ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ «Θανάσιμα περάσματα» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ellinika Grammata

«Θανάσιμα περάσματα» 
Συγγραφέας -Elly Griffiths
Μετάφραση: Γιώργος Ξενίας



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τα «Θανάσιμα περάσματα» είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς μυστηρίου με αξεπέραστες περιγραφές, έξυπνη πλοκή και γοητευτικούς χαρακτήρες από τη δημοφιλή Βρετανίδα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Elly Griffiths.

Μέσα σε ένα γκρίζο σκηνικό, που απορρέει από το υγρό χειμωνιάτικο τοπίο στην ανατολική Αγγλία, ανακαλύπτονται τα οστά ενός μικρού παιδιού κοντά σ’ ένα αρχαίο ιερό στην παραλία του βόρειου Νόρφολκ, περιοχή μάλιστα αρχαιολογικής σημασίας από την Εποχή του Σιδήρου. 

Η αρχαιολόγος Ρουθ Γκάλογουεϊ, μια έξυπνη, απελευθερωμένη και αποφασιστική γυναίκα, αλλά και ανασφαλής ως προς τις προσωπικές επιλογές της, καλείται από την αστυνομία να χρονολογήσει τα οστά. 

Πρόκειται για το πτώμα ενός ντόπιου κοριτσιού, που εξαφανίστηκε πριν δέκα χρόνια, ή μήπως είναι παλαιότερα; Ο Χάρι Νέλσον, ο επιθεωρητής που αναλαμβάνει την υπόθεση, ένας παραδοσιακός άνδρας που έχει μάθει να κρύβει τις ευαισθησίες του, αρνείται να εγκαταλείψει τις έρευνες για το χαμένο παιδί. 
Αφότου εξαφανίστηκε, κάποιος του στέλνει παράξενα, ανώνυμα σημειώματα που μιλούν για τελετουργικές θυσίες, με αποσπάσματα από τον Σαίξπηρ και τη Βίβλο. 

Ο Νέλσον γνωρίζει ότι το ένστικτο και η εμπειρία της Ρουθ θα τον βοηθήσουν να διαλευκάνει επιτέλους την υπόθεση. Κι ενώ η Γκάλογουεϊ προσπαθεί να μπει στο μυαλό του συντάκτη των σημειωμάτων, που φαίνεται να έχει γνώσεις αρχαιολογίας και μυστηριώδεις ικανότητες, εξαφανίζεται ένα δεύτερο παιδί. Συγχρόνως η αρχαιολόγος απειλείται από έναν δολοφόνο που ξέρει πως πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια…

Μυθιστόρημα που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα, τα «Θανάσιμα περάσματα» έχουν επαινεθεί από την κριτική. Για «έξυπνη πλοκή» μιλά η Literary Review, για «ένα αληθινό δώρο» γράφει ο Guardian και για «γοητευτικούς χαρακτήρες» οι Sunday Times.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Elly Griffiths γεννήθηκε στο Λονδίνο και εργάστηκε για πολλά χρόνια στον χώρο των εκδόσεων. Η εξαιρετικά δημοφιλής και βραβευμένη από την Ένωση Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Library Award by Crime Writers Association) σειρά βιβλίων της, με ηρωίδα τη Ρουθ Γκάλογουεϊ, έχει επίσης κερδίσει τη θέση της στη λίστα με τους επικρατέστερους τίτλους για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς (Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year). Η Elly Griffiths ζει μόνιμα στην πόλη Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας μαζί με τον σύζυγό της, αρχαιολόγο στο επάγγελμα, τα δύο παιδιά τους και την αγαπημένη τους γάτα.

Ellinika Grammata

Beauty Days with a book

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ