ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ από τις Εκδόσεις Πηγή

- Οι Εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν την "παράδοξη ιστορία ενός απείθαρχου ταξιδιώτη", το πρώτο μυθιστόρημα του έμπειρου δημοσιογράφου Αχιλλέα Φακατσέλη, με τίτλο "Τυφλό Φως". Αυτοδίδακτος δημοσιογράφος αθροίζοντας 30 έτη εξαρτημένης εργασίας στην ιστορική «Ελευθεροτυπία» συν κάτι ολιγοετείς περιόδους σε άλλες εφημερίδες των Αθηνών, ο Αχιλλέας Φακατσέλης, σε ηλικία 62 ετών, διέκοψε τη δημοσιογραφία φιλοδοξώντας να ασχοληθεί με την λογοτεχνία. Το πρώτο του πόνημα αποτελεί μία περιπετειώδη αναζήτηση στο χώρο της φαντασίας αλλά και ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

- Οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Ιωάννης Λαδάκης παρουσιάζουν το μυθιστόρημα φανταστικής λογοτεχνίας "Απομόνωση". Η «Απομόνωση» είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που έρχεται να σπείρει το ζιζάνιο του προβληματισμού και της εναντίωσης στην αδράνεια...



Τυφλό Φως
Αχιλλέας Φακατσέλης

Ενας τόπος μυστηριακός κι απόμακρος, είναι το σκηνικό όπου εξελίσσεται αυτό το δυστοπικό μυθιστόρημα. Εκεί φτάνει ο πρωταγωνιστής. Ανώνυμος και διαχρονικός ζει τις προσωπικές του περιπέτειες ρίχνοντας φως στην αδιάκοπη προσπάθεια του ανθρώπου για μια καλύτερη κοινωνία. Αμφισβητώντας κάθε παγιωμένη βεβαιότητα, περιπλανιέται στο στίβο της προσωπικής ανυπακοής για να φτάσει μέχρι τις συμπληγάδες που φράζουν κάθε απελευθερωτική απόπειρα. Έτσι, το ταξίδι της ζωής του, καταλήγει εκεί που καταλήγουν όλα τα ταξίδια των ανθρώπων: σε έναν προσωπικό προορισμό, που ορίζει και την τελική αξία του ταξιδιού.
Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Τυφλό φως

Επιμέλεια: Αχιλλέας Φακατσέλης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 17.00€
Σελίδες: 446

ISBN:  978-960-626-154-1

Απομόνωση
Ιωάννης Λαδάκης
Ο κύριος Χ είναι ένας απλός άνθρωπος, ο οποίος απορροφάται από το απομονωμένο δίκτυο πληροφοριών και εικονικών πραγματικοτήτων που έχει συνθέσει για τον ίδιο το σύστημα.
Το μεγάλο βουβό κτήριο, η νεκρή επικοινωνία με απλές αλληλουχίες εικόνων και μηνυμάτων, καθώς και η τραγική στιγμή συνειδητοποίησης της αφαίμαξης της ζωής του, πλέκουν μια ιδιαίτερη ιστορία που καταλήγει πάντα στην ίδια αρχή, στον ίδιο φαύλο κύκλο: προστάτες – δεσμώτες και συστήματα – φυλακές.
Η «Απομόνωση» είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που έρχεται να σπείρει το ζιζάνιο του προβληματισμού και της εναντίωσης στην αδράνεια μπροστά στο επιτακτικό ερώτημα:
Είναι ικανό το άτομο να ξεφύγει με τη δράση του από τον κλοιό που του επιφυλάσσουν
οι προστάτες του;
Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Απομόνωση
Συγγραφείς: Ιωάννης Λαδάκης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 14.00 €
Σελίδες: 276
ISBN: 978-960-626-152-7

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ