ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 🎄🎅

ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Τα αληθινά δώρα
του Αϊ-Βασίλη  
🎄🎅
Εικονογράφηση
Μυρτώ Δεληβοριά

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Σελίδες: 36· Σχήμα: 24Χ22· Σκληρό εξώφυλλο
                                               ΙSBN: 978-960-569-621-4 · Τιμή: 12,50 €




Είναι Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα που ζει ο Αϊ-Βασίλης τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του! Όλοι γκρινιάζουν και ανησυχούν καθώς δεν μπορούν να βρουν πουθενά τον Αϊ-Βασίλη, που χάθηκε ξαφνικά! Που μπορεί να έχει κρυφτεί και γιατί; Αν δεν βρεθεί, πώς θα πάρουν δώρα τα παιδιά; Μήπως αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα δώρα θα είναι διαφορετικά αλλά αληθινά;

Η βραβευμένη συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου έγραψε μία διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά δώρα των Χριστουγέννων. Γραμμένο με παιχνιδιάρικα στιχάκια, το συγκινητικό κείμενο προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις και θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά των παιδιών. Την υπέροχη ιστορία εικονογράφησε αριστοτεχνικά η βραβευμένη εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο, που αποτελεί ένα αληθινό δώρο για τα Χριστούγεννα!

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει και σκηνοθετεί έργα που κυρίως απευθύνονται σε παιδιά και νέους, επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει κινησιολογία και χορό στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με τις παραπάνω ιδιότητες αλλά και με αυτή της ηθοποιού, συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Τα έργα της ανεβαίνουν συνεχώς από επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Το βιβλίο της Πολυξένη (Εκδόσεις Παπαδόπουλος) κέρδισε το βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση για την εικονογράφηση και για το κείμενο, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί και το εικονογραφημένο βιβλίο της Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη, το οποίο παρουσιάστηκε το 2017 ως θεατρικό έργο για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εικονογράφος
Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Ιστορίες για παιδιά, του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, του Αντώνη Παπαθεοδούλου.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι

Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 32 · Σχήμα: 22Χ22 · Σκληρό εξώφυλλο
                                              ΙSBN: 978-960-484-151-6 · Τιμή: 10,99 €




Ένα Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι έχει δημιουργήσει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένα ξεχωριστό ταξίδι από το Α ως το Ω με ξεναγό έναν καλικάντζαρο και λέξεις που αποτυπώνουν με τον ωραιότερο τρόπο τη μαγεία αλλά και την ουσία των Χριστουγέννων. Ωσάν άλλος Άι Βασίλης, ο συγγραφέας έχει για βοηθό τη Μυρτώ Δεληβοριά, η οποία χάρη στην αφαιρετική, παιχνιδιάρικη και γεμάτη παστέλ αποχρώσεις εικονογράφησή της χαρίζει μια πρωτότυπη απεικόνιση στο αλφαβητάρι και τις πιο χριστουγεννιάτικες λέξεις.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν αλλά οι καλικάντζαροι δεν ξέρουν ανάγνωση και γραφή, μήπως πρέπει να πάνε στο σχολείο τα γράμματα να μάθουν; Μα αυτό είναι αδύνατον, αφού τα σχολεία είναι κλειστά την περίοδο των εορτών. Πώς θα κατορθώσουν οι καλικάντζαροι να μάθουν τις λέξεις που περιγράφουν και «μυρίζουν» Χριστούγεννα; Τη λύση δίνει ο καλικάντζαρος Άρης που ξέρει γράμματα και έτσι αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι.

Σαφώς, o Άρης ξεκινά από το Α και το Άστρο που οδηγεί τους μάγους στη φΆτνη, που όμως βρίσκουμε και στη ζΑχΑρη την Άχνη του κουρΑμπιέ. Στη συνέχεια βρίσκει για όλα τα γράμματα και μια χριστουγεννιάτικη αντιστοιχία όπως για το Ρ από το οποίο ξεκινά η λέξη Ρόδι για τον τυχερό που θα το σπάσει την Πρωτοχρονιά. Τα γράμματα κυλούν και εκτός από παραδοσιακές  εορταστικές έννοιες, κάποια γράμματα κρύβουν και ένα ξεχωριστό μήνυμα όπως το Σ που αντιστοιχεί στο ρήμα «Σκέψου», καλώντας τους αναγνώστες να Σκεφτούν όσους περνούν δύσκολα και να τους βοηθούν στις γιορτές αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σιγά σιγά η ΑΒ τελειώνει, το Χ και τα Χριστούγεννα έρχονται όπως και το Ω και η Ώρα να πει ο Άρης το δικό του ευχαριστΏ. Αλλά εκείνο που θέλει περισσότερο ο Άρης, όπως και ο συγγραφέας, να μείνει από το χριστουγεννιάτικο ταξίδι από το Α ως το Ω, είναι η πιο μαγική λέξη των Χριστουγέννων που είναι το ΑγαπΏ.



Ο συγγραφέας
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου (IBBY), το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.α. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών, έχουνε μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στο κουκλοθέατρο. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com

Η εικονογράφος
Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε επτά ομαδικές. Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου και με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο Ιστορίες για παιδιά του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ. Το 2011 τιμήθηκε με το Βραβείο ΕΒΓΕ και με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού «Διαβάζω» και το 2012 με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το βιβλίο Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, του Αντώνη Παπαθεοδούλου.


ORIANNE LALLEMAND

Τα Χριστούγεννα του
λύκου Ζαχαρία🎅🎄

Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier 
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη 

Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+
Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21,5Χ21,5
                                              ΙSBN: 978-960-569-325-1 · Τιμή: 7,99 €




Ήρθε η ώρα να μάθουμε πως θα περάσει τα Χριστούγεννα ο πιο γλυκός, τρυφερός, ανατρεπτικός λύκος... ο Ζαχαρίας!

Στον λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου, μα καθόλου τα Χριστούγεννα! Θέλει να παίξει χιονοπόλεμο αλλά όλοι είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών κι έτσι τριγυρίζει μουτρωμένος! Με την βοήθεια των φίλων του και μιας υπέροχης έκπληξης όμως, θα καταφέρει να μπει και αυτός στο γιορτινό κλίμα...

Η υπέροχη εικονογράφηση της νέας περιπέτειας του λύκου Ζαχαρία αναδεικνύει τη μαγεία και το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων!

H συγγραφέας

Η Οριάν Λαλμάντ είναι Γαλλίδα. Γεννήθηκε το 1972 και ζει στο Ντινάρ της Βρετάννης, με τον σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά της. Λατρεύει το γράψιμο και τις ιστορίες, και μοιράζει το χρόνο της μεταξύ των βιβλίων και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε παιδικές βιβλιοθήκες. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅