ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ- ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS (24/1)


Η συγγραφέας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ δεν χρειάζεται συστάσεις ,όλοι μας έχουμε διαβάσει βιβλία της κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, από την παιδική μας ηλικία μέχρι και τώρα και θέλω να πιστεύω ότι έχουμε τις καλύτερες αναγνωστικές εντυπώσεις.

Από τις  Εκδόσεις Ψυχογιός θα  κυκλοφορήσουν 3 από τα βιβλία της, για τα οποία έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία  Προ παραγγελίας ,ώστε να έχουμε την νέα έκδοση στα χεριά μας ,την ημέρα κυκλοφορίας , 24 Ιανουαρίου 2019. Εμείς σκεφτήκαμε να σας τα προτείνουμε,η απόφαση να τα διαβάσετε ξανά , δικιά σας. 

 


ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Classics
Ημ. Έκδοσης : 24/01/2019
Σελίδες : 512
Ηλικία : 12-13,14+
ISBN:978-618-01-2534-4
ISBN Ebook: 978-618-01-2535-1
Σχήμα: 14.5 x 21.5 cm
Βιβλιοδεσία : ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Εικονογράφος : Πιλάτη Αγγελική

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το πληθωρικό αυτό ιστορικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα που πρώτη φορά εκδόθηκε το 1911 έχει απ’ όλα: συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα, κατασκοπευτικές περιπέτειες, έρωτα, αναγνωρίσεις χαμένων προσώπων. Όλα συνέχονται σε μια δραματική πλοκή που συνδέεται με τους τρεις βασικούς χαρακτήρες: τους δύο φίλους, Μιχαήλ και Κωνσταντίνο, και τη βουβή Βουλγάρα. Και στο φόντο της ιστορίας ο αυτοκράτορας Βασίλειος ο Β’ ο Βουλγαροκτόνος, η λατρεία του στρατού προς το πρόσωπό του αλλά και τα δραματικά γεγονότα που συνδέονται με τη βασιλεία του. Μέσα από την ανάπλαση της ιστορικής πραγματικότητας μιας άλλης εποχής παρακολουθούμε πώς οι ανθρώπινοι χαρακτήρες εξαρτώνται και καθορίζονται από αυτήν. Παράλληλα, όμως υπάρχουν ιδανικά που τους τοποθετούν πέρα και πάνω από τα ανθρώπινα όρια: η φιλοπατρία, η έννοια της αυτοθυσίας, η φιλία κάνουν ξεχωριστούς τους χαρακτήρες του Μιχαήλ, του Κωνσταντίνου, της Βουλγάρας, ενώ λειτουργούν ως πρότυπα για τους νεαρούς αναγνώστες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σ. ΔΕΛΤΑ




Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία :Ανθρώπινεςσχέσεις,Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Classics
Ημ. Έκδοσης : 24/01/2019
Σελίδες : 184
Ηλικία : 9-11,12-13
ISBN:978-618-01-2536-8
ISBN Ebook: 978-618-01-2537-5
Σχήμα: 14.5 x 21.5 cm
Βιβλιοδεσία : ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Εικονογράφος : Πιλάτη Αγγελική

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το 1909 είναι η πρώτη χρονιά έκδοσης του βιβλίου. Μολονότι είναι το πρώτο έργο με μυθιστορηματική πλοκή της Πηνελόπης Δέλτα, διαφαίνεται η λογοτεχνική της δύναμη και η ικανότητά της στο πλάσιμο των χαρακτήρων. Το Για την Πατρίδα μας μεταφέρει στην εποχή του Βασίλειου του Β’, του επονομαζόμενου Βουλγαροκτόνου, όταν οι Βούλγαροι, επωφελούμενοι από την απουσία του αυτοκράτορα στην Μικρά Ασία, επιτίθενται κατά της Μακεδονίας. Τότε ο Αλέξιος με την αγαπημένη του γυναίκα Θέκλα θα αναλάβουν την επικίνδυνη αποστολή να μεταφέρουν το μήνυμα στο δυνάστη του Δυρραχίου για να συνδράμει με το στόλο του. Περιπέτειες, Βούλγαροι κατάσκοποι, δυσχερείς συνθήκες πλέκουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή. Το κυρίαρχο όμως είναι η δύναμη των συναισθημάτων: η αγάπη της Θέκλας για τον άνδρα της αλλά η αφοσίωση και των δύο στην ιδέα της πατρίδας και στο πρόσωπο του αυτοκράτορα.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σ. ΔΕΛΤΑ



Κατηγορία : Λογοτεχνία
Σειρά : Classics
Ημ. Έκδοσης : 24/01/2019
Σελίδες : 264
Ηλικία : 9-11,12-13
ISBN:978-618-01-2663-1
ISBN Ebook: 978-618-01-2664-8
Σχήμα: 14.5 x 21.5 cm
Βιβλιοδεσία : ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB
Εικονογράφος : Πιλάτη Αγγελική

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Όταν η Πηνελόπη Δέλτα εξέδιδε το δεύτερο αυτό βιβλίο της, στα 1910, πίσω από τους χαρακτήρες της θεωρήθηκε ότι συμβόλιζε πολιτικά πρόσωπα και συνέδεε τα γεγονότα της αφήγησης με τα σύγχρονά της ιστορικά γεγονότα, μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα πως έναν αιώνα μετά –στις μέρες μας- το βιβλίο δεν έχει χάσει διόλου την επικαιρότητά του. Η χώρα των Μοιρολάτρων που περιγράφεται θυμίζει τις κακοδαιμονίες και κακοτοπιές και της σύγχρονης Ελλάδας. Όμως, όπως συμβαίνει στα παραμύθια αλλά κάποτε και στην ίδια την πραγματικότητα, ο γιος του βασιλιά των Μοιρολάτρων, το Βασιλόπουλο, συμβολίζει το νέο άνθρωπο, που οραματίζεται μια καλύτερη χώρα, που παλεύει, που μάχεται με πείσμα και πάθος. Και τελικά τα καταφέρνει. Το βιβλίο παραμένει κλασσικό και επίκαιρο, πρώτα απ’ όλα χάρη στις διαχρονικές αξίες που εκφράζει: αξιοπρέπεια, ήθος, μαχητικότητα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια. Ήταν κόρη του εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη. Το υλικό και πνευματικό υπόβαθρο που της πρόσφερε η οικογένειά της, η μόρφωση που πήρε αλλά και η προσωπική της ευαισθησία αποτέλεσαν τις βάσεις του πρωτοπόρου και αξιολογότατου λογοτεχνικού έργου της. Τα έργα της πρώτης περιόδου της δημιουργίας της είναι εμπνευσμένα από τη βυζαντινή παράδοση και περιγράφουν τόσο την εθνική όσο και τη θρησκευτική ζωή του βυζαντινού κράτους. Η Πηνελόπη Δέλτα θεώρησε εθνικό καθήκον να φέρει σε επαφή τα Ελληνόπουλα με τους μεγάλους σταθμούς της ελληνικής ιστορίας, τους αγώνες της φυλής μας και τις εθνικές μας παραδόσεις. Έτσι τα έργα της, βασισμένα σε μια τέτοια θεματολογία, τα απευθύνει στα παιδιά, επενδύοντας τα με μια γλώσσα που μιλούσε στην ψυχή και τη φαντασία τους, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην παιδική λογοτεχνία και εξυψώνοντας το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα της νεολαίας.

https://www.psichogios.gr/site


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ