ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕΝΑΟΝ

Σήμερα σας προτείνουμε 3  νέες κυκλοφορίες από τον Εκδοτικό Όμιλο Αέναον - Aenaon Publications Εκδότης

Σιωπηλά Βήματα
Ευφροσύνη Πιτσαλίδου




Μυθιστόρημα
Εκδόσεις Αέναον
ISBN: 978-618-5395-03-2
Σελίδες: 533
Τιμή: 16,00€
Ημ. Κυκλοφορίας: 21/1/19

Το μυθιστόρημα έχει βραβευτεί στον 1ο διαγωνισμό μυθιστορήματος Χρυσή Πένα και έχει πάρει το 1ο βραβείο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κίρκη, Ορφέας, Στέφανος, Μάγια, Οδυσσέας, Σωτήρης.
Η πολλά υποσχόμενη ομάδα ΚΟΣΜΟΣ.
Η ιδανική φιλία.
Το Όραμα ενός καλύτερου κόσμου.
Εφτά χρόνια μετά τη διάσπαση της ομάδας, ο θάνατος της αγαπημένης τους καθηγήτριας Ευτέρπης Αλεξάνδρου, θα τους ενώσει σε περιπέτεια αναζήτησης μιας μυστικής κληρονομιάς, που μπορεί να αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.
Πόσο εφικτή είναι όμως η ανανέωση της φιλίας τους, όταν ανάμεσά τους βρίσκεται πλέον ένας δολοφόνος;
Στη Γη των Ταξιδευτών, μια πραγματικότητα παράλληλη και αποκρουστικά όμοια με τη δική μας, ο Ανθοφόνος εισβάλλει στον ονειρικό κόσμο των ανθρώπων, σπέρνοντας θάνατο και καταστροφή. Πραγματώνοντας με τον δικό του τρόπο το Όραμα ενός καλύτερου κόσμου.
Σιωπηλά βήματα.
Θα κατορθώσουν να αφήσουν ίχνη στο ορμητικό ρεύμα της ζωής;


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Ευφροσύνη Πιτσαλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στις Κυκλάδες. Λογοτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Τα «Σιωπηλά Βήματα» αποτελούν το πρώτο της μυθιστόρημα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ του εκδοτών





ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΕΣΑΝΤ, Η ερωμένη του Σπαθιού και του Ρόδου
Φώτης Κατσιμπούρης,Μυθιστόρημα



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Εκδόσεις Αέναον
ISBN: 978-618-5395-094
Σελίδες: 490
Τιμή: 15,00€
Ημ. Κυκλοφορίας: 14/1/19

Το βιβλίο κυκλοφορεί με δυο διαφορετικά εξώφυλλα.



Όταν ο ιδιωτικός ερευνητής Οδυσσέας Ντεσάντ και η πολύ γοητευτική επιχειρηματίας Ελεάνα Παλαιολόγου συναντώνται σε ένα μπαρ, κανείς από τους δυο δεν υποψιάζεται τη θυελλώδη συνέχεια της γνωριμίας τους. Η Ελεάνα μέσα από ένα παιχνίδι ερωτικής πρόκλησης, θα κινήσει το ενδιαφέρον του Οδυσσέα και τελικά θα του ζητήσει να βρει τη μεγαλύτερη αδερφή της την Ειρήνη, η οποία αγνοείται κάπου στην έρημο του Ισραήλ.

Η Ειρήνη, μια αντισυμβατική αρχαιολόγος, αναζητά στην Ιερουσαλήμ την αλήθεια μιας απόκρυφης παλαιοχριστιανικής δοξασίας και τα ίχνη μιας άγνωστης μεσαιωνικής αδελφότητας. Χωρίς να το ξέρει έχει μπει στο στόχαστρο μιας μυστικής εταιρείας που θεωρεί πως κατέχει το στοιχείο του Ρόδου, την ένσαρκη συνέχεια του θείου αίματος... Η εμπλοκή του Οδυσσέα στην έρευνα της Ειρήνης θα αποκαλύψει φοβερά μυστικά και για το δικό του οικογενειακό παρελθόν.  
Ένα απρόβλεπτο και επικίνδυνο ταξίδι σε παρόν και παρελθόν, στο έτος 33μ.Χ. και στον Μεσαίωνα, μέσα από τα πάθη και τους έρωτες των ηρώων, καθώς και τις απόκρυφες θεωρήσεις του χριστιανισμού με έπαθλο τη γνώση για την αλήθεια ή το ψέμα της πίστης, την επικύρωση ή την κατάρρευση των ιερών προτύπων. Ένα θρίλερ με αστυνομική ροή και μυστήριο αλλά και ευδιάκριτο, όπως πάντα, το φανταστικό στοιχείο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ





Ο Φώτης Κατσιμπούρης έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα, όπου κατοικεί μόνιμα. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγική και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.
Η λογοτεχνία του φανταστικού και κάθε συγγενική κατηγορία: μυστήριο, θρίλερ, τρόμος, sci fi, εναλλακτική πραγματικότητα, είναι τα είδη που τον ελκύουν ιδιαίτερα ως συγγραφέα και αναγνώστη. Θεωρεί τη συγγραφή κάθε νέου βιβλίου ένα συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινάει με τη φάση της αυτοδιερεύνησης και της έρευνας και κορυφώνεται με την απρόβλεπτη, σε κάθε στάδιο, φάση της μυθοπλασίας. Κάθε βιβλίο του φιλοδοξεί να είναι ένα κάλεσμα προς τον αναγνώστη να γίνει συνταξιδιώτης και συνοδοιπόρος σε μια κοινή περιπέτεια του λόγου, της ψυχής και της ύπαρξης.
Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:
Ο Σκιοφύλακας (Διόπτρα 2005)
Ο Όρκος (Ωκεανός 2011)
Ανάμεσα σε δυο Αγγέλους (Ωκεανός 2012)
Μάργω – φως και φωτιά (Κλειδάριθμος 2015)


Ούτε κι η θάλασσα ξέρει

Μακή Γιοκαρίνη



Εκδόσεις Αέναον
ISBN: 978-618-5395-07-0
Σελίδες: 170
Τιμή: 14,00€
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20/12/18

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η θάλασσα! Η μεγάλη της αγάπη!
Ίσως να είχε την απάντηση στα τόσα διλήμματα που βασάνιζαν για χρόνια το μυαλό της.
Έπρεπε να ξεκαθαρίσει μέσα της, να υψώσει φράχτες, να σταματήσει να είναι ένα ερωτικό παιχνιδάκι στα χέρια της εφηβικής της αγάπης.
Ο κύριος Μέγας, καθηγητής της στο Λύκειο. Η πρώτη μεγάλη κι ανεκπλήρωτη αγάπη, εμφανίστηκε, ολοκληρώθηκε και κορυφώθηκε στη δεύτερη εφηβεία μιας γυναίκας. Εκεί κοντά στην εμμηνόπαυση.
Και την απογείωσε. Την ολοκλήρωσε. Τη σάρωσε. Τη διέλυσε.
Μα… ούτε κι θάλασσα ξέρει να της απαντήσει.
Εκείνη που πάντα ήταν το καταφύγιό της.
Την αφήνει τώρα μόνη να ξεγυμνώσει το μυαλό της και το σώμα της απόεκείνον... και να πάρει μια γενναία απόφαση.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Η Μακή (Γραμματική) Γιοκαρίνη γεννήθηκε στο ακριτικό νησί της Σάμου. Μέχρι τα 18 χρόνια έμενε εκεί ώσπου ήρθε η ώρα να αποχωριστεί το νησί και τους γονείς της για να σπουδάσει στην Πάτρα.

Η σχολή της, Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων στα ΤΕΙ της Πάτρας δεν ήταν κάτι που τη γέμιζε, ήταν όμως μια λυτρωτική απόδραση στον έξω κόσμο, και ένα άνοιγμα στον χώρο της τέχνης που τόσο αγαπούσε.
Τελειώνοντας τη σχολή της εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για αρκετά χρόνια και κάποια χρόνια σαν μεταφράστρια αγγλικών μεταπτυχικών εργασιών. Παντρεύτηκε και είναι μητέρα μιας υπέροχης, όμορφης κόρης και συνάμα δυνατού ανθρώπου. Για πολλά χρόνια αφοσιώθηκε στην ανατροφή της, ενώ παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο της, εξέφραζε τον ψυχισμό της πάνω σε καμβάδες ζωγραφικής.
Βαδίζοντας για το δεύτερο μισό της ζωής, η έκφραση μέσω της ζωγραφικής δεν έμοιαζε αρκετή για να δείξει όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα σε μια γυναίκα στο πέρασμα του χρόνου.
Έτσι ξεκίνησε να εκφράζεται και μέσω μιας προσωπικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, με μικρά πεζοποιήματα.
Και κάπου εκεί, σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της, ακούγοντας μια ιστορία από μια φίλη, άρχισε να πλάθει μέσα στο μυαλό της έναν σκελετό να προσθέτει και να φαντάζεται πιθανότητες, που τελικά τυπώθηκαν σε μια ιστορία
Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο, Ούτε κι η θάλασσα ξέρει κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ και έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ του εκδοτικού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ