, ο πόλεμος, οι καινούργιες αγάπες οδηγούν τον καθένα τους σε μονοπάτια διαφορετικά, σε δρόμους δύσκολους, γεμάτους περιπέτειες. Άραγε, τι επιφυλάσσει το μέλλον σ’ αυτούς τους τόσο ξεχωριστούς ανθρώπους;


Αιγυπτιακή Μυθολογία

 Συγγραφέας: Donna Jo Napoli
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ - NATIONAL GEOGRARHIC
 ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2018






Η «Αιγυπτιακή Μυθολογία», μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση, που είναι το δεύτερο βιβλίο της Ντόνα Τζο Νάπολι για την αιγυπτιακή μυθολογία μετά το Lights on the Nile, προσφέρει μια περιπλάνηση στη χώρα του Νείλου που γέννησε τον πανίσχυρο θεό ήλιο Ρα, την τρυφερή και προστατευτική Εσέτ (Ίσιδα), αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα, τη θεά της εκδίκησης Σεχμέτ, και τόσες άλλες θεότητες, όπως τη θεά γάτα Μπαστέτ, αλλά και τις περίφημες ταφικές τελετές και τις πυραμίδες. Οι ιστορίες του τόμου αφηγούνται με λυρισμό τη δημιουργία της γης και του ουρανού, της μέρας και της νύχτας, τις μακροχρόνιες διαμάχες μεταξύ των θεών.
Aπό τον πανίσχυρο Ρα, τον θεό ήλιο, έως την τρυφερή και προστατευτική Εσέτ (Ίσιδα), αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα, οι ιστορίες αυτού του βιβλίου δεν παύουν ποτέ να μας μαγεύουν. Αφηγούνται με λυρισμό τη δημιουργία της γης και του ουρανού, τις μακροχρόνιες διαμάχες μεταξύ των θεών, αλλά και τη συναρπαστική ζωή θρυλικών ηρώων. Ιστορίες που θα αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον ανθρώπων κάθε ηλικίας.
Στις σελίδες αυτού του εντυπωσιακού βιβλίου θα βρείτε:
• Ιστορίες για θεούς, θεές, θνητούς και τέρατα που θα εξάψουν τη φαντασία σας.
• Πρωτότυπες εικόνες που ζωντανεύουν τους ήρωες και τις ιστορίες τους.
• Πληροφορίες για το ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Αιγύπτου.
• Έναν χάρτη της αρχαίας Αιγύπτου που εξηγεί το γεωγραφικό πλαίσιο.
• Μια συγκεντρωτική παρουσίαση των θεών και των ηρώων, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης τα ονόματα, οι τίτλοι και
τα σύμβολά τους.

• Την ενότητα «Υστερόγραφο» για όσους θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότερα.

Τσάι στη Σαχάρα
 Συγγραφέας Paul Bowles
Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης 
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Χρόνος έκδοσης: Μάιος 2019

Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου, ο Πορτ και η Κιτ Μόρσμπερι, ένα σοφιστικέ ζευγάρι Αμερικανών, διαπιστώνουν πως, καθώς έχουν απομακρυνθεί ψυχικά και έχουν αποξενωθεί σεξουαλικά, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να συνεχίσουν να συμβιώνουν. Προσπαθώντας να βγουν από αυτό το αδιέξοδο, ταξιδεύουν στη Βόρεια Αφρική με σκοπό να διασχίσουν την Αλγερία – δεν έχουν καταλήξει στον ακριβή προορισμό τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους τον σύγχρονο κόσμο. Αυτή η ανέμελή τους απόφαση όμως θα έχει τρομερές συνέπειες και για τους δύο. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, με πρωταγωνιστές την Ντέμπρα Γουίνκερ και τον Τζον Μάλκοβιτς

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ. ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΓΚΙΜΠ ΜΑΧΦΟΥΖ



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS
Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ανθρώπινες σχέσεις,Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 24/04/2014


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Κανένας άλλος σκοπός δε δέσποζε πια στη ζωή μου, κανένας προορισμός, εκτός από την καγκελόπορτα απέναντι από το σπίτι μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να στέκομαι εκεί και να κοιτώ με δυο μάτια που έσταζαν λαχτάρα και ανείπωτη περιέργεια. Η τύχη μου χαμογελούσε, και σχεδόν κάθε μέρα μού χάριζε τουλάχιστον ένα καινούργιο πρόσωπο∙ και κάθε φορά ένιωθα πως έστελνε ουράνιο φως στην ψυχή μου. Για ένα μικρό παιδί, όπως εγώ, με περιορισμένους ορίζοντες και όρια κίνησης, η παρέλαση αυτή ισοδυναμούσε με εξέλιξη, κάθε φορά με μια εξαίσια νίκη. Όμως, ο δικός μου Φαραώ, ο δικός μου γίγαντας του παραμυθιού, ήταν ο πιο αγαπημένος. Τον ξεχώρισα από την αρχή, χωρίς να μπορώ ποτέ να αντιληφθώ τον λόγο». 
Ένα ταξίδι επιστροφής στο παρελθόν, στον χρόνο και τον τόπο του μεγάλου συγγραφέα Ναγκίμπ Μαχφούζ, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που τον συναντά ξανά και ξανά στο διάβα της ζωής του. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, συνειδητοποίησης και προπάντων αποτίμησης ζωής∙ μία εκ νέου αποτύπωση της σύγχρονης ιστορίας της Αιγύπτου έτσι όπως αναδύεται μέσα από τα έργα του μεγάλου δασκάλου, αλλά κυρίως μέσα από το πρίσμα της παράδοξης σχέσης που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο κεντρικά πρόσωπα: απροκάλυπτη και χωρίς φτιασίδια, όμως τόσο, μα τόσο αληθινή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅