ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ- Εκλογική συμπεριφορά -ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Εκλογική συμπεριφορά 
 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΦΕ 






 Σειρά: Μικρές Εισαγωγές 
Διεύθυνση Σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου 
Σελίδες: 112 · 
Σχήμα: 13,5Χ20,5
 ΙSBN: 978-960-569-691-7 
 Τιμή: 10,99 € 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μια εισαγωγή στη μελέτη της εκλογικής συμπεριφοράς και στο πώς επηρεάστηκε από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Στο νέο βιβλίο της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ με τίτλο Εκλογική Συμπεριφορά, οι συγγραφείς Βασιλική Γεωργιάδου και Αναστασία Καφέ αποκωδικοποιούν τις εκλογικές προτιμήσεις για να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι που οι ψηφοφόροι, στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες του δυτικού κόσμου, επιλέγουν να μετάσχουν στις εκλογές και να υποστηρίξουν έναν συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, συνασπισμό κομμάτων ή υποψήφιο. Παράλληλα, εξετάζεται το πώς ένα «καθιερωμένο» κόμμα μπορεί να χάσει την επιρροή του όταν παράπονα, προσδοκίες και διαμαρτυρίες μετατρέπονται από τον ψηφοφόρο σε διάθεση τιμωρίας ή και εκδίκησης, αλλά και στο πώς επιδρούν στην εκλογική συμπεριφορά άλλοι σύγχρονοι κοινωνικοί παράγοντες όπως οι ανισότητες, η μετανάστευση και τα ζητήματα ασφαλείας. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύονται τα «ιστορικά μοντέλα» που εξετάζουν τα κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά μοτίβα της εκλογικής συμπεριφοράς. Στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε πτυχές της εκλογικής συμπεριφοράς που αφορούν την Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, η ανάλυση εστιάζει στο φαινόμενο των «Αγανακτισμένων», στην εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 

Η Βασιλική Γεωργιάδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών. Σπούδασε στη Γερμανία και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Βεστφαλικό Βιλχέλμιο Πανεπιστήμιο του Münster. Υπήρξε υπότροφος του Γερμανικού Ιδρύματος Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στη μελέτη της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς, του ριζοσπαστισμού και του πολιτικού εξτρεμισμού. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Μετέχει στη γραμματεία σύνταξης του περιοδικού Επιστήμη και Κοινωνία. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2015- 2018). Η Αναστασία Καφέ είναι διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και Επιστημονικός Συνεργάτις του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών. Έχει διδάξει Πολιτική Θεωρία και Πολιτική Ανάλυση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση αρκετών ερευνητικών προγραμμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της αφορούν σε ζητήματα μελέτης της πολιτικής συμπεριφοράς, του ακροδεξιού φαινομένου και του πολιτικού ριζοσπαστισμού.


#beautydayswithabook #beautydaysblogbyMaryandEva #blog #blogger #εκδόσειςΠαπαδόπουλος #bookstagram#instabook #booklover #booktime #βιβλία #ilovebooks 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ