Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ -ΠΑΙΔΙΚΑ-

Το μυστικό του ραγισμένου καθρέφτη 
& άλλα παραμύθια
Έλενα Κουβελιώτη



Σελ.: 104
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 10,00 €
ISBN: 978-960-468-231-7

Ένας παραμυθένιος κόσμος που ταξιδεύει τα παιδιά και τα διδάσκει αξίες, όπως η καλοσύνη, η φιλία, η αξία της συγχώρεσης, η ανταπόδοση.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Έλενα Κουβελιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Χαϊδάρι και σπούδασε Αγιογραφία. Είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και στιχουργός.
Μέχρι τώρα στο ενεργητικό της έχει δεκαπέντε σενάρια, πάνω από δεκαεπτά παραμύθια και πέντε θεατρικά εκ των οποίων η Γενοβέφα πήρε το 3ο βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος (Κεφαλονιά). Η έφεσή της στη συγγραφή εκδηλώθηκε στα 11 της χρόνια, όταν έγραψε και το πρώτο της διήγημα. Eίναι μητέρα δύο κοριτσιών και έχει πολύ μεγάλη αγάπη στα παιδιά. Στο Μυστικό του ραγισμένου καθρέφτη περιέχονται παραμύθια από αυτά που εμπνεύστηκε και διηγούνταν στις κόρες της. Με το παρόν βιβλίο επιθυμεί να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, ώστε να παραδειγματιστούν από τους ήρωές της και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.





Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς
Ισαβέλα Τηλεμάχου






Σελ.: 128
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 10,00 €
ISBN: 978-960-468-222-5

Ο Γιαννάκης είναι ένας μαθητής δημοτικού, που με τους φίλους του φτιάχνουν τη δική τους ομάδα και ετοιμάζουν διάφορες σκανταλιές, σχέδια και περιπέτειες. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος από τους συμμαθητές τους στρέφεται εναντίον τους; Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας συναρπάσει, σε ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα, φαντασία και πολλές ανατροπές.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Ισαβέλα Τηλεμάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε Κύπρο και Ελλάδα.
Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων, παραμυθιών, λογοτεχνικών βιβλίων, μιας και η αγάπη της προς την ελληνική γλώσσα ήταν έκδηλη. Η φαντασία και η δεξιοτεχνική χρήση της γλώσσας την έκαναν να αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς. Ο μικρός Γιαννάκης και οι Ντράγκονς είναι το πρώτο βιβλίο της.



Ο φίλος μου ο Ντείνο
&
Το παραμύθι της Αγγελίνας

Όλγα Χαιροπούλου







Σελ.: 136
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 10,00 €
ISBN: 978-960-468-216-4

Ο φίλος µου Ντείνο
Η Μαριάννα είναι ένα κοριτσάκι που µεγαλώνει σε ένα χωριό, κοντά σε µία λίµνη. Δεν έχει άλλα αδέρφια ούτε άλλα παιδιά για να παίζει µαζί τους. Έτσι, έχει µια µεγάλη επιθυµία: να αποκτήσει έναν φίλο. Αυτή η επιθυµία της είναι τόσο µεγάλη, που κάποια στιγµή συµβαίνει κάτι αναπάντεχο. Εκεί κοντά στη λίµνη, µέσα από µια πέτρα-αυγό, βγαίνει ένα µικρό δεινοσαυράκι που την ακολουθεί σε κάθε της βήµα και γίνεται ο φίλος της. Η απίστευτη είδηση φτάνει και στα διπλανά χωριά και όλοι θέλουν να δουν το δεινοσαυράκι. Να το δουν µε τα ίδια τους τα µάτια και να φωτογραφίσουν αυτό το ζώο, που κανονικά έχει εξαφανιστεί πριν από πολλά εκατοµµύρια χρόνια. Για τελευταία φορά, πριν ξεκινήσει το σχολείο, κατεβαίνει η Μαριάννα µε το δεινοσαυράκι στη λίµνη και εκεί γίνεται πάλι κάτι τελείως αναπάντεχο.

Το παραµύθι της Αγγελίνας
Ο κύριος Χαράλαµπος είναι υπάλληλος του Δασαρχείου και η δουλειά του είναι να φυλάει το δάσος. Ζει µόνος του, µακριά από το δικό του χωριό. Δεν έχει δική του οικογένεια και στο µέρος που ζει, δεν έχει άλλους φίλους, παρά µόνο τα ζώα του δάσους. Συνοµιλεί µαζί τους και εκείνα τον καταλαβαίνουν. Κάποτε βγήκε στη σύνταξη και γύρισε στο χωριό του. Εκεί έκανε τη Φάρµα των Ζώων. Μάζεψε όλα τα ζώα του δάσους που γνώριζε στο µεγάλο οικόπεδο που αγόρασε και όλα είχαν το δικό τους σπιτάκι. Είχε και γάτες, κότες και ένα γαϊδουράκι. Ακόµη και µια αρκούδα ζούσε στη Φάρµα των Ζώων. Ζούσαν, όµως, όλα τα ζώα αγαπηµένα µεταξύ τους;




Εκείνο το ταξίδι

Ανδρονίκη Δακορού


Σελ.: 96
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 10,00 €
978-960-468-225-6


Στα γενέθλιά του όλος του ο κόσμος αλλάζει ξαφνικά. Όλα όσα θεωρούσε δεδομένα ανατρέπονται. Οι γονείς του –ή μάλλον, αυτοί που θεωρούσε ότι ήταν οι γονείς του– του αποκαλύπτουν, ύστερα από ένα συμβάν, ότι είναι υιοθετημένος. Το μικρό αγόρι πανικοβάλλεται και αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, αγωνία και συναισθήματα ξεκινάει. Όμως, αυτό το ταξίδι μπορεί να αποτελέσει μάθημα συνειδητοποίησης κάποιων σημαντικών πραγμάτων. Μέσα από αυτό μαθαίνει να πιστεύει στην ύπαρξη μιας δύναμης ανώτερης από τον άνθρωπο και καταλαβαίνει ποια είναι η έννοια της πραγματικής οικογένειας. Έτσι, το ταξίδι αυτό δεν είναι απλά μια περιπέτεια, αλλά ένα μάθημα, ένα μάθημα ζωής!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Ανδρονίκη Δακορού, γεννημένη τον Απρίλιο του 1990, είναι απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά και έχει κάνει σπουδές Ελληνικής Κλασικής Φιλολογίας και Ειδικής Αγωγής. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία, καθώς και η ερασιτεχνική συγγραφή βιβλίων, την οδήγησαν στη συγγραφή διηγημάτων. Μετά το Φτερούγισμα προς την ελευθερία, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, ακολουθεί το δεύτερό της διήγημα, Εκείνο το ταξίδι, ένα έργο που θα αγαπηθεί και αυτό εξίσου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ