ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 🎄🎅





ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ

Η Παραμονή Χριστουγέννων του Τόμας  



Μετάφραση: Εβίτα Λύκου
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 3+


Σελίδες: 32 · Σχήμα: 21Χ28  · Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-635-1 · Τιμή: 9,99 €


Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και όλα τα παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα που θα βρουν το πρωί κάτω από το δέντρο! Τι θα γίνει όμως όταν ο Αϊ-Βασίλης φτάσει στο Νησί Σόντορ με ένα πολύ δυνατό κρύωμα; Ποιος θα μοιράσει τώρα τα δώρα στα παιδιά; Ευτυχώς, σε κάθε δυσκολία, ο Τόμας και οι φίλοι του είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους!   



Ένα νοσταλγικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο με κλασική εικονογράφηση, που αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της προσφοράς που πρεσβεύει ο Τόμας το Τρενάκι μέσα από το εορταστικό πνεύμα του παραμυθιού.




Τόμας το Τρενάκι είναι δημιούργημα του αιδεσιμότατου Wilbert Vere Awdry, ο οποίος γεννήθηκε στην αγγλική επαρχία και μεγάλωσε ακούγοντας τους ήχους των ατμομηχανών που περνούσαν κοντά από το σπίτι του. Όταν έγινε πατέρας άρχισε να δημιουργεί ιστορίες όπου πρωταγωνιστούσαν τρένα για να τις διηγηθεί στο μικρό του γιο. Σύντομα έγραψε και το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τόμας, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1945. Μέσα από τα βιβλία του Τόμας, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ομαδική εργασία, η τιμιότητα και η σημασία του να είσαι χρήσιμος.


🎄🎅
ΙΩΑΝΝΑ
ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΖΙΩΤΗ

Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη  

Σειρά: Χριστουγεννιάτικα βιβλία
για παιδιά ηλικίας 4+
Σελίδες: 24 · Σχήμα: 22Χ22

ΙSBN: 978-960-569-499-9 · Τιμή: 3,99 €



Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα... Κι έμεινε χωρίς ρούχα!
Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε.
Τι θα κάνει τώρα;
Ποιος θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;


Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για τον αγαπημένο μας άγιο της Πρωτοχρονιάς!


H συγγραφέας

Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών της Αθήνας. Έχει εργαστεί για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια ως νηπιαγωγός σε περιοχές της Αρκαδίας και στις Σπέτσες. Μετά τη διετή μετεκπαίδευσή της στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποσπάστηκε για τρία χρόνια στην παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σπετσών – ΑΚΣΣ, στο οποίο ήταν υπεύθυνη ,για ένα χρόνο. Για τη συγγραφική της δράση έχει τιμηθεί με το βραβείο Unesco – Τμήμα Πειραιώς και Νήσων και από τον Δήμο Σπετσών. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη και Επιχείρηση ψείρα.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ