ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ)



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σ' έναν κόσμο που η ύπαρξη του Θεού βασίζεται απλά και μόνο στην πίστη αλλά και στην εκμετάλλευσή της από διάφορους επιτήδειους, ο άνθρωπος μετατρέπεται σε μαριονέτα κινούμενη από νήματα ανθρώπινα και μη. Και πάντα φοβάται αυτόν τον αόρατο Θεό, γιατί αδυνατεί να καταλάβει πως η αληθινή Του φύση κρύβεται πίσω από την ελεύθερη βούληση και της άφεση αμαρτιών εκείνων που πραγματικά μετανοούν. Τι δυνάμεις καιροφυλακτούν μέσα σε μια ψυχή που ποτέ δεν συχωρέθηκε και τριγυρίζει ανά τους αιώνες οργισμένη, έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό; Πώς η απόλυτη αμαρτία δύο αδελφών μπορεί να γίνει η κάννη που θα σημαδεύει αέναα Θεό κι ανθρώπους; Ένας ατελείωτος πόλεμος μεταξύ καλού και κακού είναι αυτό το βιβλίο. Ένα σκληρό θρησκευτικό θρίλερ που θα σοκάρει και θα διχάσει.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 30-10-2018 από τις εκδόσεις Λιβάνη και η πρώτη του παρουσίαση από τον συγγραφέα έχει προγραμματιστεί για  το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα 






ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του  1978 στον Πειραιά. Ανήσυχος από μικρό παιδί, τον έλκυε ανέκαθεν το παράξενο, το ανεξήγητο και το μεταφυσικό στοιχείο. Από νεαρή ηλικία του άρεσε να βλέπει ταινίες τρόμου, να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία και να γράφει ποιήματα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το πρώτο του έργο: μια ποιητική συλλογή όπου περιέγραφε -με το δικό του πάντα προσωπικό στυλ- τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία του, αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες, ευχάριστες και δυσάρεστες. Μεγαλώνοντας, συνέχισε να γράφει ασταμάτητα, καταφέρνοντας να περιορίσει σημαντικά την δυσλεξία του αλλά και να την εκμεταλλευτεί, μεταφέρνοντας όλες τις εικόνες που είχε στο μυαλό του σε γραπτό λόγο, όσο δύσκολο κι αν ήταν.
Για το έργο του έχει μιλήσει με εξαιρετικά λόγια η γνωστή συγγραφέας κα Λένα Μαντά αλλά έχουν γίνει και συνεντεύξεις σε πληθώρα γνωστών blogs και sites που ειδικεύονται στην δυσλεξία στα οποία ο συγγραφέας εξηγεί τον προσωπικό του αγώνα για το πως μπόρεσε αν και δυσλεκτικός να γράψει και κατόπιν να παρουσιάσει ένα τόσο μεγάλο συγγραφικό έργο.
Έχει συνεργαστεί με τον Μιχάλη Σούμα ιδρυτή του ΡΟΚ συγκροτήματος ΌΝΥΞ το οποίο μεσουράνησε την δεκαετία του 1990 με πολλές επιτυχίες και ο οποίος μελοποίησε 7 ποιήματα του σε ροκ εκτέλεση από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα και τα οποία κυκλοφορούν βιβλίο και cd μαζί, επίσης από τον εκδοτικό οίκο Όστρια.
Επίσης έχει γράψει και παραμύθια για παιδιά, τα οποία με προσωπικά του έξοδα, τα έχει προσφέρει δωρεάν σε έντυπη αλλά και ακουστική μορφή σε ιδρύματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα οποία νοσηλεύουν παιδιά με προβλήματα όρασης, ή με σύνδρομο Down. Όμως η φιλανθρωπική του δράση δε σταματά εκεί. Ενώνοντας συγγραφείς ή παίρνοντας ο ίδιος συμμετοχή, μοιράζουν δωρεάν σε νοσοκομεία και ιδρύματα τα έργα τους σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα που έχουν ανάγκη από μια κίνηση ελπίδας αλλά και αγάπης. Ήταν μέλος της ομάδας "Το Ράφι της Αγάπης" όπου τον Οκτώβριο του ΄16 δημιούργησαν την 1η δανειστική βιβλιοθήκη στον σύλλογο οικογενειών για την ψυχική υγεία Θεσσαλονίκης.
Τέλος είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε) και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

10+1 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΡΟΤΑΣΗ -Ο Μέγας ΜελοΜακάρων που μελοΚαμάρωνε 🎄🎅