ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ "H ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ

BESTSELLER ΤΩΝ NEW YORK TIMES 
H ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ 
ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ, ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΤΟΥΤΟΥ και DOUGLAS ABRAMS
Μετάφραση: Βίβιαν Ματσούκα


«H απόλυτη πηγή ευτυχίας βρίσκεται μέσα μας». – ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ

«Ωριμάζουμε μέσα απ’ την καλοσύνη  όταν η καλοσύνη μας δοκιμάζεται». – ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΤΟΥΤΟΥ

Στο βιβλίο αυτό δύο πνευματικοί γίγαντες, ο ηγέτης των Θιβετανών βουδιστών Δαλάι Λάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου, βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης (1989 και 1984 αντίστοιχα), ορθώνουν τη φωνή τους απέναντι στον σύγχρονο κυνισμό που απειλεί να απορροφήσει τα πάντα, και μας υπενθυμίζουν ότι η χαρά είναι δικαίωμα όλων μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

 Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες, που στέκονται πάνω από παραδόσεις και εκφράζουν ανοιχτά το ενδιαφέρον τους για την ανθρωπότητα ως σύνολο, έζησαν για πάνω από πενήντα χρόνια την εξορία, τη βία και την καταπίεση. 

Παρά τις αντιξοότητες όμως – ή, όπως λένε οι ίδιοι, εξαιτίας αυτών – οι δυο τους είναι από τους πιο χαρούμενους ανθρώπους στον κόσμο. Το Απρίλιο του 2015, ο Ντέσμοντ Τούτου ταξίδεψε στον τόπο κατοικίας του Δαλάι Λάμα, στην Νταραμσάλα της Ινδίας, για να γιορτάσουν τα ογδοηκοστά γενέθλια του δεύτερου, αλλά και για να δημιουργήσουν μαζί κάτι που ευελπιστούσαν ότι θα γινόταν το δώρο τους στους ανθρώπους.

 Ανατρέχοντας στον μακρύ και πολυτάραχο βίο τους, προσπάθησαν να απαντήσουν σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Πώς μπορούμε να βρούμε τη χαρά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ανώφελα βάσανα; 

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, οι δυο τους αφηγούνταν προσωπικές ιστορίες, αντάλλασσαν πνευματικές πρακτικές και την ίδια στιγμή αστειεύονταν και πείραζαν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Το βιβλίο αυτό μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη συνύπαρξή τους εκείνη την εκπληκτική εβδομάδα, από την πρώτη τους συνάντηση ως τον τελευταίο τους αποχαιρετισμό. Οι διάλογοι μεταξύ τους αναφέρονται σε αυτό που ο Δαλάι Λάμα αποκαλεί «σκοπό της ζωής»: την αποφυγή του πόνου και την ανακάλυψη της χαράς. Τους βλέπουμε λοιπόν να μοιράζονται τη γνώση και τη σοφία που απέκτησαν μέσα από αγώνες και να εξερευνούν τη φύση της Αληθινής Χαράς αλλά και όσα μας εμποδίζουν να τη νιώσουμε – τον φόβο, την ένταση, τον θυμό, τη θλίψη, την αρρώστια και τον θάνατο. Μας εξηγούν πώς μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή χαρούμενη και πώς να κάνουμε τη χαρά από ένα εφήμερο συναίσθημα σε μια μόνιμη κατάσταση, έναν ουσιαστικό τρόπο ζωής.

 Μαθαίνουμε τους Οκτώ Πυλώνες της Χαράς, που αποτελούν το θεμέλιο της διαρκούς ευτυχίας. Τέλος, μέσα από ιστορίες, αποστάγματα σοφίας και πορίσματα της επιστήμης, έχουμε τη δυνατότητα να εξασκηθούμε στις Πρακτικές της Χαράς. 

«Αναμφίβολα, το πιο χαρμόσυνο γεγονός στη ζωή του ανθρώπου είναι η γέννηση, όμως ένα μεγάλο μέρος της το περνάμε τελικά μέσα στη θλίψη, το άγχος και τον πόνο. Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα γίνει ένα κάλεσμα στη χαρά και στην ευτυχία», γράφουν η Αυτού Αγιότης ο Δαλάι Λάμα και ο Επίτιμος Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου.

Η Αγιότης του ο 14ος ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ, Τενζίν Γκιάτσο, είναι ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετανών και του θιβετανικού Βουδισμού. Για πάνω από τρεις δεκαετίες συμμετέχει σε συζητήσεις με επιστήμονες από όλο τον κόσμο, κυρίως από το Ινστιτούτο Mind & Life, του οποίου είναι συνιδρυτής. Ταξιδεύει διαρκώς προωθώντας ένα μήνυμα καλοσύνης και συμπόνιας, θρησκευτικής κατανόησης και, πάνω απ’ όλα, ειρήνης. Ζει εξόριστος στην Νταραμσάλα της Ινδίας.

Ο ΝΤΕΣΜΟΝΤ ΕΜΦΙΛΟ ΤΟΥΤΟΥ, επίτιμος Αρχιεπίσκοπος της Νοτίου Αφρικής, υπήρξε ηγετική μορφή του αγώνα για δικαιοσύνη και φυλετική συμφιλίωση. Το 1994 έγινε πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο επίλυσης διαφορών για χώρες που αντιμετώπισαν εμφύλιες διαμάχες και καταπίεση. Είναι ιδρυτής των Elders, μιας διεθνούς ομάδας ηγετών που εργάζονται από κοινού για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζει στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.

Ο Douglas Carlton Abrams είναι συγγραφέας, συντάκτης και εκδότης που φιλοδοξεί να συνδράμει όσους έχουν όραμα να δημιουργήσουν έναν καλύτερο, σοφότερο, υγιέστερο και πιο δίκαιο κόσμο. Έχει συνεργαστεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου ως συνσυγγραφέας και επιμελητής του για πάνω από μία δεκαετία. Ζει στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια.





Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ - PEDIO Publishing


Beauty Days with a book

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅