ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ ,Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ COMICS από τις Εκδόσεις M. Σιδέρη

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ COMICS από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη - Ekdoseis Michali Sideri

Ντετέκτιβ Άστραλ

Νικόλας Στεφαδούρος



978-960-468-229-4
«Ημερολόγιο Αστρομπανάνας, καταχώρηση #3438. Κάπου πέρα πολύ μακριά στα πέρατα ενός τεράστιου και αφιλόξενου Γαλαξία ο διασημότερος Ντετέκτιβ του Σύμπαντος, ο ένας και μοναδικός Άστραλ, αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να μεταφέρει ένα άκρως επικίνδυνο πακέτο μέχρι τον Πλανήτη με τους Μικροξερόλες. Τα μοναδικά πλάσματα στον κόσμο που γνωρίζουν πως να το εξουδετερώσουν! Θα καταφέρει άραγε ο δαιμόνιος Ντετέκτιβ μαζί με το πιστό του πλήρωμα, Ρέηα και Γκρέητο,να ολοκληρώσει θριαμβευτικά ακόμα μία επιτυχη-μένη αποστολή;»
…αναρωτιέται γράφοντας την τελευταία καταχώρηση στο ημερολόγιο του σκάφους του ο… χειρότερος Ντετέκτιβ του διαστήματος.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Νικόλας Στεφαδούρος Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εργάστηκε ως μηχανικός, αλλά σύντομα τον τράβηξε το αντικείμενο του εικονογράφου και του κομί-στα. Παρακολούθησε στη σχολή Βακαλό με υποτροφία το μονοετές εργαστήριο κόμικς, με δάσκαλο τον γνωστό κομίστα Νίκο Κούτση. Εργάζεται χρόνια ως κομίστας και εικονογράφος και έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες, όπως οι Desyllas Games, MAC Cosmetics, Dufry, ΝΟΥΝΟΥ, ΙΟΝ και με καλλιτέχνες, όπως οι Σταμάτης Κραουνάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, κ.λπ. Έχει στο ενεργητικό του ήδη 10 εκδόσεις βιβλίων κόμικς και έχει βραβευτεί δύο φορές στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, με ένα Βραβείο Κοινού το 2017 και ένα Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη το 2016. Αυτό το διάστημα συνεργάζεται με το Socomic.gr ως κομίστας, με τη Sportnews ως εικονογράφος παιχνιδιών browser, με το Teesney.com ως εικονογράφος/κομίστας και με το Εργαστήρι Τέχνης Ζωγραφίζω ως δάσκαλος κόμικς σε παιδιά και ενήλικες.
www.stefadouros.gr


Μαντλίν

Αρινέλα Κοτσίκο



978-960-468-226-3
Στο μακρινό και όμορφο βασίλειο της Λόρεον, ζούσε η Μαντλίν, κόρη του βασιλιά Τζόν. Μια γενναία και ατρόμητη πριγκίπισσα, που είχε την κάρδια ενός πολεμιστή. Όνειρο της από παι-δί ήταν να γίνει ο «πιο γενναίος πολεμιστής του κόσμου» όπως της είχε διηγηθεί σε μια ιστο-ρία ο πατέρας της, και μια μέρα να πολεμήσει στους αγώνες για την διαδοχή του θρόνου. Όμως κανένας δεν θα επέτρεπε σε μια κοπέλα να αγωνιστεί.
Με την βοήθεια του πιστού της φίλου, Ρόνυ, αποφασίζει να αλλάξει την γνώμη του πάτερα της και των υπολοίπων, και να τους αποδείξει πως δεν μετρά το φύλο αλλά το θάρρος και η τόλμη να κυνηγάς τα όνειρα σου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Αρινέλα σπουδάζει Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Ζω-γραφίζει από νεαρή ηλικία και τα δυο τελευταία χρόνια ασχολείται με το χώρο των κόμικς. Παρακολουθεί μαθή-ματα ελεύθερου σχεδίου καθώς και, σχεδιασμού κόμικς και σκίτσου στην Σχολή Ορνεράκη. Έχει εκδώσει (αυτοέκ-δοση) το πρώτo της κόμικ με τίτλο «Fallen Light» που έχει ήδη τρία τεύχη. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης στην Αθήνα. Στόχος της είναι να εδραιωθεί επαγγελματικά στον χώρο.

Το νησί της τρέλας

Γιώργος Μελισσαρόπουλος



978-960-468-206-5
Όλα φαίνονται να κυλάνε ήρεµα στο νησί της Τζαµάουα, µέχρι που µια οµάδα άγριων πειρατών κάνει την εµφάνισή της αναστατώνοντας όλα τα ζώα της παραλίας. Η έξυπνη Καλαµαρένια, ο γενναίος Μπανανέος και το µικρό Χταποδίνι θα ζητήσουν τη συµβουλή του σοφού Ναυαγογέροντα για να αντιµετωπίσουν τον πειρατή Πρασογένη και τους παπαγάλους του.
Θα τα καταφέρουν; Ποιος είναι άραγε ο αινιγµατικός Σαγονιάρης; Μια περίεργη περιπέτεια ξεκινά για τους τρεις φίλους, γεµάτη χιούµορ και απρόβλεπτες καταστάσεις.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος έχει σπουδάσει κινούµενο σχέδιο και εικονογράφηση στο Λονδίνο και εργάζεται επαγγελµατικά στον χώρο των comics από το 2003. Έχει δηµιουργήσει το comics ΑΓΡΙΑΔΕΣ (εκδ. Ένατη Διάσταση, 2017), τη σειρά comics ΤΕΖΑ (εκδ. Jemma Press, 2003-2013), την οποία, το 2016, µετέτρεψε σε σειρά κινουµένων σχεδίων για το comedylab.gr.
Το graphic novel του, ΘΕΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, εκδόθηκε στα αγγλικά (Amazon Kindle, 2015), τα γαλλικά (εκδ. M’edite, 2015), τα ελληνικά (εκδ. Webcomics, 2016) και τα τουρκικά (εκδ. Gürer Yayιnlarι, 2017). Το 2006, δηµιούργησε το βραβευµένο δηµιουργικό γραφείο Αnimatic Vision, µέσω του οποίου έχει εκδώσει τα περιοδικά E-SENSE, MOSQUITO, HAPPY REVOLVER και το webcomic ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Έχει συνεργαστεί µε µεγάλες εκδοτικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής κινουµένων σχεδίων σε Ευρώπη και Αµερική.
Εργάζεται ως εικονογράφος, σχεδιαστής comics και κινουµένων σχεδίων. Στον ελεύθερό του χρόνο δηµιουργεί 2d video games.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ