ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ


Ο Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας, 1937 και πέθανε στην Αθήνα14 Ιανουαρίου 2019.


Ηταν Έλληνας φιλόλογος και δοκιμιογράφος. Συνέγραψε σειρά βιβλίων ιστορικού και γλωσσολογικού περιεχομένου και πληθώρα άρθρων σε διάφορα περιοδικά.


 Ο Σαράντος Καργάκος έκανε σπουδές φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε συνεργάτης πολλών μεγάλων φροντιστηρίων στην Αθήνα. Υπήρξε  μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής Πολέμου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της Σχολής Εθνικής Άμυνας και της Διακλαδικής Σχολής Θεσσαλονίκης.Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του φοιτητικού κινήματος της περιόδου 1961-63 και εισηγητής του 15% για την Παιδεία. (πηγή Βικιπαίδεια)



Ο σπουδαίος φιλολόγος έχει δημοσιεύσει 75 βιβλία ιστορικού κυρίως περιεχομένου και αρκετές γλωσσικές μελέτες, ενώ έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σε διάφορα περιοδικά.
Μεταξύ των βιβλίων του διακρίνονται οι γλωσσικές μελέτες «Αλαλία» και «Αλεξία», η ιστορική μελέτη «Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων», οι συλλογές δοκιμίων «Προβληματισμοί: “Ένας διάλογος με τους νέους” (6 τόμοι) και Κινούμενη άμμος», το δίτομο ιστορικό έργο «Ιστορία του ελληνικού κόσμου και του μείζονος χώρου», η επίσης ιστορική μελέτη «Αλβανοί – Αρβανίτες – Έλληνες», η ογκώδης μονογραφία «Αλεξανδρούπολη, μια νέα πόλη με παλιά ιστορία» και η πολιτική μελέτη «Παγκοσμιοποίηση: Προς ένα παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα εξουσίας».
Πρόσφατα έργα του: «Το αγκάθι των Σκοπίων» (2018), «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος» (2017), «Η αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως» (2017), «Μέγας Αλέξανδρος» (2015) (ΠΗΓΗ https://www.newsit.gr/ellada/pethane-o-istorikos-sarantos-kargakos/2696581/)
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ